«Καμία σοβαρή μέριμνα από τον Δήμο Ηρακλείου και την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση για το που θα στεγαστούν τα παιδιά τον Σεπτέμβριο»

Με επιστολή τους στο Candiadoc, γονείς καταγγέλλουν για εμπαιγμό τον Δήμο Ηρακλείου και την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση σχετικά με τη μέριμνα στέγασης των παιδιών της προσχολικής αγωγής από τον Σεπτέμβριο.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Παρά το γεγονός ότι από την ερχόμενη σχολική χρονιά η διετής προσχολική αγωγή γίνεται υποχρεωτική και στο Ηράκλειο, δεν έχει υπάρξει καμία σοβαρή μέριμνα από τους υπευθύνους τόσο του δήμου όσο και της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου για το πού θα στεγαστούν τα παιδιά τον Σεπτέμβριο.

Σε πολλές περιπτώσεις δεν έχουν γίνει αποδεκτές οι αιτήσεις των γονιών να φοιτήσουν τα παιδιά τους σε νηπιαγωγεία της περιοχής τους, χωρίς μάλιστα να ενημερώνονται για τους λόγους που απερρίφθησαν οι αιτήσεις τους. Ποια ακριβώς διαδικασία ακολουθήθηκε κατά την επιλογή των αιτήσεων; Ακολουθήθηκε κάποια μοριοδότηση και με ποια κριτήρια; Πώς είναι δυνατόν να απορρίπτονται αιτήσεις σε περιπτώσεις κατά τις οποίες τα παιδιά διαβιούν ακριβώς δίπλα στα νηπιαγωγεία χωρίς μάλιστα να υπάρχει μέριμνα να εγγραφούν στα αμέσως πλησιέστερα;

Οι γονείς υποχρεώνονται με ευθύνη του δήμου και της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου να μεταφέρουν τα παιδιά τους σε νηπιαγωγεία που βρίσκονται χιλιόμετρα μακριά από τα σπίτια τους. Και είναι τέτοιος ο εμπαιγμός, ώστε παραπέμπονται σε νηπιαγωγεία εντελώς ανύπαρκτα στον χάρτη, τα οποία ακόμα τώρα δεν έχουν κατασκευαστεί και, όπως λένε όσοι γνωρίζουν, δεν πρόκειται να είναι έτοιμα τον Σεπτέμβριο.

Ας ασχοληθεί κάποιος με το σοβαρό αυτό θέμα και ας σταματήσουν κάποιοι να πιστεύουν ότι απευθύνονται σε ανθρώπους που δεν καταλαβαίνουν τι γίνεται πίσω από την πλάτη τους.»

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί