Εισαγγελέας με την επιχειρηματολογία της υπεράσπισης των νεοναζί – Οι αντιδράσεις των δικηγόρων της Πολιτικής Αγωγής

Με την πρότασή της να μη φυλακιστούν οι νεοναζί, η εισαγγελέας στη δίκη της εγκληματικής οργάνωσης υιοθέτησε πλήρως την επιχειρηματολογία της υπεράσπισης. Πιο συγκεκριμένα του Νίκου Μιχαλολιάκου, καθώς ισχυρίστηκε ότι η έλλειψη κινδύνου τέλεσης των ίδιων αδικημάτων και η ανεπανόρθωτη βλάβη, προκύπτει και από το γεγονός ότι η Χρυσή Αυγή έχει κλείσει σχεδόν όλες τις τοπικές της οργανώσεις, ενώ έκλεισε και η εφημερίδα της οργάνωσης, γεγονός που ανακοινώθηκε από τον Μιχαλολιάκο μόλις την περασμένη Πέμπτη.

Δείτε: Αναστολή της φυλάκισης για όλους τους νεοναζί, πλην Ρουπακιά, προτείνει η εισαγγελέας!

Δείτε επίσης: Θ. Καμπαγιάννης: «Πρόταση-όνειδος για την Εισαγγελία της χώρας»

Πολιτική Αγωγή: Είναι εισαγγελέας υπεράσπισης της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης

Κώστας Παπαδάκης

Συνήγορος Αιγυπτίων αλιεργατών

«Τώρα που η δίκη τελειώνει η εισαγγελέας έχει αποβάλει τα προσχήματα και μετετράπη σε συνήγορο των κατηγορουμένων. Τη θυμόμαστε από άλλες δίκες, αναρχικών, που είχε αντίθετη συμπεριφορά και ζητούσε να πάνε στη φυλακή άνθρωποι που τελικά αθωωθηκαν.

Όμως δεν αναμασά μόνο τα νομικά αλλά και τα πολιτικά επιχειρήματα των χρυσαυγιτω . Παραβλέπει τις βόμβες του Μιχαλολιάκου, το ότι ο λαγός παραβίασε τους περιοριστικούς όρους. Είμαστε σίγουροι ότι το δικαστήριο πάλι θα την αγνοήσει, αλλιώς

Θα είναι η πρώτη εγκληματική οργάνωση στην ιστορία της χωρας που θα έχουν αφεθεί όλοι ελεύθεροι».

Θανάσης Καμπαγιάννης

Δικηγόρος Αιγυπτίων αλιεργατών

«Η εισαγγελέας δεν κρατά πια ούτε τα προσχήματα. Είναι εισαγγελέας υπεράσπισης της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης. Υπάρχει κάτι σάπιο στην εισαγγελία της χώρας όταν η εισαγγελέας λέει ψέματα προς το δικαστήριο ότι ο λΛαγός δεν παραβίασε τους όρους; Όταν λέει ότι η προμήθεια εκρηκτικών υλών είναι χαμηλής απαξιας. Αν όπως λέει, η Χρυσή Αυγή έχει διαλυθεί, ας πάρει ένα τηλέφωνο το Μιχαλολιάκο να τον ενημερώσει».

Παναγιώτης Σαπουντζάκης

Δικηγόρος της υπόθεσης επίθεσης στο ΠΑΜΕ

«Η πρόταση της εισαγγελέως έχει την ίδια βαρύτητα με την πρόταση της περί αθωότητας των κατηγορουμένων. Η εισαγγελέας επικαλέστηκε ότι δεν συντρέχουν επιβαρυντικές περιπτώσεις παρόλο που ο Μιχαλολιάκος καταδικάστηκε το ’79 σε μια ποινή. Ξέχασε να πει ότι αυτή η ποινή ήταν ότι τότε έβαζε βόμβες σε κινηματογράφους που έδειχναν σοβιετικά έργα, όπως παρέβλεψε και την προκλητική συμπεριφορά του κ. Λαγού.

Αν δοθεί αναστολή κινδυνεύει η δημοκρατία. Η ΧΑ καταδικάστηκε ακριβώς επειδή υπονομεύει τους δημοκρατικούς θεσμούς. Οι κατηγορούμενοι με τη στάση τους δεν παρέχουν κανένα εχεγγυο ότι δεν θα τελέσουν αλλά εγκλήματα».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί