Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ηρακλείου για την καταστολή ανήμερα της επετείου του Πολυτεχνείου

Καταγγέλλει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ηρακλείου τις επιχειρήσεις καταστολής από την αστυνομία σε όλη την Ελλάδα, ανήμερα της επετείου του Πολυτεχνείου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Καταγγέλλουμε τις δυνάμεις καταστολής του Χρυσοχοϊδη για τις αναίτιες επιθέσεις σε βάρος αγωνιστών σε όλη την Ελλάδα και στο Ηράκλειο. Την ώρα της συγκέντρωσης για να τιμηθεί η επέτειος του Πολυτεχνείου, οι αστυνομικές δυνάμεις στην πλατεία Ελευθερίας και στην πλατεία Κορνάρου πολλές δεκάδες προσαγωγές (πληροφορίες μέχρι και για 145), εκ των οποίων η μια μετατράπηκε σε σύλληψη, φοιτητών/τριών και αγωνιστών/στριών της Αριστεράς, αναίτια και στο «σωρό» μεταξύ των οποίων είναι και σύντροφοί μας της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Αντίθετα με τους διαδηλωτές οι κατασταλτικές δυνάμεις δεν τήρησαν τα μέτρα προστασίας, αυτά για τα οποία τόσο «κόπτεται» η ηγεσία τους.

Χθες, 17 Νοέμβρη, το Ηράκλειο δεν ήταν καθόλου δημοκρατικό, έπιασαν ανθρώπους ακόμη και έξω από τα σπίτια τους, όποιος/α κυκλοφορούσε τον/την μάζευαν, όπως μαρτυρά και τεράστιος αριθμός προσαγωγών. Κάθε δρόμος κάθε γωνιά του κέντρου και της παραλιακής ήταν γεμάτη από αστυνομικούς και ασφαλίτες. Οι ΔΙΑΣ παντού. Η κυβέρνηση έδειξε πόσο φοβάται τον λαό και τη νεολαία γι΄ αυτό άλλωστε και προσπαθεί μέσω των καθεστωτικών ΜΜΕ να τους συκοφαντεί. Είναι στημένοι στον τοίχο και προσπαθούν να κρατηθούν με την αστυνομοκρατία. Οι μέρες τους είναι μετρημένες .

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Ο λαός και η νεολαία σήμερα απέδειξαν ότι οι, χουντικής έμπνευσης, αντισυνταγματικές απαγορεύσεις σπάνε στο δρόμο. Δεν μας τρομάζουν, μας πεισμώνουν ακόμα περισσότερο για να συνεχίσουμε στο δρόμο του Νοέμβρη. Οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, πανελλαδικά, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη μάχη ενάντια στο κυβερνητικό πραξικόπημα. Δεν ταλαντεύτηκαν ούτε στιγμή στην προσπάθεια να ξεσηκωθούμε όλοι και όλες ενάντια στις μεθοδεύσεις Μητσοτάκη-Χρυσοχοΐδη και να φτάσουμε στην πολιτική απομόνωση της κυβέρνησης. Έχουμε άλλωστε την εμπειρία της αντιφασιστικής νίκης που αναδείχθηκε τόσο δυνατά στις 7 Οκτώβρη. Αυτό θα χρειαστεί να κάνουμε ξανά και ξανά με πρώτο σταθμό την απεργία στις 26/11.

47 χρόνια μετά, η εξέγερση είναι το ίδιο επίκαιρη όπως τότε. Ο αγώνας για «Ψωμί, Παιδεία, Υγεία, Ελευθερία» δεν θα σταματήσει αλλά θα ενταθεί το επόμενο διάστημα.

ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΥΓΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, στο δρόμο σπάμε την τρομοκρατία

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί