ΚΙΝΑΛ: Μαζί με τη Σοφία για τον Αθλητισμό- Καταγγέλλουμε τον Λ. Αυγενάκη για κατάχρηση εξουσίας

«Μαζί με τη Σοφία για τον Αθλητισμό. Καταγγέλλουμε τον Λευτέρη Αυγενάκη για κατάχρηση εξουσίας. Καταδικάζουμε χωρίς αστερίσκους όλα τα φαινόμενα κατάχρησης εξουσίας και βίας, που είδαν το φως από την καταγγελία της Ολυμπιονίκου Σοφίας Μπεκατώρου», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο τομέας Αθλητισμού του Κινήματος Αλλαγής.

«Καταδικάζουμε κάθε μορφή κατάχρησης εξουσίας και τους υπεύθυνους για αυτήν και είμαστε αταλάντευτα μαζί και δίπλα σε όλους όσοι υπερασπίζονται το δικαίωμα της ελεύθερης βούλησης του κάθε ανθρώπου και την αξιοπρέπεια, ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου, θρησκείας, εθνικότητας, οικονομικής εξάρτησης», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Το ΚΙΝΑΛ υπογραμμίζει ότι «Είμαστε ανυποχώρητοι στην καταδίκη των υπευθύνων για βαριά αδικήματα εις βάρος γυναικών και παιδιών ή εκβιασμών που βλέπουν το φως στον χώρο του Αθλητισμού.Είναι υποχρέωσή μας, να προστατεύσουμε τον χώρο του Αθλητισμού και να καταγγείλουμε χωρίς συμψηφισμούς και συγκρίσεις, τις μεθοδεύσεις του Υφυπουργού και την προσπάθειά του να εκμεταλλευθεί για τις δικές του επιδιώξεις τις καταγγελίες.Στόχος του η επιτυχία του πελατειακού, κομματικού παιχνιδιού, των επικοινωνιακών εντυπώσεων και εκκαθαρίσεων, που από καιρό σχεδιάζει».

«Καταγγέλλουμε τα πλείστα όσα περιστατικά κατάχρησης εξουσίας από τον Υφυπουργό, ο οποίος δρα ανεξέλεγκτος, διατυμπανίζοντας πως έχει τη στήριξη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Οι ωμές παρεμβάσεις που κάνει στις εκλογές των Αθλητικών Ομοσπονδιών, άμεσα ο ίδιος & συνεργάτες του και χρησιμοποιώντας έμμεσα τον κομματικό μηχανισμό της ΝΔ, ημέτερους Βουλευτές κ.λπ. για την εκλογή των αρεστών του, είναι επίσης μορφή κατάχρησης εξουσίας.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης είναι βέβαιο ότι, μέχρι τις εκλογές των Ομοσπονδιών θα καταχράται ασύστολα τη θεσμική του θέση, για την ολοσχερή διάλυση του Ελληνικού Αθλητισμού, που την ξεκίνησε εδώ και 15 μήνες», σημειώνει το ΚΙΝΑΛ. «Καλούμε τα Σωματεία και τα στελέχη τους «να σπάσουν τη σιωπή τους» και να καταγγείλουν δημόσια τα περιστατικά κατάχρησης εξουσίας.

Ταυτόχρονα, έληξαν οι ασφυκτικές προθεσμίες για την ένταξη στο Μητρώο των Αθλητικών Σωματείων της ΓΓΑ και είναι φανερό πλέον, πως θα αποκλειστούν από τη χρηματοδότηση 1.500 Σωματεία τουλάχιστον,όπως είχαμε προβλέψει σε προηγούμενες ανακοινώσεις», τονίζει.

«Τα εγγεγραμμένα Σωματεία στο Μητρώο της ΓΓΑ και αυτά που αναμένουν ξεπέρασαν τα 5.700, διαψεύδοντας τις ανακοινώσεις και προσδοκίες του Υφυπουργού γιαΣωματεία ‘μαϊμούδες’ και ‘σφραγίδες’.Τα παραπάνω σε συνδυασμό με τη φημολογία ότι, τα Σωματεία που αναμένουν να ενταχθούν στο Μητρώο της ΓΓΑ μετά την 22η.01.2021 δεν θα έχουν δικαίωμα ψήφου, διαψεύδουν άλλη μια φορά τις δεσμεύσεις του στη Βουλή των Ελλήνων πως το Μητρώο θα παρέμενε ανοικτό», επισημαίνει το ΚΙΝΑΛ.

«Καλούμε τον Υφυπουργό να προχωρήσει στη χρηματοδότηση όλων των Σωματείων που θα ενταχθούν στο Μητρώο και να τα αφήσει ελεύθερα να ασκήσουν το αναφαίρετο δικαίωμά τους να ψηφίσουν στις επερχόμενες εκλογές των Ομοσπονδιών που ανήκουν.

Παρά τις ασφυκτικές και σκόπιμες προθεσμίες που έθεσε ο Υφυπουργός, οφείλουμε να επαινέσουμε δημόσια τους εργαζόμενους στην ΓΓΑ, για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που έκαναν εν μέσω κορωνοΐού βοηθώντας τα Σωματεία να ενταχθούν στο Μητρώο καθώς και τους εργαζόμενους σε Περιφέρειες, Δήμους, Πρωτοδικεία, Δ.Ο.Υ, που καταπονήθηκαν και ανταπεξήλθαν για τη χορήγηση των απαραίτητων εγγράφων και πιστοποιητικών», υπογραμμίζει.

«Πριν το δραματικό φινάλε του έργου που σκηνοθέτησε ο Υφυπουργός, ήρθε η ώρα:

  • Να σταματήσει τις πιέσεις προς τα Σωματεία, για την κομματική άλωση των Αθλητικών Ομοσπονδιών, καταχρώμενος τη θεσμική του θέση στην Κυβέρνηση.
  • Να ασχοληθεί επιτέλους με την επανεκκίνηση του Ελληνικού Αθλητισμού, που έχει βαλτώσει από τις προτεραιότητές του, για προσωπική προβολή του», καταλήγει στην ανακοίνωσή του το ΚΙΝΑΛ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί