“Μένουμε όρθιοι”- Τώρα είναι η ώρα της στήριξης της κοινωνίας, όχι των “κολλητών” – Παρουσιάστηκε στο Γάζι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ (φωτο)

Το επικαιροποιημένο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Μαλεβιζίου “Μένουμε Όρθιοι ΙΙ”, παρουσιάστηκε απόψε στο Γάζι, σε εκδήλωση της οργάνωσης Μαλεβιζίου. Την παρουσίαση έκαναν η βουλευτής και τομεάρχης Τουρισμού, Κατερίνα Νοτοπούλου, ο βουλευτής Ρεθύμνου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός, η πρώην διοικήτρια του ΟΑΕΔ Μαρία Καραμεσίνη και ο πρώην βουλευτής και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Σπύρος Δανέλλης.

Η εκδήλωση λανοιξε με θεατρικό δρώμενο από την ηθοποιό-σκηνοθέτιδα του θεάτρου Μορφές, Γιάννα Κεφάλα, με τη  συμμετοχή μελών της Οργάνωσης Μαλεβιζίου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ.

Το πρωί η κ. Νοτοπούλου επισκέφτηκε το ΕΚΗ.

Δείτε: Στο Ηράκλειο η τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Νοτοπούλου – Συνάντηση στο ΕΚΗ, ομιλία το βράδυ στο Γάζι

Φωτογραφίες:  ImageOnline / Κώστας Μεταξάκης

Για την ανάγκη ενίσχυση του τουριστικού κλάδου, που απασχολεί χιλιάδες εργαζόμενους και επαγγελματίες στην Κρήτη, μίλησε η κ. Νοτοπούλου, όπως σημειώνει το inotos.gr. Αναφέρθηκε στον διπλό στόχο των μέτρων που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ με το αναθεωρημένο πρόγραμμα «Μένουμε όρθιοι ΙΙ», ώστε να στηριχθεί η προσφορά αλλά και να τονωθεί η ζήτηση του ελληνικού τουρισμού. Ο πρώτος στόχος, όπως εξήγησε, επιτυγχάνεται μέσω εφάπαξ χρηματοδοτικής ενίσχυσης των τουριστικών επιχειρήσεων, ανάλογα με τον αριθμό εργαζόμενων που διαθέτουν, με ταυτόχρονη κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών αλλά και του 40% των μισθών, για τους ίδιους τους εργαζόμενους. Ο δεύτερος στόχος αποσκοπεί στην τόνωση της ζήτησης, μέσω της υλοποίησης ενός γενναίου προγράμματος κοινωνικού τουρισμού που θα απευθύνεται σε 3 εκ. Έλληνες πολίτες. «Η επένδυση στον τουρισμό θα λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά για την οικονομία και θα αποφέρει τελικά μεγαλύτερα έσοδα στα δημόσια ταμεία», εξήγησε η κ. Νοτοπούλου.

Για την υγειονομική θωράκιση της χώρας απέναντι στον κορονοϊό και κυρίως για τις εγκληματικές παραλείψεις της κυβέρνησης στην ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας μίλησε από την πλευρά του ο βουλευτής Ρεθύμνου και τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ξανθός. «Στην περίοδο της πανδημίας δεν πέσαμε στο αντιπολιτευτικό επίπεδο της ΝΔ», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Ξανθός, υπενθυμίζοντας ότι κατά τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τα παπαγαλάκια της ΝΔ στα ΜΜΕ μετρούσαν νεκρούς από γρίπη, από ιλαρά και ο,τιδήποτε άλλο έβρισκαν.

Ο κ. Ξανθός δεν απέφυγε να σχολιάσει τις «αποκαλύψεις» του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή σε βάρος του πρώην υπουργού και προβεβλημένου στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά, ότι αν και δεν είχε την παραμικρή εμπλοκή στο σκάνδαλο Novartis, ωστόσο γνώριζε για τον ρόλο του έτερου υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαγγελόπουλου, που θεωρείται ο «εμπνευστής της σκευωρίας». Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Αν.Ξανθός υπερασπιζόμενος τον σύντροφό του: «Η Αριστερά δεν είχε ποτέ σχέση ούτε με το παρακράτος, ούτε με τη διαπλοκή».

Την άποψη ότι «τώρα αρχίζουν τα δύσκολα» με την ύφεση και ακριβώς για τον λόγο αυτό «τώρα είναι η ώρα της πολιτικής για τη στήριξη των εργαζομένων», εξέφρασε η Μ.Καραμεσίνη. Η πρώην διοικήτρια του ΟΑΕΔ και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ παρέθεσε αναλυτικά στοιχεία για να καταδείξει ότι στα μεγάλα θύματα της πανδημίας περιλαμβάνονται οι εργαζόμενοι και τα εργατικά δικαιώματα. Το τρίμηνο Μαρτίου – Μαΐου, όπως είπε 260.000 εργαζόμενοι δεν βρήκαν δουλειά, ενώ στην Κρήτη την ίδια περίοδο δεν κατόρθωσαν να βρουν δουλειά 40.000 εργαζόμενοι.

Άρθρα στην ίδια κατηγορία

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί