Ξανά ενώπιον της Προανακριτικής ο Δ. Παπαγγελόπουλος – Να κληθεί για κατάθεση ζητά η Γ. Παπαδάκου

Του δόθηκε ανυπόγραφη κατάθεση της Ξένης Δημητρίου και υποχρέωση να δώσει εξηγήσεις, απορρίπτοντας το αίτημα του πρώην αναπληρωτή υπουργού για να του δοθεί προθεσμία

Σε ακόμα μια κατάφωρη παραβίαση δικαιωμάτων προέβη η πλειοψηφία της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση Παπαγγελόπουλου και το σκάνδαλο Novartis, απορρίπτοντας το αίτημα του πρώην αναπληρωτή υπουργού για να του δοθεί προθεσμία, καθώς όπως δήλωσε, ακόμη δεν έχει λάβει το υλικό σχετικά με τις κατηγορίες που τον αφορούν.

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος βρίσκετα ξανά ενώπιον της επιτροπής «διαβάζοντας μερόνυχτα» το υλικό σχετικά με τις κατηγορίες που τον αφορούν. Ο πρώην αναπληρωτής υπουργούς διαμαρτύρεται εντόνως για τη διαδικασία που έχει επιλεγεί από την πλειοψηφία της επιτροπής και αφορά τον τεράστιο όγκο της δικογραφίας που «για οποιοδήποτε, αλλά και ιδίως για μένα λόγω υγείας και ηλικίας» είναι «εξαντλητικοί» οι ρυθμοί για την ανάγνωση.

«H δίωξη μου είναι προαποφασισμένη, όπως προαναγγέλλει μερίδα του τύπου. Όταν έρχεται κάποιο έγγραφο, θα ήθελα να έχω τον αναγκαίο χρόνο για να το διαβάσω. Από την ενώπιον σας διαδικασία αποδείχθηκε περίτρανα ότι ο Ρασπούτιν υπήρχε μόνο στη διεστραμμένη σκέψη της κυρίας Ραικου», φέρεται να δήλωσε σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Παπαγγελόπουλος. 

Με τις εργασίες της Προανακριτικής να βρίσκονται σε εξέλιξη, η κυβερνητική πλειοψηφία δείχνει να θέλει άρον-άρον να κλείσει την υπόθεση γεγονός που φανερώνει και -κατά πληροφορίες- ο διάλογος μετά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Ραγκούση και του προέδρου της επιτροπής Γιάννη Μπουγά. 

  • Ραγκούσης σε Μπούγα: «Υπάρχουν καταθέσεις μαρτύρων που δεν έχουν ακόμη υπογραφεί από τους ίδιους»; 
  • Απάντηση Μπούγα: «Nαι, υπάρχει. Είναι η κατάθεση της Ξένης Δημητρίου που ακόμη δεν έχει υπογραφεί από την ίδια».
  • Ραγκούσης: «Έχετε στείλει ανυπόγραφη την κατάθεση της Ξένης Δημητρίου στον κ Παπαγγελόπουλο και τον καλείτε να δώσει εξηγήσεις»; 
  • Μπούγας «Ναι, τη στείλαμε στον Παπαγγελόπουλο ανυπόγραφη»

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος αναρωτήθηκε αν προσπαθούν να τον «εξαντλήσουν βιολογικά» επειδή «δεν τους βγαίνει με τη Novartis» και ρώτησε τον πρόεδρο της Προανακριτικής αν «ισχύει δημοσίευμα των Παραπολιτικων ότι συναντηθηκατε με Σαμαρά;». 

Πρόσθεσε πως η κατάθεση Μιωνή «στηρίζεται στο αφήγημα ότι η ”σκευωρία” Λαγκάρντ ήταν πρόβα για τη ”σκευωρία” Novartis» και τόνισε ότι το 2012, «όταν βγήκαν τα δημοσιεύματα από Παπαδάκου και Φιλιππάκη, εγώ ήδη είχα πάρει σύνταξη».

«Ούτε τον Τσίπρα δεν γνώριζα καν. Και λέει ότι έστησα την σκευωρία και το ταξίδι (στο Παρίσι)» συμπλήρωσε και ρώτησε ευθλεως «γιατί δεν καλείτε τους Καλούδη και Ζαγοραίο;» καταθέτοντας το ερώτημα: «φοβόσαστε την αλήθεια;». 

Επιστολή Παπαδάκου σε Προανακριτική: Καλέστε με να καταθέσω

 Η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου, ένα από τα τρια μη πολιτικά πρόσωπα που είχε κληθεί, με επιστολή που έφτασε το πρωί στην Επιτροπή, επιμένει ότι θέλει να καταθέσει ως απλή μάρτυρας στην Επιτροπή, ζητώντας από τα μέλη να την καλέσουν. Μάλιστα, όπως σημειώνει, από τα στοιχεία που εντόπισε στη δικογραφία που της παραδόθηκε  ως ύποπτη, κρίνει ότι μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά στην ανεύρεση της αλήθειας και την αποκάλυψη των υπαιτίων. Αντίστοιχο έτοιμα για τα τρία μη πολιτικά πρόσωπα διατύπωσε και η υπεράσπιση του Δ. Παπαγγελόπουλου. 

«Eγκληματική συμμορία που προσπαθεί να συγκαλύψει τα σκάνδαλα»

Επικαλούμενος τα δικαιώματά του, ο πρώην κυβερνητικός αξιωματούχος ρώτησε: «Είναι απειλή αν πω ότι θα στραφώ εναντίον οποιουδήποτε υπεύθυνου για ποινικές και αστικές ευθύνες του;» αναφερόμενος στον βουλευτή της Ν.Δ., Δημήτρη Μαρκόπουλο, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν έχει κάτι προσωπικό μαζί του.

«Είναι απειλή η επίκληση των δικαιωμάτων μου και των έννομων συνεπειών αυτών που δεν τηρούν το νόμο; Αυτό είναι απειλή;» αναρωτήθηκε ο κ. Παπαγγελόπουλος αναφέροντας πως διαπίστωσε «μια προφανή σπουδή» να εμφανιστεί ότι απείλησε τον βουλευτή. «Μήπως έγινε αυτό επειδή αντιλαμβάνεστε τις συνεχείς καταστρατηγήσεις του νόμου και των δικαιωμάτων μου; Μήπως ανησυχείτε; Μήπως απειλείστε από τις συνέπειες των πράξεων σας;» τα ερωτήματα που έθεσε.

Όσον αφορά την ουσία της υπόθεσης, ο Δημ. Παπαγγελόπουλος υποστήριξε ότι «ο κ. Πλεύρης είναι δικηγόρος του μηνυτή μου (Σαμαρά) και δεν έχει την ευθιξία να παραιτηθεί» και τόνισε πως γνωρίζει η πλειοψηφία της Βουλής πως δεν μπορεί να τον καταδικάσει αλλά μόνο να τον παραπέμψει στη Δικαιοσύνη «γιατί έτσι νομίζετε ότι θα ξεπλένετε τα σκάνδαλα σας».

Μίλησε για «εγκληματική συμμορία που προσπαθεί να συγκαλύψει τα σκάνδαλα, προσπαθεί να φιμώσει ουσιώδεις μάρτυρες, τον Τύπο και τους δημοσιογράφους, την αλήθεια».

Ζήτησε από την επιτροπή να κληθούν οι: Παπαδακου, Φιλιππάκης, Τάρκα «ως μάρτυρες» διευκρινίζοντας ότι το Επιστημονικό Συμβούλιο «δεν απαγόρευσε να καταθέσουν ως μάρτυρες, απαγόρευσε στην επιτροπή να κάνει ανακριτικές πράξεις».

Αναλυτικά η επιστολή της γνωστής δημοσιογράφου:

«Αξιότιμε κ. Πρόεδρε, Κυρίες και Κύριοι Βουλευτές,

Ευχαριστώ καταρχήν για την ενημέρωση σε σχέση με την γνωμοδότηση του Επιστημονικού  Συμβουλίου  της Βουλής. Το περιεχόμενο της αποκαθιστά την νομιμότητα, όπως την διδάχτηκα από το πρώτο έτος στην Νομική  Σχολή  Αθηνών, πριν από δεκαετίες!

Σε καμία περίπτωση όμως, δεν αποκαθιστά την δημοσιογραφική και προσωπική  τιμή και υπόληψη μου, ένα από τα πολυτιμότερα στοιχεία της πορείας μου. Σας ζητώ να με καλέσετε ως μάρτυρα για να πω την αλήθεια. Μπροστά σας ξετυλίχθηκαν τρία σκάνδαλα, όπως είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω από μία πρόχειρη ανάγνωση της δικογραφίας που μου παραδώσατε! Μπορώ να βοηθήσω ουσιαστικά με στοιχεία στην ανεύρεση της αλήθειας και στην αποκάλυψη των υπαίτιων.

Διερευνείστε  τα, στέλνοντας στον Εισαγγελέα τα αντίστοιχα έγγραφα ή τις καταθέσεις που διαθέτετε ! Το οφείλετε απέναντι στην Ιστορία και στον Εισαγγελικό σας ρόλο!

Με εκτίμηση,
Ιωάννα Παπαδάκου
Δημοσιογράφος»

Επιμένει στην ακυρότητα της κλήσης του πρώην Αν. Υπουργού, ο Δ. Τσοβόλας

O συνήγορος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, Δημήτρης Τσοβόλας επιμένει στην ακυρότητα της κλήσης του πρώην Αν. Υπουργού αλλά επιμένει και στην κλήτευση βασικών μαρτύρων όπως οι εισαγγελείς Καλούδης και Ζαγοραίος, που χαρακτηρίζει ουσιώδεις μάρτυρες για τα αδικήματα που αποδίδονται. «Επαναλαμβάνουμε για μια ακόμη φορά ότι πρέπει να κληθεί και ο μηνυτής μας Αντώνης Σαμαράς, και για κατ’ αντιπαράσταση εξέταση» επανέλαβε και για τον πρώην Πρωθυπουργό. 

Ανατροπή με τα μη πολιτικά πρόσωπα

Προηγήθηκε η ανατροπή με τη γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής, την Τρίτη, που έκρινε ότι τα μη πολιτικά πρόσωπα, δεν μπορούν να κληθούν και να καταθέσουν ως ύποπτοι καθώς η Επιτροπή δεν έχει αυτή την αρμοδιότητα. Υπόθεση που χαρακτηρίζεται, ηχηρό θεσμικό χαστούκι, από την πλευρά της μειοψηφίας της Επιτροπής.

Με πληροφορίες από Εφημερίδα των Συντακτών, tvxs.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί