28 κρούσματα κορονοϊού μετά από αρραβώνα στην Κάλυμνο – Ένα κρούσμα από την Κρήτη

Συναγερμός έχει σημάνει στην Κάλυμνο μετά τα 28 κρούσματα κορονοϊού που προέκυψαν μετά από αρραβώνα και συγχρωτισμό οικογενειών.

Το πρόβλημα ξεκίνησε μετά από αρραβώνα που έγινε και δεν τηρήθηκαν τα απαραίτητα μέτρα για τις συναθροίσεις.

Ο Δήμαρχος Καλύμνου Δημήτρης Διακομιχάλης είπε: «Οι δύο πυρήνες προέρχονται από οικογένειες του αρραβώνα που παρενέβησαν τα πρωτόκολλα και αιφνιδίασαν τους πάντες!!! Δεν είναι εύκολο να διαχειριστείς αυτή την κατάσταση, γιατί π.χ. σε μία έκταση από το λιμάνι μέχρι το χωριό, η δόμηση είναι ιδιαίτερα πυκνή και τα πράγματα δυσκολεύουν».

Όπως είπε όλα έγιναν στο διάστημα από τα Χριστούγεννα μέχρι σήμερα. Σε τρεις ημέρες καταγράφηκαν 28 περιστατικά κορονοϊού, με ήπια συμπτώματα.

«Οι δείκτες δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικοί», όπως είπε ο Δήμαρχος, ενώ έχουν εντοπιστεί οι τέσσερις πυρήνες (τέσσερις οικογένειες) κι έχουν τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Ο κ. Διακομιχάλης δήλωσε ότι καθημερινά γίνονται αλλεπάλληλες συσκέψεις για να αντιμετωπισθεί η κατάσταση, ενώ ο ίδιος βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας στην Αθήνα για τις οδηγίες που θα πρέπει να ακολουθηθούν.

Ακόμη, πρόσθεσε ότι περιμένει με αγωνία σήμερα τα αποτελέσματα από τα rapid tests που θα γίνουν από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο νησί, αλλά και την περαιτέρω ιχνηλάτηση, ενώ το μεσημέρι σε νέα σύσκεψη παρουσία και του Επάρχου, θα ενημερώσει τους πέντε επικεφαλής του Δημοτικού Συμβουλίου.

Εξηγεί επίσης ότι είναι θετικό ότι εντοπίστηκαν οι πυρήνες και δεν είναι “ορφανά” τα κρούσματα, γιατί η διασπορά θα ήταν τρομακτική και σε καμία περίπτωση δε θα ήταν ελεγχόμενη. «Δε χρειάζεται ούτε πανικός, ούτε και εφησυχασμός. Είμαστε σε ύψιστη ετοιμότητα, από σύσκεψη σε σύσκεψη καθημερινά για να εξετάζουμε τα νέα δεδομένα ημερησίως, το παρακολουθούμε με σοβαρότητα και στοχευμένες κινήσεις», σημείωσε καταλήγοντας.

Δυο «εισαγόμενα» κρούσματα από Κρήτη και Πειραιά φούντωσαν τον κορονοϊό στο νησί

Μιλώντας στο newsit.gr o δήμαρχος Καλύμνου, Δημήτρης Διακομιχάλης κάνει λόγο για δύο εισαγόμενα κρούσματα τα οποία μετέβησαν για τον αρραβώνα στην Κάλυμνο από άλλες περιοχές της Ελλάδας.

«Πρέπει να είναι δύο τα εισαγόμενα κρούσματα που είχαν έρθει στο νησί για τον αρραβώνα. Το ένα από αυτά από την Κρήτη και το άλλο από τον Πειραιά», λέει ο Δημήτρης Διακομιχάλης και προσθέτει: «Εκτός όμως από τις δύο οικογένειες που συμμετείχαν στον αρραβώνα, έχουμε κι άλλες δύο οι οποίες δεν σχετίζονται με τον αρραβώνα και έχουν παρουσιαστεί και σε αυτές κρούσματα. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να φτάσουμε στον αριθμό των ατόμων που νοσούν σήμερα. Ευτυχώς όλοι τους παρουσιάζουν ελαφριά συμπτώματα και έχουν τεθεί σε καραντίνα».

Όσον αφορά τώρα τον αριθμό που συμμετείχαν στον αρραβώνα ήταν παραπάνω από εννέα άτομα, ενώ δεν φαίνεται να τηρήθηκαν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Πλέον οι έλεγχοι στο λιμάνι του νησιού έχουν γίνει ακόμα αυστηρότεροι, ενώ οι τοπικές αρχές βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να αντιμετωπιστεί όσο το δυνατόν καλύτερα η κατάσταση.

Με πληροφορίες από Skyrodos, Newsit

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί