«Δεν θα κάνεις μήνυση, κάτσε να τις φας»: Σοκαριστική καταγγελία κακοποιημένης γυναίκας για αστυνομικό του ΑΤ Αγ. Αναργύρων

Σοκάρουν τα όσα καταγγέλλει 28χρονη σήμερα κοπέλα, για τις κυνικές απαντήσεις που έλαβε από αστυνομικούς, στους οποίους απευθύνθηκε για την κακοποίηση που βίωνε από τον πρώην σύντροφό της.

Η κοπέλα, στον απόηχο της γυναικοκτονίας της 28χρονης Κυριακής, έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων, περιέγραψε πως και η ίδια είχε πάει στο συγκεκριμένο αστυνομικό τμήμα για να καταγγέλλει τον σύντροφό της και πως δεν έλαβε καμία ουσιαστική βοήθεια, ενώ σοκ προκαλεί και η φράση γυναίκας αστυνομικού, που της είπε «κάτσε να τις φας», όταν εκείνη αρνήθηκε να κάνει μήνυση, καθώς φοβόταν.

«Μία μέρα με περίμενε απ’ έξω και από τα μαλλιά με έσερνε. Αυτό δεν μπορώ να το διανοηθώ. Με πέρασε σέρνοντας από τα μαλλιά μπροστά από συνεργείο αυτοκινήτων που είχε μέσα τόσους άντρες και ένας δεν βγήκε ποτέ» είπε η γυναίκα στο Mega, περιγράφοντας την κακοποίηση που βίωνε.

Η ίδια προσπαθούσε να απομακρυνθεί. Είχε ζητήσει να χωρίσουν, εκείνος όμως δεν το δεχόταν. Την παρακολουθούσε και έτσι η νεαρή πήγε στο αστυνομικό τμήμα Αγίων Αναργύρων, που ήταν κοντά στο σπίτι της. «Για αρχή είχα πάει και είχα αναφέρει το συμβάν, ότι έχω μία κακοποιητική σχέση. Ότι αφού είχα απομακρυνθεί από αυτόν τον άνθρωπο ερχόταν στη δουλειά μου, με έβρισκε, είχαμε σκηνικά, άσχημα σκηνικά και μπροστά σε πολύ κόσμο. Μου είπανε ότι: ”Δεν βλέπουμε να σας έχει χτυπήσει. Απλά δέχεστε απειλές για τη ζωή σας. Εμείς θα το καταγράψουμε”. Έφυγα» πρόσθεσε.

Ένιωσε πως έκανε αυτό που έπρεπε. Φεύγοντας όμως από το τμήμα, αναρωτήθηκε αν αυτό θα είχε αποτέλεσμα. «Στην αρχή δεν μου είπανε κάτι, όχι δεν με πιστέψανε, το περάσανε σαν καπρίτσιο, ότι έχω τσακωθεί και ότι απλά πήγα να καταγγείλω κάτι για να το κάνω εκδικητικά» ανέφερε στον τηλεοπτικό σταθμό.

Λίγες μέρες αργότερα ο σύντροφός της την παρακολούθησε ξανά και άρχισε να την χτυπά με μανία σε κεντρικό δρόμο των Αγίων Αναργύρων. Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει η κοπέλα εκείνη την ώρα πέρασε ένα περιπολικό που είδε το περιστατικό, ωστόσο η απάντηση που έλαβε από τους αστυνομικούς δημιουργεί, σοβαρά ερωτήματα και αποστροφή. «Ήμουν επί τρεις ώρες μέσα στη μέση του δρόμου και με χτύπαγε. Σταματάει περιπολικό με άντρα και γυναίκα μέσα, τους ζητάω να με πάνε στο σπίτι μου. Γυρνάει και μου λέει η γυναίκα: ”Θα κάνεις μήνυση;”, της λέω: ”Όχι” και γυρνάει και μου απαντάει: ”Κάτσε να τις φας”. Με αφήνει το περιπολικό εκεί και συνεχίζω να τρώω ξύλο στη μέση του δρόμου» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το περιπολικό αποχώρησε με τους περαστικούς να καλούν την Άμεση Δράση. Αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο και είδαν την κοπέλα χτυπημένη. Σύμφωνα με την ίδια, κράτησαν τα στοιχεία του δράστη και τον άφησαν να φύγει. «Τους ζήταγα να με πάνε σπίτι μου εφόσον υπήρχε και περιπολικό εκεί, μου είπαν ότι δεν μπορούν να με πάνε σπίτι μου. Τους είπα να μην με αφήσουν εκεί, εμένα το σπίτι μου από εκεί ήταν στα 500 μέτρα με τα πόδια. Επειδή ήταν άλλης εθνικότητας, οι αστυνομικοί στην κατάσταση που ήμουν μου κάνανε υποδείξεις ότι: ”Πώς έμπλεξες με αυτόν;”» είπε η κοπέλα.

Η ίδια δεν πίστευε στα αυτιά της. Έμεινε αβοήθητη γιατί φοβόταν να του κάνει μήνυση, καθώς δεν ήξερε μετά από μία τέτοια κίνηση, πώς θα αντιδράσει ο πρώην σύντροφός της. «Μετά από αυτό, έγινε πάλι το ίδιο πράγμα, με βρήκε και με χτύπησε και πήγα ματωμένη στο τμήμα. Εκεί με τρομάζανε και μου λέγανε ότι: ”Πρέπει να κάνεις μήνυση”».

Οι γονείς της δεν γνώριζαν ότι ο άνθρωπος που ήταν με την κόρη τους την κακοποιούσε συστηματικά. «Η μάνα νομίζω πάντα καταλαβαίνει. Ήξερε ότι τα δόντια μου δεν τα έσπασα. Τα σημάδια στον λαιμό μου ήξερε ότι δεν είναι πιπιλιές».

Οι επιθέσεις που δεχόταν ήταν πολλές. Το κορίτσι είχε πάει ξανά στο τμήμα να το αναφέρει. «Πήγα την πρώτη φορά, μου είπαν ότι: «Δεν βλέπουμε να είσαι χτυπημένη, δεν βλέπουμε κάτι», με αμφισβήτησαν. Πήγα τη δεύτερη φορά, ήμουν ματωμένη και πάλι κάτι δεν μου κάνανε. Στους Αγίους Αναργύρους επειδή ήταν το τμήμα μου και επειδή ήταν αυτό που είχα πάει τουλάχιστον τρεις φορές για το συγκεκριμένο άτομο, δεν βοηθήθηκα ποτέ» ανέφερε.

Όσον αφορά τη γυναικοκτονία της 28χρονης Κυριακής η ίδια είπε ότι «ένιωσα πολύ άσχημα που αυτή η κοπέλα δεν κατάφερε να φτάσει σπίτι της, εγώ έπαιρνα τους φίλους μου και με πηγαίνανε… Είχα φίλους. Εγώ άλλαξα διεύθυνση, άλλαξα τηλέφωνα».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί