Έχουμε να κάνουμε με αδίστακτους!

Στις 15 Ιανουαρίου έληγε κανονικά η προθεσμία για τον επαναπροσδιορισμό των υποθέσεων του Νόμου Κατσέλη. Αυτό σημαίνει ότι 35.000 πρώτες κατοικίες θα έχαναν πλέον την προστασία και θα πήγαιναν για πλειστηριασμό.

Η συντονιστική επιτροπή των δικηγορικών συλλόγων της χώρας είδε το τεράστιο πρόβλημα που δημιουργείται και πήγε στον υπουργό Δικαιοσύνης. Ο υπουργός σήκωσε τα χέρια και τους παρέπεμψε στο Μαξίμου. Και το Μαξίμου σήκωσε επίσης τα χέρια και είπε ότι είναι πολύ ισχυρή η πίεση των τραπεζών και δεν μπορεί να κάνει τίποτα.

Μετά από ωριμότερη σκέψη, η κυβέρνηση έδωσε παράταση 15 ημερών. Είναι άγνωστο τι θα προλάβει να γίνει σε 15 ημέρες όταν οι αιτήσεις που έχουν κατατεθεί μέχρι σήμερα είναι μόλις 4.400.

Η ουσία του ζητήματος όμως παραμένει: η κυβέρνηση, «πιεζόμενη από τις τράπεζες», έχει αποφασίσει να άρει την προστασία από 35.000 πρώτες κατοικίες μέσα στην πανδημία και την κρίση. Διότι το ζητάνε οι τραπεζίτες.

Ας το κρατήσουμε αυτό μαζί με κάποια άλλα πράγματα: όπως ότι πήγαν να κόψουν τα δωρεάν φάρμακα σε 600.000 χαμηλοσυνταξιούχους και τελευταία στιγμή αναγκάστηκαν να το μαζέψουν.

Ή ότι πέρασαν έναν Πτωχευτικό Κώδικα που λεηλατεί κυριολεκτικά όσους πρόκειται να χρεοκοπήσουν από την κρίση και τα lockdown.

Αυτό για να καταλάβουμε με ποιους έχουμε να κάνουμε. Και πόσο αδίστακτα δουλεύουν για το συμφέρον των ισχυρών την ώρα που η κοινωνία βουλιάζει σε μια πρωτοφανή κρίση.

από το κύριο άρθρο της “Αυγής”

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί