Χάλκη: Ελληνοτουρκικό επεισόδιο μετά από προσφυγικό ναυάγιο (Ηχητικό ντοκουμέντο)

Πληροφορίες αναφέρουν ότι άντρες της τουρκικής ακτοφυλακής παρενόχλησαν με λέιζερ τα ελικόπτερα ενώ απαίτησαν από τον καπετάνιο του πλοίου Αλεξάνδρα Α να παραδώσει 15 πρόσφυγες που είχαν διασωθεί

Eλληνοτουρκικό επεισόδιο προέκυψε τη νύχτα, δυτικά της Χάλκης κατά τη διάρκεια διάσωσης προσφύγων που ναυάγησαν ανοιχτά του νησιού.

Σύμφωνα, με το militaire.gr, οι τουρκικές λιμενικές αρχές έσπευσαν στο σημείο του ναυαγίου με σκάφη της ακτοφυλακής και ελικόπτερο, καλώντας μέσω ασυρμάτου τα πλοία που βρίσκονταν ήδη εκεί και συμμετείχαν στις έρευνες να αποχωρήσουν επειδή, όπως έλεγαν, το ναυάγιο έγινε σε περιοχή έρευνας – διάσωσης που ελέγχει η τουρκία. Μάλιστα ορισμένα εμπορικά πλοία απομακρύνθηκαν από το σημείο.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι άντρες της τουρκικής ακτοφυλακής παρενόχλησαν με λέιζερ τα ελικόπτερα ενώ απαίτησαν από τον καπετάνιο του πλοίου Αλεξάνδρα Α να παραδώσει 15 πρόσφυγες που είχαν διασωθεί. Επίσης τα τουρκικά σκάφη επιχείρησαν να παρεμποδίσουν την ελληνική πυραυλάκατο «ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ» που έσπευσε στο σημείο για τη διάσωση. Το militaire.gr, παρουσιάζει και ηχητικό ντοκουμέντο:

Έχουν διασωθεί 96 πρόσφυγες

Υπενθυμίζεται ότι η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης ξεκίνησε το απόγευμα της Τρίτης, οπότε έγινε γνωστό ότι στη θαλάσσια περιοχή 21 ναυτικά μίλια δυτικά της Χάλκης ναυάγησε πλεούμενο που μετέφερε πρόσφυγες.

Οι έρευνες συνεχίστηκαν όλη τη νύχτα και μέχρι στιγμής έχουν περισυλλεγεί σώοι 96 πρόσφυγες. Υπάρχουν πληροφορίες για δύο αγνοούμενα παιδιά, οι οποίες, ωστόσο, δεν επιβεβαιώνονται μέχρι στιγμής επίσημα.

Το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ενημερώθηκε τις απογευματινές ώρες της Τρίτης για σκάφος σε δυσχερή θέση με αλλοδαπούς επιβαίνοντες και κινητοποιήθηκε άμεσα το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας – Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ).

Στην περιοχή, προς εντοπισμό των αλλοδαπών, έσπευσαν τέσσερα περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού και πέντε παραπλέοντα εμπορικά, ενώ απογειώθηκαν ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας και ένα του Πολεμικού Ναυτικού.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί