workfromcrete.gr: Ο πρώτος διαδικτυακός ιστότοπος από ελληνική Περιφέρεια για τους «ψηφιακούς νομάδες»

Η Περιφέρεια Κρήτης ανταποκρινόμενη σε μια νέα «παγκόσμια τάση», βρίσκεται ήδη στην πρώτη γραμμή για την αναζήτηση των «ψηφιακών νομάδων». Των ανθρώπων που αναζητούν και τελικά επιλέγουν να εργαστούν εξ αποστάσεως και σε άλλο κράτος, από αυτό που αποτελεί την έδρα της εργασίας τους.
Το www.workfromcrete.gr είναι το πρώτο site που λειτουργεί σε επίπεδο Περιφερειών στην Ελλάδα, αποδεικνύοντας πως για την Περιφέρεια Κρήτης, αποτελεί στρατηγική επιλογή, η ανάδειξη των συγκριτικών της πλεονεκτημάτων, μέσα από σειρά στοχευόμενων δράσεων. H αυθεντικότητα του κρητικού τοπίου, τα χιλιόμετρα των καθαρών ακτών, η αίσθηση της φιλοξενίας μπορούν να χαρίσουν μοναδικές εμπειρίες ζωής για ανθρώπους που θέλουν να ζήσουν και να εργαστούν στο νησί.
Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αποτελεί τη βάση ενός συνολικότερου σχεδίου για την προσέλκυση «ψηφιακών νομάδων» από την Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με άλλους φορείς με τελικό στόχο την προώθηση και προβολή της Κρήτης, ως ιδανικού προορισμού για εργασία σε όλη τη διάρκεια του χρόνου. Η ψηφιακή πλατφόρμα θα περιέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και την τεχνογνωσία που αναζητά η νέα γενιά επαγγελματιών, θα διασυνδεθεί με φορείς στο εξωτερικό και θα αποτελέσει μέρος μιας παγκόσμιας κοινότητας. Σε σύντονο χρονικό διάστημα θα ενημερωθούν για την πρωτοβουλία της Περιφέρειας τα γραφεία του ΕΟΤ στο εξωτερικό, οι Πρεσβείες της χώρας και βέβαια όλοι οι εμπλεκόμενοι ιδιωτικοί φορείς. Η σελίδα βρίσκεται σε διαρκή αναβάθμιση και ενημέρωση, προκειμένου να συμπεριλάβει επιπλέον πληροφορίες από τους χρήστες της.
Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης παρουσιάζοντας το νέο ιστότοπο δήλωσε: «Ως Περιφέρεια Κρήτης ανοίγουμε ένα νέο παράθυρο στον κόσμο. Λαμβάνοντας τα μηνύματα μιας νέας παγκόσμιας τάσης, προσφέρουμε την απαραίτητη πληροφορία στους ανθρώπους, που το επόμενο διάστημα θέλουν να εργαστούν σε έναν τόπο όμορφο και αυθεντικό. Μέσα από το www.workfromcrete.gr, οι “ψηφιακοί νομάδες” θα έρχονται σε επαφή με την Κρήτη, θα αντλούν τις πληροφορίες που αναζητούν τόσο για τα θεσμικά ζητήματα, όσο και για ζητήματα που αναδεικνύουν τον χάρτη καινοτομίας του νησιού και τις ευκαιρίες απασχόλησης. Η Περιφέρεια Κρήτης διαθέτει υψηλού κύρους Εκπαιδευτικά και Ερευνητικά Ιδρύματα, παρέχει ψηφιακές υποδομές έτοιμες να υποστηρίξουν κάθε εργαζόμενο που αποφασίζει να εγκαταστήσει την έδρα της επιχείρησής του στο νησί. Το φιλόξενο κλίμα και η αυθεντικότητα των εμπειριών, αποτελούν τη βάση, πάνω στην οποία απευθύνουμε ανοικτό κάλεσμα σε εκατομμύρια πολίτες από το εξωτερικό που επιθυμούν να δουλέψουν από την Κρήτη».

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “workfromcrete.gr: Ο πρώτος διαδικτυακός ιστότοπος από ελληνική Περιφέρεια για τους «ψηφιακούς νομάδες»”

  1. σαχλαμάρες

    Δεν μας ενδιαφέρει το κέικ των άλλων και σιγά να μην ζηλέψω τη Μπαλατσινού που ανοίγει το στόμα της και πετάγονται μαργαριτάρια, ενώ ακόμα και στα πενήντα πέντε της είναι πιο όμορφη όταν δεν μιλάει. Το γεγονός όμως ότι με τέτοιο θανατικό ο πρωθυπουργός επέτρεπε σε αυτούς τους δύο να περιφέρονται και να σαχλαμαρίζουν σαν να επρόκειτο για το Χάρυ και τη Μέγκαν, το Γουίλι και την Κέητ ή το Λέοντα Πατίτσα με τη Μαριέττα Χρουσαλά, ξεπερνά την ανοχή και την αντοχή κάθε πολίτη που παλεύει να επιβιώσει κυριολεκτικά… Και τώρα ασχολείται πώς να φέρει τους ψηφιακούς νομάδες… Λες και θα είναι σπουδαίο κατόρθωμα. Ας φρόντιζε πρώτα να ταχτοποιήσει τους χιλιάδες μετανάστες που περιμένουν.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί