Διαμαρτύρονται οι εκπαιδευτικοί στο υπουργείο Παιδείας

Σε εξέλιξη παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας από εκπαιδευτικούς που ζητούν να ανοίξει άμεσα η πλατφόρμα των αιτήσεων για όλους τους αναπληρωτές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ούτως ώστε να μη χαθούν πολύτιμοι μήνες προϋπηρεσίας, ούτε και να μείνουν εντελώς εκτός πινάκων βγαίνοντας στην ανεργία.

Η κινητοποίηση έχει κεντρικό σύνθημα «Κανένας συνάδελφος έξω από τους πίνακες αναπληρωτών» και οι εκπαιδευτικοί ζητούν, μεταξύ άλλων, την κάλυψη της συντριπτικής πλειοψηφίας των κενών σε μία φάση τον Σεπτέμβριο, την προσμέτρηση ολόκληρης της προϋπηρεσίας και την κατάργηση του ν.4589/2019, τη μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση και την πραγματοποίηση 33.000 μόνιμων διορισμών, προκειμένου να καλυφθούν οι στοιχειώδεις ανάγκες των σχολείων.

EUROKINISSI

Παράλληλα, οι αναπληρωτές ζητούν να ανοίξει το πληροφοριακό σύστημα ΟΠΣΥΔ ώστε να προσμετρηθεί η προϋπηρεσία της τελευταίας χρονιάς και να μη χαθούν πολύτιμοι μήνες προϋπηρεσίας.

Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, «οι προσλήψεις αναπληρωτών θα διενεργηθούν βάσει των τελευταίων -εγκεκριμένων από το ΑΣΕΠ- πινάκων κατάταξης, ήτοι των πινάκων διδακτικού έτους 2018-2019, σύμφωνα με τη σχετική πρόβλεψη του ν. 4589/2019».

Εφημερίδα των Συντακτών

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί