Ο Babis, με τη “σοβαρή Χρυσή Αυγή”, βλέπει τώρα τον Α. Τσίπρα “άνθρωπο για μπάχαλο”!

«Άνθρωπο για μπάχαλο» και «αρχιμηχανικό της μπαχαλοποίησης» θεωρεί τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο Μπάμπης Παπαδημητρίου, με τον Παύλο Πολάκη να υπενθυμίζει στον πολιτικό του αντίπαλο όχι μόνο την αδιαφορία για το «μπάχαλο» με τα εγκλήματα του ναζιστικού μορφώματος αλλά και ότι αναζητούσε την «σοβαρή Χρυσή Αυγή».

Αναπτύσσοντας έναν αστικά ευπρεπή αντικομμουνιστικό συλλογισμό, ο Μπάμπης Παπαδημητρίου κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τον τίτλο: «Άνθρωπος για μπάχαλο» θα επέλεγε ο Πολωνός σκηνοθέτης, Άντζεϊ Βάιντα, για τον Αλέξη Τσίπρα. Συγκεκριμένα, είπε:

«Ίσως όμως να έχει δει ο τέως πρωθυπουργός τον ¨άνθρωπο από σίδερο¨. Μπορεί και να την είδε αυτήν την ταινία όταν επισκέφτηκε το Βατικανό. Ήταν μια κραυγή αγωνίας για την απελευθέρωση από την στυγνή προπαγάνδα, τις ψεύτικες υποσχέσεις, τον κρατικολαϊκισμό. Ήταν το 1981 και ήταν η πλήρης διάψευση των νεανικών ονείρων του κ. Τσίπρα. Τα λέω αυτά γιατί είμαι σίγουρος πως αν ζούσε σήμερα ο Βάιντα, θα ολοκλήρωνε την τριλογία μαζί με μια τραγική κωμωδία, δίνοντας τον τίτλο ¨άνθρωπος για μπάχαλο¨ και στον κ. Τσίπρα τον πρωταγωνιστικό ρόλο».

Μάλιστα, το προχώρησε κι ένα βήμα παραπέρα, συνδέοντας επτά φορές ακόμα τη λέξη «μπάχαλο» με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Όταν το παιχνίδι με το μπάχαλο σου έχει βγει τόσες φορές χωρίς σπουδαίες τιμωρίες, τότε το συνηθίζεις. Μπάχαλο στο σχολείο της Πανόρμου, τηλεοπτικός αστέρας (ο Αλ. Τσίπρας). Μπάχαλο στον Συνασπισμό, πρόεδρος του Συνασπισμού. Μπάχαλο το 2008 στους δρόμους της Αθήνας, παράγοντας της εξέγερσης κόντρα στην εξουσία. Το μπάχαλο στην πλατεία με τους αγανακτισμένους κάθε λογής χρώματος και ιδεών έπεισε τελικώς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι ο λαϊκισμός είναι ο σίγουρος δρόμος για την εξουσία. Δεν σας κρύβω ότι θαυμάζω το πόσο καλά εκμεταλλεύτηκε το μπάχαλο που υπήρξε στη λειτουργία του κράτους. Αν και δεν νομίζω ότι άσκησε ποτέ την τέχνη του μηχανικού, σίγουρα τα έχει καταφέρει ως αρχιμηχανικός της μπαχαλοποίησης».

«Δεν έβλεπες μπάχαλο για τις δολοφονίες της Χρυσής Αυγής»

Άμεση ήταν η απάντηση στις μειλίχια διατυπωμένες ακρότητες του βουλευτή της ΝΔ από τον Π. Πολάκη. «Διαδέχομαι στο βήμα έναν πρώην δημοσιογράφο που θεωρεί μπάχαλο την προσπάθεια που κάναμε για να ανατάξουμε μια χώρα χρεοκοπημένη και δεν θεωρούσε καθόλου μπάχαλο την τρομοκρατία, τους ξυλοδαρμούς και τις δολοφονίες της Χρυσής Αυγής, αλλά αναζητούσε τη ¨σοβαρή Χρυσή Αυγή¨ που θα συγκυβερνούσε με τον Σαμαρά» αντέστρεψε ο πρώην υπουργός και πρόσθεσε: «Γιατί σημασία δεν έχει μόνο τι λες αλλά και ποιος είσαι που τα λες και τι έλεγες στο παρελθόν και τι ξέπλενες στο παρελθόν».

Πηγή: Documento

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί