Η “εικόνα” αργά ή γρήγορα ξεθωριάζει και τότε φαίνεται ότι ο “βασιλιάς είναι γυμνός”…

Του Μιχάλη Τζανάκη

Με μεγάλη έκπληξη παρακολουθώ  ότι στη χώρα του «αυτονόητου» δεν είναι τίποτα αυτονόητο και παρόλα αυτά οι αντιδράσεις για ορισμένα θέματα είναι ανύπαρκτες ακόμα και από την αντιπολίτευση, αφού ουσιαστική πολιτική φαίνεται να ασκεί σε όλη την επικράτεια μόνο ο …Πελετίδης.

 Αυτονόητο για παράδειγμα θεωρεί η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ότι μια οικογένεια μπορεί να διαθέτει δύο-τρεις υπολογιστές και συνδέσεις υψηλών ταχυτήτων για να μετέχει στην εκπαιδευτική διαδικασία, ειδάλλως τα μέλη της απλά αποκλείονται από αυτήν!

Ένα παιδί που για διάφορους λόγους δεν έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο –και μπορεί οι λόγοι αυτοί να είναι πολλοί και διαφορετικοί- τι ακριβώς πρέπει να κάνει; Αλλά κι ένας εκπαιδευτικός των 800 ευρώ που περιφέρεται σαν βεδουίνος ανά την επικράτεια από κι ως πού οφείλει να διαθέτει προσωπικό τεχνολογικό εξοπλισμό για να εργάζεται κατά τις επιταγές του Υπουργείου Παιδείας; Θεωρείται τόσο αυτονόητο;

Ολοένα και περισσότερες είναι οι διαμαρτυρίες από οικογένειες που αδυνατούν να παρέχουν τον απαραίτητο εξοπλισμό στα παιδιά τους προκειμένου να ανταποκριθούν στην περίφημη τηλε-εκπαίδευση. Αποτέλεσμα φαίνεται να είναι ότι επειδή η σχολική περίοδος είναι στην αρχή της, πολλοί μαθητές και μαθήτριες θα πορευτούν με μόνο εφόδιο από τη φετινή χρονιά τα … παγουρίνο των φίλων-χορηγών αλλά όχι τις γνώσεις και τα εφόδια για να υπάρχει η φυσιολογική εξέλιξη στην εκπαίδευσή τους.

Γιατί θεωρούν ότι είναι δεδομένο και αυτονόητο χιλιάδες εκπαιδευτικοί να μπορούν να διεκπεραιώσουν χωρίς καμιά προηγούμενη εκπαίδευσή τους ένα τόσο δύσκολο και επίπονο έργο;

Η γνωστοποίηση της είδησης ότι η Πορτογαλική κυβέρνηση εξασφάλισε από ευρωπαϊκά κονδύλια 100.000 υπολογιστές για τους οικονομικά ευάλωτους μαθητές, την ίδια ώρα που η ελληνική κυβέρνηση επιδιδόταν σε προβολή των παγουρίνο των 250 γραμμαρίων  και παραγγελιές σε αλουμινάδες των μασκών-σεμέν. κάτι δείχνει για τις προτεραιότητες που βάζει  η ηγεσία για τους πολίτες. Τα Πέτσινα κονδύλια, αντί να μοιραζόταν σε «κολλητούς» που λίγο μετά έκλειναν την χρηματοδοτούμενη επιχείρησή τους –βλ. εφημ. «Φιλελεύθερος» θα μπορούσαν να επενδυθούν ουσιαστικά, αλλά το μόνο που ενδιαφέρει τους κρατούντες είναι το «φαίνεσθαι».

Ας λάβουν υπόψη ότι η «εικόνα» η κάθε «εικόνα», αργά ή γρήγορα ξεθωριάζει και τότε φαίνεται ότι ο «βασιλιάς είναι γυμνός»…  

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί