Απεργούν αύριο οι οικοδόμοι

Ότι θα συμμετέχουν στην αυριανή απεργία γνωστοποιούν μέσω ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου.

Αναλυτικά:

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ 

ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ 

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

ΟΛΟΙ ΟΙ ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΑΣ

Όλοι μαζί τώρα στον αγώνα για την προστασία της υγείας όλων των εργαζομένων, των οικογενειών μας, για το μεροκάματο, το ωράριο, την ασφάλιση, το εισόδημα. Είναι ώρα ευθύνης και δράσης. Πιο μαχητικά στα εργοτάξια και στα γιαπιά, στις γειτονιές, παντού, οργανώνουμε πάλη μαζική, διεκδικητική. Τα δικαιώματά μας δεν μπαίνουν σε lockdown.

Οι εργαζόμενοι τηρούμε τα μέτρα που προτείνουν οι επιστήμονες, αλλά έχουμε και φωνή. Με υπευθυνότητα και πειθαρχία, απειθαρχούμε στα αντεργατικά και αντιλαϊκά σχέδια κυβέρνησης και εργοδοσίας. Δεν θα κάτσουμε να βλέπουμε να «θάβουν» την υγεία, την ασφάλεια και τις ανάγκες μας για να κονομάνε όσοι αρπάζουν τον κόπο και τον ιδρώτα μας.

Ας αφήσει τα σάπια η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της, που προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν, λέγοντας πως οι συγκεντρώσεις των σωματείων – παρά τα μέτρα προστασίας – διασπείρουν τον κορονοϊό, πως είναι «ατομική» μας ευθύνη αν αρρωστήσουμε. 

Είναι εγκληματικές οι ευθύνες της κυβέρνησης για την κατάρρευση του δημόσιου συστήματος υγείας. Αυτοί που δήθεν κόπτονται για την υγεία, την ώρα που τα δημόσια νοσοκομεία έχουν κλατάρει κι οι ΜΕΘ έχουν γεμίσει, μοιράζουν απλόχερα εκατομμύρια στους κλινικάρχες και αρνούνται πεισματικά να επιτάξουν τις ιδιωτικές δομές υγείας. 

Αντί για μέτρα προστασίας των εργαζομένων η κυβέρνηση ετοιμάζει νομοσχέδιο-έκτρωμα για τα εργασιακά. Όπως κι αν το «στολίσουν», φέρνει την 10ωρη εργασία, απλήρωτες υπερωρίες, χτύπημα του μισθού και του ωραρίου. Δίνει δισεκατομμύρια στους επιχειρηματικούς ομίλους και ψίχουλα για τους εργαζόμενους κι ανέργους. Και για να τα επιβάλλει ενισχύει μαζί την καταστολή και την δίωξη της δράσης των συνδικάτων. 

Θέλει να περάσει φίμωτρο στο στόμα των εργαζομένων για να δώσει «ανάσα» στην «οικονομία» δηλαδή στα κέρδη των λίγων εκμεταλλευτών μας. Αυτοί που μας θέλουν σκυφτούς και υποταγμένους σκιάζονται τον οργανωμένο αγώνα, την αποφασιστικότητα μας να υπερασπίσουμε το δίκιο μας, την δουλειά και την ζωή μας. Είναι βαθιά γελασμένοι αν νομίζουν πως με καταστολή και αυταρχισμό μπορούν να επιβάλλουν σιωπητήριο.

Συμμετέχουμε στην απεργία που έχουν αποφασίσει συνδικάτα, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα στις 26 Νοέμβρη, τηρώντας τα μέτρα προστασίας.

Διεκδικούμε:

  • Κατάργηση των αντεργατικών Π.Ν.Π. που επιβλήθηκαν εν μέσω πανδημίας και προστέθηκαν στους μνημονιακούς νόμους.
  • Εισόδημα για όλους τους οικοδόμους. Επίδομα ανεργίας στα 600€ με μόνη προϋπόθεση τα 50 ένσημα με την προσαύξηση. Αλλαγή των προϋποθέσεων που απαιτούνται για να πάρουν το χειμερινό επίδομα περισσότεροι οικοδόμοι (50-250 ένσημα).
  • Αύξηση στα μεροκάματα. Κατώτερο μεροκάματο 45€ για ανειδίκευτους χωρίς 3ετιες.  7ωρο – 5θημερο. Υπογραφή κλαδικής σύμβασης. Να καταργηθεί όλο το αντεργατικό πλαίσιο που αφορά τις ΣΣΕ.
  • Τήρηση των μέτρων υγείας –ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.
  • Δωρεάν και πλήρης ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους οικοδόμους και τις οικογένειες τους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Δωρεάν τεστ για όλους τους εργαζόμενους με ευθύνη κράτους και εργοδοσίας.
  • Να αυξηθούν τώρα τα δρομολόγια στα ΜΜΜ. Να γίνουν οι προσλήψεις που χρειάζονται.
  • Άμεσα μέτρα στήριξης του Δημόσιου συστήματος υγείας-πρόνοιας, δωρεάν για όλους, με προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, επίταξη ιδιωτικών δομών.
  • Κανένας πλειστηριασμός κύριας κατοικίας λαϊκής οικογένειας και κατάσχεση  εισοδήματος μετά και την ψήφιση του νέου πτωχευτικού νόμου. Να σταματήσουν αμέσως οι διακοπές σε ηλεκτρικό ρεύμα και νερό, των εργατικών και λαϊκών νοικοκυριών.
  • Κατάργηση του νόμου απαγόρευσης των διαδηλώσεων, του νόμου περιορισμού του απεργιακού δικαιώματος. Καμία δίωξη της συνδικαλιστικής δράσης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί