Όλα εξηγούνται: Επενδυτές στο Ελληνικό ο αδερφός Σαμαρά, ο αδερφός υπουργού του Μητσοτάκη και η Ξαφά! (έγγραφο)

Εφόσον επιβεβαιωθεί και επίσημα, τότε πολλά εξηγούνται. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αποχώρησε η Μαριάννα Λάτση από την επένδυση στο Ελληνικό και η εταιρεία Orilina AEEAΠ εισέρχεται στο μετοχικό κεφάλαιο της LAMDA.

Δείτε: Η Μαριάννα Λάτση αποχωρεί από την επένδυση στο Ελληνικό, λίγο μετά τη φιέστα Μητσοτάκη!

Σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες, και όπως αναφράφεται στον οικονομικό ηλεκτρονικό Τύπο, πωλήθηκε την Παρασκευή πακέτο 8.900.000 μετοχών της Lamda Develοpment. Κατά πληροφορίες το 4,4% των μετοχών της Lamda απέκτησε έναντι 44,4 εκατ. ευρώ το fund Brevan Howard. (Δείτε σχετικά ΕΔΩ από το newmoney.gr)

Το προαναφερόμενο επενδυτικό κεφάλαιο στην Ελλάδα είναι και βασικός μέτοχος (έμμεσα μέσω ελεγχόμενης από αυτό εταιρείας) στην Orilina ΑΕΕΑΠ η οποία διαθέτει 9 ακίνητα αξίας 81,7 εκατ. ευρώ και μέσω αυτού επενδύει στην Ελλάδα.

Δείτε σχετικά από την “Καθημερινή” τη σχέση των δυο εταιρειών ΕΔΩ.

Ποια είναι η εταιρεία Orilina AEEAΠ η οποία εισέρχεται στο μετοχικό κεφάλαιο της LAMDA και ποιο είναι το διοικητικό της συμβούλιο; Από το αποκαλυπτικό έγγραφο με ημερομηνία 10/6/2020 προκύπτει ότι πρόεδρος της εταιρείας είναι ο αδερφός του υφυπουργού Οικονομικών, Γιώργου Ζαββού, Στέλιος, με στενή σχέση με τον Σόρρος, όπως αποδεικνύεται από φωτογραφίες στο διαδίκτυο.

Και μη εκτελεστικά μέλη του ΔΣ, ο αδερφός του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, Αλέξανδρος (πρόεδρος του Κολεγίου Αθηνών επί χρόνια), καθώς και η Μιράντα Ξαφά πρώην στέλεχος του ΔΝΤ και γνωστή υπέρμαχος των μνημονίων και των περικοπών των συντάξεων.

Στη φωτογραφία, Αλέξανδρος Σαμαράς, αδερφός του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, ο Στέλιος Ζαββός, αδερφός του υφυπουργού Οικονομικών, Γιώργου Ζαββού, Μιράντα Ξαφά

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί