Ούλοφ Πάλμε: Έκλεισε η υπόθεση μετά από 34 χρόνια – Ανακοίνωσαν το δολοφόνο του

Τέλος στην υπόθεση της δολοφονίας του πρωθυπουργού της Σουηδίας Ούλοφ Πάλμε το 1986 έδωσε ο εισαγγελέας Κρίστερ Πέτερσον.

Σύμφωνα με την απόφαση, ο Στιγκ Ενγκστρομ, ήταν ο άνθρωπος που δολοφόνησε τον Ούλοφ Πάλμε, κλείνοντας έτσι μια υπόθεση που τράβηξε δεκαετίες.

«Το πρόσωπο είναι ο Στιγκ», ανακοίνωσε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο εισαγγελέας Πέτερσον. «Εξαιτίας του γεγονότος ότι ο άνθρωπος έχει πεθάνει, δεν μπορώ να απαγγείλω κατηγορίες εναντίον του και αποφάσισα να κλείσω την έρευνα».

Ο εισαγγελέας παρουσίασε τα συμπεράσματα της έρευνας την οποία ανέλαβε το 2017 για τη δολοφονία του Πάλμε σε έναν πολυσύχναστο δρόμο της Στοκχόλμης λίγο μετά τα μεσάνυχτα στις 28 Φεβρουαρίου του 1986. Ο Ένγκστρομ, ούτως ή άλλως, ήταν ανέκαθεν ο νούμερα ένα ύποπτος. Τα ανεπαρκή στοιχεία, ωστόσο, καθώς και η έλλειψη κινήτρου, συνετέλεσαν στο να μην απαγγελθούν ποτέ επισήμως κατηγορίες περί ανθρωποκτονίας του Πάλμε εις βάρος του.

Η αποτυχία εξιχνίασης της υπόθεσης, παρά το μεγαλύτερο ανθρωποκυνηγητό στην ιστορία της χώρας, προκαλούσε επί σειρά ετών ανησυχία σε μία χώρα, η οποία υπερηφανεύεται για την δεκτικότητα και την ανοχή της.

Ο σοσιαλιστής Πάλμε έχασε τη ζωή του όταν πυροβολήθηκε στην πλάτη, στις 28 Φεβρουαρίου του 1986, σε ηλικία 59 ετών, καθώς περπατούσε προς του σπίτι του από τον κινηματογράφο με τη σύζυγό του Λισμπέτ σε κεντρικό δρόμο της Στοκχόλμης. Εκείνη την ημέρα είχε αποφασίσει να μην χρησιμοποιήσει προσωπικό ασφαλείας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί