Έτοιμος «να αποχωρήσει» δήλωσε ο Τραμπ, επιμένοντας ότι έγινε «νοθεία»

Χθες ήταν η πρώτη φορά μετά τις εκλογές που ο Ντόναλντ Τραμπ δέχθηκε ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους. Ούτε και τώρα αναγνώρισε την ήττα του, αλλά για πρώτη φορά δήλωσε ότι θα αποχωρήσει από τον Λευκό Οίκο εφόσον το Κολέγιο των Εκλεκτόρων επικυρώσει το αποτέλεσμα υπέρ του Τζο Μπάιντεν στις 14 Δεκεμβρίου, ημερομηνία που προβλέπεται από το Σύνταγμα.

«Φυσικά και θα το κάνω, το ξέρετε ότι θα το κάνω» είπε. «Θα είναι πολύ δύσκολο να το αποδεχθώ, καθώς γνωρίζουμε ότι έγινε μαζική απάτη», συμπλήρωσε, επιμένοντας ακόμα και τώρα στις αβάσιμες καταγγελίες του. Ο Μπάιντεν έχει κερδίσει τις προεδρικές εκλογές με 306 ψήφους εκλεκτόρων- πολύ περισσότερες από τις 270 που χρειαζόταν- έναντι του Τραμπ που έχει 232 και 6 εκατομμύρια ψήφους του εκλογικού σώματος.

Για τον Τραμπ όμως αυτά δεν ισχύουν. «Ο χρόνος δεν είναι με το μέρος μας, τα γεγονότα είναι με το μέρος μας, αυτή ήταν μια μαζική απάτη», επέμεινε για πολλοστή φορά επαναλαμβάνοντας, πάλι ψευδώς, ότι εάν κηρυχθεί στις 14 Δεκεμβρίου ο Μπάιντεν νικητής, το Κολέγιο των Εκλεκτόρων «θα έχει κάνει ένα μεγάλο λάθος, διότι αυτές οι εκλογές ήταν μια απάτη».

Παρότι η κυβέρνησή του έχει ήδη δώσει το πράσινο φως για να αρχίσει η μεταβίβαση της εξουσίας, ο Τραμπ ισχυρίστηκε ότι «είναι λάθος» που ο Μπάιντεν συγκροτεί το δικό του υπουργικό συμβούλιο και σε κάποια φάση αυτών των δηλώσεων, παρότρυνε τους δημοσιογράφους να μην επιτρέψουν στον αντίπαλό του να πιστωθεί τα υπό παρασκευή εμβόλια για τον κορονοϊό. «Τα εμβόλια είναι δικό μου έργο, εγώ πίεσα τον κόσμο [τους επιστήμονες] πιο σκληρά απ’ότι τους είχε πιέσει ποτέ κανείς», είπε.

Όσο για τα σχέδια του να είναι πάλι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές; Είπε «πώς δεν θέλει να μιλήσει για το 2024». Αργά το βράδυ, μέσω του Twitter, παραπονέθηκε πάλι ότι τα μέσα ενημέρωσης δεν κάλυψαν τη συνέντευξη τύπου όπως ο ίδιος θα ήθελε, υποστηρίζοντας πάλι ότι το βασικό σημείο των δηλώσεων του ήταν ότι αυτός κέρδισε της εκλογές.

Το Κολέγιο των Εκλεκτόρων θα συναντηθεί στις 14 Δεκεμβρίου και οι εκλέκτορες αναμένεται να επικυρώσουν τη λαϊκή ψήφο της Πολιτείας που εκπροσωπούν. Οι ψήφοι θα καταμετρηθούν από το Κογκρέσο στις 6 Ιανουαρίου.

Δείχνοντας ότι δε θέλει να μείνει στο περιθώριο, ο Τραμπ είπε ότι αρχές Δεκεμβρίου θα μεταβεί στην Τζόρτζια- μια Πολιτεία που έχασε από τον Μπάιντεν- για να στηρίξει τον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο για την Γερουσία, στην κρίσιμη επαναληπτική αναμέτρηση που θα γίνει στις 5 Ιανουαρίου και η οποία θα κρίνει εάν οι Ρεπουμπλικανοί θα κρατήσουν τον έλεγχο της Γερουσίας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί