Τσοβόλας για Novartis: Ανεπίτρεπτη και σκανδαλώδης παρέμβαση Σανιδά στο έργο της Δικαιοσύνης

Κεραυνούς εξαπολύει με ανακοίνωσή του ο γνωστός δικηγόρος Δημήτρης Τσοβόλας αναφορικά με τους ισχυρισμούς του τέως Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Σανιδά σε άρθρο του στην Καθημερινή για την υπόθεση Novartis στο οποίου ούτε λίγο ούτε πολύ προεξόφλησε ότι πρόκειται για σκευωρία και ότι τα πολιτικά πρόσωπα είναι αθώα.

Όπως αναφέρει στη δήλωσή του ο Δημήτρης Τσοβόλας (συνήγορος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου), πρόκειται για «ανεπίτρεπτη και σκανδαλώδη παρέμβαση του κ. Σανιδά στο έργο της Δικαιοσύνης», χωρίς να γνωρίζει μάλιστα «τα στοιχεία των πολυσέλιδων δικογραφιών και τα επίσημα έγγραφα των Αμερικανικών Αρχών».

«Δεν αντιλαμβάνεται αλήθεια ότι εκτίθεται και αποκαλύπτει τις πραγματικές ανεπίτρεπτες προθέσεις του για επηρεασμό των Ανακριτικών, δικαστικών και Εισαγγελικών Αρχών που χειρίζονται αυτή τη στιγμή τις υποθέσεις και των πρώην τριών Υπουργών της Κυβέρνησης Ν.Δ. και ΠΑ.ΣΟ.Κ. αλλά και του κ. Παπαγγελόπουλου και των πρώην Εισαγγελέων Διαφθοράς;» αναρωτιέται ο Δημήτρης Τσοβόλας. Η αλήθεια είναι ότι ο κ. Σανιδάς μάλλον δεν λαμβάνει υπ όψιν τόσο τα όσα έχει παραδεχτεί η Novartis και επισημαίνονται στο κείμενο του εξωδικαστικού συμβιβασμού με τις ΗΠΑ όσο και την παραδοχή από την πλευρά του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους ότι πρόκειται για σκάνδαλο και ότι μπορεί η χώρα μας να διεκδικήσει αποζημίωση. Μία παραδοχή βασισμένη στις ίδιες έρευνες της εισαγγελίας Διαφθοράς και των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης που κατέληξαν στη δίωξη του πρώην υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου, όπως επίσης και στελεχών της Novartis αλλά και γιατρών.

Διαβάστε αναλυτικά την δήλωση του Δημήτρη Τσοβόλα:

Ο τέως Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Σανιδάς από φρουρός της νομιμότητας, μετατράπηκε σε υποστηρικτή της Κυβερνητικής αθλιότητας. Με άρθρο του στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», χωρίς να γνωρίζει τα στοιχεία των πολυσέλιδων δικογραφιών και τα επίσημα έγγραφα των Αμερικανικών Αρχών, αποφαίνεται από το σπίτι του ότι είναι αθώα, ακόμη και τα τρία πρώην κυβερνητικά στελέχη των οποίων οι δικογραφίες βρίσκονται σε εξέλιξη και σε εκκρεμότητα ενώπιον των ανακριτών και Εισαγγελικών Αρχών, επιχειρώντας έτσι ανεπίτρεπτα να επηρεάσει τους ανακριτές και τους Εισαγγελείς.

Αν ισχυρίζεται ότι γνωρίζει τις εκ τριακοσίων και πλέον χιλιάδων σελίδων δικογραφίες που αφορούν την υπόθεση “NOVARTIS”, οφείλει να μας πει: πως έλαβε γνώση αυτών, αφού είναι απόρρητες; Κάνει επίσης κριτική για καθυστέρηση από την Ανακρίτρια του Αρείου Πάγου στις διαδικασίες που με ταχύτητα προωθεί, προφανώς για να ασκήσει ανεπίτρεπτη πίεση προς αυτή για να ικανοποιηθούν οι παράνομες Κυβερνητικές πολιτικές σκοπιμότητες, διαβιβάζοντας έτσι ανεπίτρεπτο μήνυμα στο Δικαστικό Συμβούλιο και στην Ανακρίτρια του Αρείου Πάγου που διενεργεί ανάκριση κατά του Δημητρίου Παπαγγελόπουλου, για παράνομη περαίωση της Ανάκρισης, χωρίς να προβούν στις νόμιμες και αμερόληπτες δικαστικές ενέργειες.

Φθάνει ακόμη και στο απαράδεκτο σημείο να υποστηρίζει – χωρίς να γνωρίζει την δικογραφία – ότι δήθεν είχε προηγηθεί διεξοδική διερεύνηση της υπόθεσης από την Επιτροπή της Βουλής αλλά και από τους δύο Αντιεισαγγελείς του Αρείου Πάγου, που οι τελευταίοι διερεύνησαν τις μηνύσεις των τεως Υπουργών κατά της Εισαγγελέως Διαφθοράς κυρίας Τουλουπάκη και των επίκουρων Εισαγγελέων.

Αλήθεια ο κ. Σανιδάς δεν άκουσε τουλάχιστον ότι οι δύο αυτοί Αντιεισαγγελείς του Αρείου Πάγου έκαναν δύο εκ διαμέτρου αντίθετα πορίσματα; Συγκεκριμένα ότι ο ένας εξ αυτών με το πολυσέλιδο και απόλυτα τεκμηριωμένο πόρισμά του προτείνει να μη γίνει κατηγορία κατά των Εισαγγελέων Διαφθοράς; Πολύ επιλεκτική μνήμη φαίνεται να έχει ο τ. Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου. Δεν αντιλαμβάνεται αλήθεια ότι εκτίθεται και αποκαλύπτει τις πραγματικές ανεπίτρεπτες προθέσεις του για επηρεασμό των Ανακριτικών, δικαστικών και Εισαγγελικών Αρχών που χειρίζονται αυτή τη στιγμή τις υποθέσεις και των πρώην τριών Υπουργών της Κυβέρνησης Ν.Δ. και ΠΑ.ΣΟ.Κ. αλλά και του κ. Παπαγγελόπουλου και των πρώην Εισαγγελέων Διαφθοράς; Εδώ ταιριάζει το ρηθέν : « Δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις»

Τέλος υποστηρίζει ο κ. Σανιδάς ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος στοχοποίησε, χωρίς στοιχεία, τα δέκα πολιτικά πρόσωπα που στάλθηκαν οι φάκελλοί τους στη Βουλή, επειδή έκανε λόγο έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, για το μεγαλύτερο σκάνδαλο από της συστάσεως του Ελληνικού κράτους, υπονοώντας χωρίς αμφιβολία, την εμπλοκή σε αυτό των δέκα πολιτικών προσώπων, αφού η ύπαρξη σκανδάλου είναι νοητή, μόνο αν συμμετέχουν σε ένα, κατά του Δημοσίου έγκλημα, κρατικοί αξιωματούχοι και κυρίως πολιτικά πρόσωπα, εμπεριέχει την τέλεση βαρύτατων εγκλημάτων. Αυτά τα αναγράφει ο κ. Σανιδάς.

Τον ευχαριστούμε γι’ αυτή την ερμηνεία που κάνει. Γιατί ο κ. Σανιδάς, χωρίς να το έχει προφανώς αντιληφθεί στην προσπάθειά του να περάσει την σημερινή Κυβερνητική γραμμή δίνει επιχειρήματα σε βάρος αυτής. Γιατί ο σημερινός πρωθυπουργός μέσα στη Βουλή δήλωσε ότι η υπόθεση της NOVARTIS είναι σκάνδαλο.

Άλλωστε η ίδια η NOVARTIS αποδέχτηκε αυτή τη θέση, ομολογώντας δωροδοκίες στην Ελλάδα και συνεπεία αυτής της ομολογίας συνήψε σύμβαση αποζημίωσης των ΗΠΑ με ποσό άνω των τριακοσίων εκατομμυρίων δολαρίων. Αυτά δεν τα έχει ακούσει ο κ. Σανιδάς; Αφού λοιπόν κατά τον κ. Σανιδά, όταν κάποιος ομιλεί για σκάνδαλο κατά του Δημοσίου, υπονοεί κυρίως πολιτικά πρόσωπα και εμπεριέχει η τοποθέτηση αυτή την τέλεση βαρύτατων εγκλημάτων από πολιτικά πρόσωπα, ας κάνει μήνυση κατά του κ. Μητσοτάκη, των αρμόδιων Αμερικανικών Αρχών και της ηγεσίας της NOVARTIS.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί