Πεταμένα λεφτά για τους “άριστους” το κοινωνικό κράτος και η Υγεία

Μια χρονιά αβεβαιότητας ξεκίνησε. Η κοινωνία δεν ξέρει για πόσο ακόμα θα συμβιώνει με τον κορωνοϊό και πότε θα αποκατασταθεί η ζωή όπως ήταν πριν. Και ακόμα δεν ξέρει τι επιπτώσεις θα αφήσει η πανδημία στην οικονομία και την εργασία.

Το μέλλον λοιπόν είναι ρευστό. Σημασία έχει ποιος θα το διαμορφώσει.

Η παρούσα κυβέρνηση θεωρεί το κοινωνικό κράτος και την Υγεία πεταμένα λεφτά. Αρνείται να συνταγογραφήσει τα τεστ, να στηρίξει τα δημόσια νοσοκομεία, να αποσυμφορήσει τις δημόσιες συγκοινωνίες, να επιβάλει πρωτόκολλα στους εργοστασιακούς χώρους. Πιστεύει προφανώς ότι όλα είναι διαχειρίσιμα με λίγα εμβόλια και πολλά εκατομμύρια στα ΜΜΕ.

Και ακόμα η παρούσα κυβέρνηση θεωρεί την τεράστια οικονομική κρίση ως ευκαιρία. Ευκαιρία να καθαρίσει την αγορά από τους μικρούς και να ανοίξει δρόμο στους μεγάλους. Ευκαιρία να αυξήσει τις ώρες δουλειάς και να μειώσει το κόστος των υπερωριών. Ευκαιρία να δώσει το ασφαλιστικό σύστημα σε ιδιώτες. Ευκαιρία να εξυπηρετήσει τους φίλους της.

Ξέρουμε λοιπόν πώς θα είναι το μέλλον αν αφεθεί στα χέρια της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Γι’ αυτό η κοινωνία πρέπει να διεκδικήσει ένα διαφορετικό μέλλον. Με καλύτερο δημόσιο σύστημα Υγείας. Με πραγματικά μέτρα στήριξης για τον κόσμο της εργασίας και των μικρών επιχειρήσεων. Με δίκαια μέτρα αντιμετώπισης της κρίσης.

Και αυτό η κοινωνία μπορεί να το κερδίσει. Αλλά θα χρειαστεί εγρήγορση, καθαρό μυαλό, πείσμα και φωνή.

Από το κύριο άρθρο της “Αυγής”

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί