Ο Κυρ. Μητσοτάκης ζήτησε συγγνώμη από τα θύματα αστυνομικής βίας… γελώντας (Βίντεο)

Περισσότερο ικανοποιημένος από το εύρημα παρά ειλικρινής, αμέσως μετά πρότεινε συμπαιγνία εις βάρος των προσωπικών δεδομένων πολιτών και ενστόλων.

Η σχεδόν μίας ώρας πρώτη τοποθέτηση του πρωθυπουργού χρωματίστηκε από την στιγμή που επέλεξε «ως πρωθυπουργός σε μία χώρα και ένα κράτος που έχουν συνέχεια» να ζητήσει «συγγνώμη από όσους πληγώθηκαν από την αστυνομική βία … και επί των δικών μας ημερών και επί των δικών σας». Και αυτό καθώς παρότι απευθυνόταν σε πολίτες που είχαν ζήσει δραματικές στιγμές, γελούσε εμφανώς για το «εύρημα» που χρησιμοποίησε για να εξισώσει τις ευθύνες κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.

Ο Κ. Μητσοτάκης αμέσως μετά παρουσίασε τέσσερις προτάσεις, για τις οποίες ζήτησε αποδοχή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, παρότι η πρώτη από αυτές αποτελεί σαφή πρόσκληση σε πολιτική συνέργεια παράκαμψης ανεξάρτητης Αρχής.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι προκειμένου να υπάρχει κάμερα καταγραφής εικόνας και ήχου στους άνδρες της ΕΛΑΣ που επιχειρούν σε δημόσιους χώρους και επειδή θα εγερθούν θέματα προσωπικών δεδομένων, θέλει την ξεκάθαρη άποψη της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι συμφωνεί, αντί να δεσμευτεί για την σύννομη και συνταγματική θεσμοθέτηση του σχετικού νομικού πλαισίου με έγκριση από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Επίσης, προανήγγειλε α) εισαγωγή τεχνογνωσίας από την Γαλλία, την Βρετανία και άλλες χώρες για ενίσχυση των ψυχογραφικών τεστ στο προσωπικό της ΕΛΑΣ, υφιστάμενο και υποψήφιο, σε σχέση με την ροπή στην άσκηση βίας, β) κατάθεση σε σύντομο διάστημα νομοσχεδίου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την αναβάθμιση των αστυνομικών σπουδών, γ) δημιουργία σώματος δέκα εξειδικευμένων στελεχών που θα αποτελέσει «ειδικό βοηθό του Συνηγόρου του Πολίτη» με αποκλειστικό αντικείμενο τα θέματα αντιμετώπισης των περιστατικών αστυνομικής βίας.

Εξαπέλυσε επίθεση στους νέους και στα social media

Από το βήμα της Βουλής επέλεξε να επιτεθεί στους νέους και στα social media ο Κυριάκος Μητσοτάκης κουνώντας το δάκτυλο και κάνοντας μαθήματα την ίδια ώρα που τα πληκτρολόγια της στρατιάς των δεξιών τρολ στα κοινωνικά δίκτυα είχαν πάρει φωτιά.

Σε μια προσπάθεια να υπερασπιστεί την αστυνομική αυθαιρεσία και θορυβημένος από την οργή που διατυπώνουν οι νέοι μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα για την πολιτική του έφτασε στο σημείο να υποστηρίξει ακόμα και ότι τα social media κάνουν κακό στη Δημοκρατία.

«Δημιουργούν στεγανά, στεγανά έντασης, όχι στεγανά διαλόγου. Στεγανά τα οποία ανατροφοδοτούν τα στερεότυπα τα οποία ήδη έχουν. Από τη μία και από την άλλη πλευρά. Κι αυτό είναι κακό για τη δημοκρατία μας, είναι κακό για το επίπεδο του διαλόγου μας» είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, του κόμματος με τη στρατιά δεξιών τρολ που καθημερινά δίνουν ρέστα στα κοινωνικά δίκτυα.

Με ύφος δασκάλου παλαιάς εποχής επιτέθηκε και στους νέους λέγοντας ότι «Είναι σημαντικό να εξηγήσουμε στους νέους μας ότι έτσι όπως λειτουργούν σήμερα τα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και οι αλγόριθμοι των μεγάλων πλατφορμών που χρησιμοποιούν στην ουσία αναπαράγουν και επιβραβεύουν τις όποιες απόψεις μπορεί ήδη να έχουν».

Και προχώρησε ακόμα ένα βήμα παραπέρα επιτιθέμενος πάλι στους νέους και υποστηρίζοντας ότι «εγκλωβίζονται με αυτό τον τρόπο οι νέοι στις απόψεις τους χωρίς ν’ αναπτύξουν την κριτική τους σκέψη, χωρίς ν’ αμφισβητούν αυτό το οποίο βλέπουν, αυτό το οποίο οποιοσδήποτε μπορεί εντός εισαγωγικών να τους σερβίρει», είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί