Έκθετοι απέναντι στους συνταξιούχους κυβέρνηση και Βρούτσης: Τριπλασιάσαν τις εκκρεμείς συντάξεις

«Η Κυβέρνηση και προσωπικά ο κ. Βρούτσης είναι παντελώς έκθετοι απέναντι στους συνταξιούχους. Το επιτελικό κράτος της ΝΔ το μόνο που κατάφερε με το πρόβλημα των εκκρεμών συντάξεων είναι να το διογκώσει», δήλωσε η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία.

Όπως αναφέρει η ίδια, «η Κυβέρνηση και προσωπικά ο κ. Βρούτσης είναι παντελώς έκθετοι απέναντι στους συνταξιούχους. Το επιτελικό κράτος της ΝΔ το μόνο που κατάφερε με το πρόβλημα των εκκρεμών συντάξεων είναι να το διογκώσει. Και αυτό, παρά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για τη δημιουργία της “ψηφιακής σύνταξης” και του e-ΕΦΚΑ. Ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ, ως κυβέρνηση, μείωσε τις εκκρεμείς αιτήσεις κατά 74%, καθώς και κατά την προηγούμενη θητεία του ο κ. Βρούτσης είχε παραδώσει ένα τεράστιο όγκο ληξιπρόθεσμων, σήμερα, από την ίδια θέση του Υπουργού Εργασίας, κατάφερε από τον Ιούλιο του 2019 να τριπλασιάσει τον όγκο τους.»

Είχε προειδοποιήσει ο Ρέγκλινγκ

«Τον περασμένο μάλιστα Σεπτέμβριο, ο Κλάους Ρέγκλινγκ είχε προειδοποιήσει την κυβέρνηση της ΝΔ για 300.000 εκκρεμείς συντάξεις. Στο διάστημα που μεσολάβησε μέχρι σήμερα, όχι μόνο δεν υπήρξε μείωση, αλλά οι εκκρεμείς συντάξεις προσεγγίζουν πλέον τις 360.000», συμπλήρωσε η κυρία Ξενογιαννακοπούλου και πρόσθεσε:

«Επιπλέον, η κυβέρνηση ομολογεί επίσημα την αδυναμία της να επιλύσει το μεγάλο αυτό πρόβλημα, καθώς ο Προϋπολογισμός του 2021, που συζητείται αυτές τις μέρες στη Βουλή, αναφέρει ότι ο στόχος του μηδενισμού των ληξιπρόθεσμων συντάξιοδοτικών παροχών μεταφέρεται για το τέλος του 2021!

Αναρωτιόμαστε λοιπόν, θα απολογηθεί η Κυβέρνηση και ο Υπουργός Εργασίας στους χιλιάδες συνταξιούχους που συνεχίζουν να ζουν στην ανέχεια και στην ανασφάλεια σε μια περίοδο που βαθαίνει η οικονομική και κοινωνική κρίση;»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί