Αναστολή της φυλάκισης για όλους τους νεοναζί, πλην Ρουπακιά, προτείνει η εισαγγελέας!

Συνεχίζεται σήμερα η δίκη της Χρυσής Αυγής. Η εισαγγελέας της έδρας Αδαμαντία Οικονόμου ανακοίνωσε την πρότασή της επί των ελαφρυντικών.

Στη συνέχεια θα λάβουν τον λόγο οι συνήγοροι υπεράσπισης και το τελευταίο στάδιο είναι η ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου για τον ανασταλτικό χαρακτήρα της έφεσης.

Αναστολή για όλους τους καταδικασθέντες προτείνει η εισαγγελέας, πλην του Ρουπακιά, που άλλωστε, δεν κατέθεσ αίτημα αναστολής.

Μάλιστα ο Λαγός δεν αιτήθηκε αναστολής, η εισαγγελέας όμως πρότεινε η ποινή του (13 έτη) να ανασταλεί καθώς τήρησε τα περιοριστικά μέτρα και έθεσε τον εαυτό του ενώπιον του δικαστηρίου! 

Δείτε επίσης: Θ. Καμπαγιάννης: «Πρόταση-όνειδος για την Εισαγγελία της χώρας»

«Τα ποινικά μητρώα όλων των βουλευτών είναι λευκά πλην του Μιχαλολιάκου που έχει καταδικαστεί σε ηλικία 22 ετών», ανέφερε. Και ισχυρίστηκε: «Πέρασαν 7 έτη και δεν προχώρησαν σε νέες αξιόποινες πράξεις. Να επισημανθεί ότι διαλύθηκε η Χρυσή Αυγή, έκλεισαν τα γραφεία της και η εφημερίδα. Ανεξαρτήτως όσων προαναφέρθηκαν, η εκτέλεση των ποινών ισοδυναμεί με ανεπανόρθωτη βλάβη καθώς έως να τελεσιδικήσει η υπόθεση θα έχουν εκτίσει την επιβληθείσα ποινή» σημείωσε η εισαγγελέας.

Η ίδια εισαγγελέας είχε προτείνει να μην υπάρξει καταδίκη για εγκληματική οργάνωση, ενώ στην πρότασή της για τις καταδίκες τους, μετά την απόφαση του δικαστηρίου, στην ουσία… απολογήθηκε στους καταδικασμένους χρυσαυγίτες επειδή ζήτησε να μη δοθούν ελαφρυντικά!

Δείτε: Η εισαγγελέας… απολογήθηκε στους νεοναζί για την εισήγησή της περί ελαφρυντικών!

Αυτοδικαίως αναστολή σε όσους έχουν ποινές κάτω των 3 ετών.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί