Εθελοντικά στη Θεσσαλονίκη 10 νοσηλεύτριες από την Κρήτη – «Έχω ένα χρόνο να δω τους γονείς μου» αναφέρει η μία

Δέκα νοσηλεύτριες από τα Νοσοκομεία της Κρήτης, οι οποίες έχουν εξειδίκευση σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, θα μεταβούν σήμερα το βράδυ με πτήση από το Ηράκλειο στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια.

«Την περασμένη εβδομάδα, δήλωσα από τη Θεσσαλονίκη ότι όλη η Ελλάδα είναι πλέον μία Υγειονομική Περιφέρεια και η κάθε Υγειονομική Περιφέρεια θα στηρίζει την άλλη.
Σήμερα το βράδυ φτάνουν με πτήση από το Ηράκλειο στη Θεσσαλονίκη, 10 νοσηλεύτριες από τα Νοσοκομεία της Κρήτης, οι οποίες έχουν εξειδίκευση σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Η Βασιλική, η Ολυμπία, η Ευαγγελία, η Άρτεμις, η Κατερίνα, η Μαλαματή, η Ευφροσύνη, η Ανθή, η Χρυσούλα και η Πηνελόπη, δήλωσαν εθελοντικά ότι μπαίνουν στην πρώτη γραμμή της μάχης στο πλάι των συναδέλφων τους στη Β. Ελλάδα.

Από αύριο αναλαμβάνουν υπηρεσία στο «Ιπποκράτειο».

Και δεν είναι οι μόνες, καθώς όπως με πληροφορούν οι Διοικητές των ΥΠΕ, από περιοχές που δεν πλήττονται τόσο πολύ, και άλλοι δήλωσαν ότι θέλουν να πάνε στη Θεσσαλονίκη, στη Β. Ελλάδα για να βοηθήσουν.

Υποκλίνομαι στο μεγαλείο ψυχής και τη λεβεντιά αυτών των παιδιών.

Υποκλίνομαι και δεσμεύομαι σ’ αυτούς, αλλά και σε όλους ανεξαιρέτως τους ανθρώπους του Ε.Σ.Υ., που αγωνίζονται ηρωικά σε αυτή την πρωτοφανή πανδημία, ότι θα τους σταθούμε και θα τους στηρίξουμε έμπρακτα, όπως μας στέκονται και μας στηρίζουν μέρα-νύχτα μήνες τώρα», ανέφερε ο Βασίλης Κικίλιας.

«Έχω ένα χρόνο να δω τους γονείς μου»

Όπως ανέφερε η Ανθή, που εργάζεται στο Νοσοκομείο Χανίων, σε επικοινωνία της με το Zarpa Radio στην εκπομπή της Ευτυχίας Πενταράκη και του Γιώργου Κολομπάκη, οι νοσηλεύτριες θα παραμείνουν στη συμπρωτεύουσα για τουλάχιστον 15 ημέρες, μέχρι η κατάσταση να ομαλοποιηθεί και να τεθεί υπό μερικό έλεγχο.

“Το θεωρήσαμε υποχρέωσή μας και γι αυτό μας έχει κάνει εντύπωση ότι πήρε τέτοια δημοσιότητα. Πιστεύουμε ότι αν συνέβαινε και σε εμάς κάτι τέτοιο θα είχαμε βοηθηθεί αντίστοιχα από την υπόλοιπη Ελλάδα» είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε: “Εμείς μάθαμε την Δευτέρα ότι υπάρχει ανάγκη για νοσηλευτές στη Θεσσαλονίκη, το συζητήσαμε λίγο μεταξύ μας και η απόφαση να συνδράμουμε πάρθηκε μέσα σε λίγα λεπτά. Μπορεί να είναι λίγο δύσκολο να το καταλάβουν οι δικοί μας άνθρωποι, όμως μας έχουν εμπιστοσύνη και αυτό είναι που έχει σημασία”, λέει στο zarpanews.gr.

Μάλιστα η νοσηλεύτρια από τα Χανιά τόνισε ότι δεν θέλει πολύ για να ξεφύγει η κατάσταση, να βγει εκτός ελέγχου, καθώς αν ο κόσμος, όπως είπε, μείνει στα σπίτια του για 20 μέρες θα αλλάξουν πολλά πράγματα.

Όσο για τους γονείς της οι οποίοι ζουν στη Βόρεια Ελλάδα, η Ανθή λόγω της εργασίας της έχει να τους δει περίπου ένα χρόνο, αφού είναι μεγάλοι σε ηλικία, ενώ δεν προβλέπει να τους δει ούτε τώρα που θα βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη…

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί