Προς το «κόκκινο» και τα Χανιά – «Βαθύ κόκκινο» για 9 ακόμη Περιφέρειες και Δήμους

Έκκληση προς τους πολίτες των Χανίων να δείξουν υπευθυνότητα και να τηρούν τα μέτρα προστασίας απευθύνει ο Ιατρικός Σύλλογος Χανίων – Σήμερα η απόφαση για το «κοκκίνισμα» της Π.Ε. Χανίων.

Σύμφωνα με την πορεία της πανδημίας στα Χανιά τις τελευταίες μέρες, η επιτροπή των λοιμωξιολόγων αναμένεται να εισηγηθεί να περάσει ο νομός στο κόκκινο.

Την τελευταία βδομάδα (από την Πέμπτη 4 Μαρτίου) στην Π.Ε. Χανίων επιβεβαιώθηκαν 125 κρούσματα ενώ τις προηγούμενες μέρες επιβεβαιώθηκαν επιπλέον 4 κρούσματα της βρετανικής μετάλλαξης, φτάνοντας συνολικά τα 14.

Παράλληλα, ένα από τα πιο σημαντικά κριτήρια, είναι οι νοσηλείες. Στο Νοσοκομείο Χανίων μέχρι και σήμερα, Παρασκευή 12 Μαρτίου, νοσηλεύονται με κορονοϊό 23 ασθενείς στην Κλινική Covid ενώ 4 ασθενείς νοσηλεύονται στην ΜΕΘ, όλοι διασωληνωμένοι. Σημειώνεται ότι όπως και στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο (το οποίο δέχεται τη μεγαλύτερη πίεση σε όλη την Κρήτη), έτσι και σε αυτό των Χανίων άνοιξαν νέες κλίνες για covid (15 στον αριθμό), καθώς ξεπεράστηκε το προηγούμενο όριο.

Στο μεταξύ, λίγο πριν την τελική εισήγηση από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων, ο Ιατρικός Σύλλογος Χανίων εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εφιστά την προσοχή σε όλους τους πολίτες και φορείς προκειμένου να τηρήσουν τα μέτρα προστασίας, τονίζοντας ότι «η σοβαρότητα της κατάστασης επιβάλλει τώρα περισσότερο από ποτέ την τήρηση των βασικών υγειονομικών μέτρων που ήδη γνωρίζουμε».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων:

«Λαμβάνοντας υπ΄όψιν τις εξελίξεις σχετικά με την εξάπλωση του covid19  στην χώρα μας και ιδιαίτερα την Περιφερειακή  Ενότητα Χανίων  ο Ι.Σ.Χανίων απευθύνει εκ νέου έκκληση να επιδειχθεί επιτέλους από όλους η δέουσα υπευθυνότητα και πειθαρχία, σε ό,τι αφορά την τήρηση των μέτρων προστασίας.

Η πανδημία δεν πρόκειται να εξαληφθεί ούτε δια μαγείας, ούτε μόνο από τα μέτρα της κυβέρνησης, ούτε μόνο από τον εμβολιασμό, που ούτως ή άλλως έχει επιτευχθεί ακόμη σε μικρό ποσοστό του πληθυσμού.

Επισημαίνουμε  ότι η σοβαρότητα της κατάστασης επιβάλλει τώρα περισσότερο από ποτέ την τήρηση των βασικών υγειονομικών μέτρων που ήδη γνωρίζουμε (αποφυγή συγχρωτισμού, σωστή χρήση μάσκας, τακτική υγιεινή των χεριών μας), τα όπλα που όλοι έχουμε και οφείλουμε να χρησιμοποιήσουμε. Αν όχι για εμάς τους ίδιους, τουλάχιστον για τους συνανθρώπους μας: τους συγγενείς μας, τους φίλους μας, τους συμπολίτες μας.

Σχετικά με τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊου κατανοούμε ότι στην περίοδο που διανύουμε υπάρχει αντίστοιχη αναγκαιότητα για άντληση πληροφοριών, γι΄αυτό συνιστούμε να απομονώνονται οι όποιες ανεύθυνες συμβουλές  δίνονται από άτομα που δεν σχετίζονται με την ιατρική επιστήμη, ενώ όσοι αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα υγείας να απευθύνονται για οδηγίες στον ιατρό τους, τον εξ ορισμού ειδικό γι΄αυτόν τον λόγο.

Οι υγειονομικοί των Χανίων είμαστε στο πλευρό σας, αλλά η συμμετοχή σας είναι απαραίτητη για μπορέσουμε να βγούμε με τις ελάχιστες απώλειες από αυτή την καθημερινή μάχη με την πανδημία».

Τι τονίζει σε ανάρτησή του ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Νίκος Τζανάκης:

Καλησπέρα στους φίλους…… Η πορεία ολοταχώς προς το κόκκινο του νομού Χανίων….. Τρομερά ανοδική πορεία της επιδημίας με Rt στο 1.52 και με IR σε εκθετική πορεία… Σε 2-3 ημέρες θα περάσει στις κόκκινες περιοχές…..

Δυστυχώς προεξοφλημένη πορεία….. Κουράγιο στην Αγγελική Δαμιανάκη και λοιπούς συναδέλφους πνευμονολόγους του Νοσοκομείου και προετοιμασία από όλους για δύσκολο επόμενο 15θήμερο….. τηρούμε τα ατομικά μέτρα προστασίας και εμβολιαζόμαστε χωρίς επιφυλάξεις…..

Στο «Βαθύ κόκκινο» 9 ακόμη Περιφέρειες και Δήμοι της χώρας

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων που συνεδρίασε πριν λίγο έχει προτείνει τις Περιφερειακές Ενότητες Eυρυτανίας, Kιλκίς, Λέσβου και Χαλκιδικής, καθώς και τους δήμους Κατερίνης, Iωαννίνων, Σκιάθου, Xανίων και Mετσόβου να μπουν στο Επίπεδο Γ

Στο βαθύ κόκκινο φαίνεται να μπαίνουν εννέα ακόμα περιφερειακές ενότητες και δήμοι της χώρας μας, όπως γράφει η Ναυτεμπορική. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων που συνεδρίασε πριν λίγο έχει προτείνει τις Περιφερειακές Ενότητες Eυρυτανίας, Kιλκίς, Λέσβου και Χαλκιδικής, καθώς και τους δήμους Κατερίνης, Iωαννίνων, Σκιάθου, Xανίων και Mετσόβου να μπουν στο Επίπεδο Γ – Πολύ Αυξημένου Κινδύνου ή αλλιώς στο «βαθύ κόκκινο».

Στην απογευματινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας αναμένονται περισσότερες πληροφορίες επί του θέματος, καθώς, όπως όλα δείχνουν, το «κοκκίνισμα» επεκτείνεται όλο και περισσότερο στην επικράτεια.

Οι ενδείξεις από τα λύματα δείχνουν επίσης σημαντική αύξηση σε πολλές περιοχές, με τους επιστήμονες να θεωρούν ότι θα καθυστερήσει πολύ ακόμα η αποσυμφόρηση και η μείωση κρουσμάτων και νέων εισαγωγών.

Σημειώνεται ότι χθες, Πέμπτη, καταγράφηκαν 2.570 κρούσματα στην επικράτεια, ενώ 51 ακόμα ασθενείς υπέκυψαν, ενώ καταγράφηκε και «άλμα» στους διασωληνωμένους ασθενείς που φτάνουν πλέον τους 506.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί