ΚΚΕ: Τώρα χρειάζεται αποφασιστική απάντηση από το λαό του Ηρακλείου, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για το συνέδριο του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου και του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής

Παρακολουθήσαμε ακόμα μία πράξη στο έργο της παράδοσης των πιο κερδοφόρων τομέων που διαθέτει το λιμάνι του Ηρακλείου, όπως σταθμοί εμπορευματοκιβωτίων, κρουαζιέρα, εμπορικά τμήματα κ.ο.κ. στους μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους των κλάδων των μεταφορών και του τουρισμού. Αυτή τη φορά η πρόθεση για τη δήθεν «αξιοποίηση» και «αναβάθμιση» γίνεται γνωστή μέσα από ένα συνέδριο που συμμετέχουν διάφοροι παραγωγικοί φορείς της πόλης.

Η συζήτηση δεν έρχεται σαν κεραυνός εν αιθρία αφού η κυβέρνηση της ΝΔ, με νομοθετική ρύθμιση που ψήφισε στη Βουλή τον Φλεβάρη, «βελτίωσε» τον σχετικό νόμο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος προέβλεπε τη σύμβαση παραχώρησης από το Δημόσιο προς τις ανώνυμες εταιρείες των λιμανιών για 50 χρόνια και τη δυνατότητα του ΤΑΙΠΕΔ για υποπαραχώρηση των λιμανιών αυτών σε τρίτους για άλλα τόσα χρόνια.

Το ΚΚΕ επισημαίνει για μία ακόμα φορά ότι η σχεδιαζόμενη περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του λιμανιού του Ηρακλείου καμία σχέση δεν έχει με τις πραγματικές λαϊκές ανάγκες για ασφαλείς, γρήγορες και φθηνές ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες ενώ ταυτόχρονα θα επιφέρει νέο χτύπημα στις εργασιακές σχέσεις των εργαζόμενων στο λιμάνι.

Τώρα χρειάζεται αποφασιστική απάντηση από το λαό του Ηρακλείου, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί