Αιχμές από την ΠτΔ σε Μητσοτάκη: Να υπάρξει έμπρακτη αναγνώριση στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας

Μία αιχμή κατά της κυβέρνησης άφησε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στον απόηχο της εξαίρεσης των γιατρών από το έκτακτο επίδομα, ζήτησε από τον πρωθυπουργό να υπάρξει από την πολιτεία έμπρακτη αναγνώριση στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας.

«Όλοι οι συμπολίτες μας σηκώνουν βάρη, ο καθένας από τη σκοπιά του προσπαθεί να κάνει το καλύτερο που μπορεί στα καθήκοντα που του αναλογούν και να αντέξει σε αυτήν τη δύσκολη περίοδο. Το βάρος, όμως, που σηκώνει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό σε όλη την Ελλάδα και προφανώς στις μονάδες και τις περιοχές που έχουν αυτήν τη στιγμή την μεγαλύτερη επιβάρυνση, είναι πάρα πολύ σημαντικό» ανέφερε η Κ. Σακελλαροπούλου και συμπλήρωσε:

«Θα πρέπει, πέρα από την αναγνώριση που τους οφείλουμε και νομίζω όλη η ελληνική κοινωνία τους την παρέχει, να υπάρξει εκ μέρους της Πολιτείας, στο μέτρο του δυνατού, και έμπρακτη αναγνώριση. Φυσικά παρακολουθώ κι εγώ την ενίσχυση των υποδομών, αλλά και η υλική αναγνώριση στους ανθρώπους αυτούς πρέπει να υπάρξει μόλις καταστεί αυτό εφικτό».

Από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «θα μπορέσουμε να επανέλθουμε σε φυσιολογικούς ρυθμούς μόνο όταν θα είμαστε απολύτως σίγουροι ότι έχει μειωθεί σημαντικά η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Θα εξετάσουμε τα επιδημιολογικά δεδομένα την επόμενη εβδομάδα και θα πάρουμε τις αποφάσεις μας, πάντα με βάση τις υποδείξεις των ειδικών».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί