Σήμερα το τελευταίο αντίο στον 22χρονο Δημήτρη

Στις 5 το απόγευμα της Τρίτης στο Ναό της Αγίας Φωτεινής θα δοθεί το τελευταίο αντίο για τον 22 χρονο Δημήτρη Κοϊνάκη που έχασε τη ζωή του μετά από ένα τροχαίο που έχει συγκλονίσει ολόκληρη την τοπική κοινωνία.

Δείτε: Κρήτη: Έχασε τη μάχη για τη ζωή ο 22χρονος – Γενναία απόφαση των συγγενών του να δωρίσουν τα όργανά του

Έδωσε ζωή σε συνανθρώπους μας με τον θάνατό του ο 22χρονος από την Κρήτη

Τα ξημερώματα της Δευτέρας όπως αναφέρει ο διευθυντής της ΜΕΘ και διευθυντής ΕΚΑΒ Κρήτης, Ανέστης Κιούλπαλης, που μίλησε στο Ράδιο Λασίθι, ολοκληρώθηκε με επιτυχία η λήψη των οργάνων του 22χρονου, και συγκεκριμένα το συκώτι, τα νεφρά και οι κερατοειδείς, και άμεσα είναι προγραμματισμένες οι μεταμοσχεύσεις στους συμβατούς λήπτες των οργάνων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Κιούλπαλης τόνισε πως τέτοια περιστατικά, και ιδιαίτερα όταν αφορούν νέους ανθρώπους που χάνουν τη ζωή τους σε τροχαία είναι πάντα σοκαριστικά για κάθε γιατρό όση εμπειρία κι αν έχει, όμως είναι είναι εξίσου συγκλονιστική και η προσφορά από τις οικογένειες να δωρίσουν τα όργανα του παιδιού τους. Στη συγκεκριμένη περίπτωση,όπως λέει, πρώτη η οικογένεια ήταν που πρότεινε να δωρίσει τα όργανα του παιδιού της για μεταμόσχευση σε περίπτωση που ο θάνατος ήταν οριστικός, κάτι που ήταν και το πιθανότερο σενάριο. Ένα μήνυμα ζωής όπως το χαρακτήρισε, αφού ένα κομμάτι του γιου τους θα συνεχίσει να ζει αλλού, και παράλληλα μια πράξη που μπορεί να δώσει κίνητρο και σε άλλους να κάνουν το ίδιο, αν χρειαστεί, χαρίζοντας ζωή εκεί που υπάρχει ανάγκη.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί