Με στρατιωτικό ελικόπτερο οι διακοπές Κ. Μητσοτάκη στην Αντίπαρο – Επιβεβαιώνει ο Πέτσας

Τρία στρατιωτικά ελικόπτερα στη διάθεση Μητσοτάκη

Αίσθηση προκάλεσε η φωτογραφία του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τομ Χανκς στην Αντίπαρο εν μέσω ελληνοτουρκικής κρίσης.

Δείτε επίσης: Ο μοναδικός στον κόσμο πρωθυπουργός που ο κόσμος να καίγεται δε χαλάει το Σαββατοκύριακό του!

Πού ξεκουραζόμαστε σήμερα;

Ακόμα περισσότερα ερωτηματικά προκαλεί η πληροφορία ότι για την μετακίνηση του πρωθυπουργού χρειάστηκε να επιστρατευθούν ελικόπτερα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Αυγής, ο πρωθυπουργός πέταξε απευθείας για την Αντίπαρο με το ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο χρησιμοποιείται για μετακινήσεις υψηλών προσώπων. Ίδια διαδικασία ακολουθήθηκε και για την επιστροφή.

Ωστόσο στο Μέγαρο Μαξίμου δεν μπορούν να κρύβονται και καλούνται να απαντήσουν: Χρησιμοποιεί ο Κ. Μητσοτάκης τα πολεμικά μέσα ως αεροταξί για την προβολή του, τη στιγμή μάλιστα που η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση επιφυλακής;

https://www.instagram.com/p/CDGDHiODHhN/?utm_source=ig_embed

ΣΥΡΙΖΑ: «Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να απαντήσει δύο ερωτήματα»

Από τη μεριά του, ο ΣΥΡΙΖΑ θέτει ερωτήματα αναφορικά με το ζήτημα, ζητώντας από τον πρωθυπουργό να απαντήσει αν χρησιμοποίησε στρατιωτικό ελικόπτερο για την μετάβασή του σε Αντίπαρο και Επίδαυρο.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει:

«Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να απαντήσει δύο ερωτήματα:

– Ισχύει ότι μετέβη με στρατιωτικό ελικόπτερο σε Πάρο – Αντίπαρο για ταξίδι αναψυχής;
– Ισχύει ότι μετέβη εν συνεχεία από την Αντίπαρο στην Επίδαυρο επίσης με στρατιωτικό ελικόπτερο για να παρακολουθήσει παράσταση;

Ο Πρωθυπουργός έχει κάθε δικαίωμα να επιλέξει και τη διάρκεια και τις ημερομηνίες των διακοπών του. Ωστόσο, οφείλει να καταλάβει πως οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν είναι προσωπικό του ραδιοταξί, για να απασχολεί στρατιωτικό ελικόπτερο την ώρα μάλιστα που όλος ο στόλος βρίσκεται στο Αιγαίο σε επιφυλακή για την κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας.

Περιμένουμε απαντήσεις».

Επιβεβαιώνει ο Πέτσας

Στην παραδοχή ότι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετέβη την Κυριακή από την Αντίπαρο στην Επίδαυρο με στρατιωτικό ελικόπτερο, προχώρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Στον πρωθυπουργό διατίθενται από την πολιτεία τα μέσα που χρειάζονται για να επιτελεί τα καθήκοντά του και να μετακινείται όπου χρειάζεται. Η χρήση των μέσων αυτών κρίνει και την εκπροσώπηση του θεσμού και τον τρόπο που τα χρησιμοποιεί κάθε φορά ο ένοικος του Μεγάρου Μαξίμου», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε:

«Το Σάββατο ο πρωθυπουργός μετακινήθηκε στην Πάρο με την πτήση της γραμμής, με μια εμπορική πτήση. Μετακινήθηκε (σ.σ.: με στρατιωτικό ελικόπτερο) την Κυριακή το απόγευμα από την Αντίπαρο προς την Επίδαυρο, προκειμένου να παραστεί στην παράσταση ‘Πέρσες’ του Αισχύλου, ένα μεγάλο πολιτιστικό γεγονός που μεταδόθηκε με live streaming σε όλο τον κόσμο. Και δείχνει τη σημασία που έχει οι πολιτειακοί άρχοντες να εκφράζουν τη σημασία που έχει για τον κάθε Έλληνα η ταύτιση με το πολιτιστικό προϊόν και τουριστικό προϊόν της χώρας και τελικά με ένα προϊόν που βρίσκεται στο dna τους».

Στη συνέχεια εξαπέλυσε επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας: «Θα περίμενε κανείς περισσότερη ειλικρίνεια και λιγότερη υποκρισία. Είναι άλλο πράγμα να χρησιμοποιεί ο πρωθυπουργός για τα καθήκοντά του τα μέσα τα οποία του διατίθενται και άλλο για ιδιωτικές του επισκέψεις. Επομένως θα μπορεί κανείς να κρίνει με βάση το παρελθόν ποιος το χρησιμοποιούσε για ιδιωτικές επισκέψεις και ποιος το χρησιμοποιεί για να ασκεί τα καθήκοντά του». 

Τρία στρατιωτικά ελικόπτερα στη διάθεση Μητσοτάκη

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες του Militaire, για τη μεταφορά του πρωθυπουργού -εν μέσω γενικής επιφυλακής- δεν επιστρατεύτηκε ένα αλλά τρία στρατιωτικά ελικόπτερα.

Συγκεκριμένα:

  1. Το vip ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας που είχε προσγειωθεί στην Αντίπαρο
  2. Ένα Super Puma που βρισκόταν επίσης στην Αντίπαρο. Το ένα …εφεδρικό του άλλου ήταν τα ελικόπτερα.
  3. Ένα μεταγωγικό ελικόπτερο CHINOOK το οποίο ήταν προσγειωμένο στην Πάρο και θα μετέφερε τον πρωθυπουργό αν “έπεφτε το φως της ημέρας”.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί