Πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη που είχε καλέσει το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου στο Εργατικό Κέντρο

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες η σύσκεψη που είχε καλέσει το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου στο Εργατικό Κέντρο. Ο πρόεδρος του συνδικάτου, στην τοποθέτησή του αναφέρθηκε στην επίθεση που εξαπολύεται από το κεφάλαιο και το πολιτικό του προσωπικό με αφορμή την πανδημία του κορονοϊού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Τρεις  μήνες τώρα η κυβέρνηση μας μιλάει για την ατομική ευθύνη σχετικά με τη προστασία από την πανδημία, αλλά μόλις οι επιχειρηματικοί όμιλοι απαίτησαν χαλάρωση, επέτρεψαν το στρίμωγμα στα αεροπλάνα, για να μας σώσουν υποτίθεται από την ανεργία.

Μιλούσαν για ήρωες και καλούσαν σε χειροκροτήματα, την ώρα που στα εργοστάσια, στα εργοτάξια, στους χώρους δουλειάς που δεν ήταν κλειστά δεν τηρούνταν κανένα ουσιαστικό μέτρο ασφάλειας και υγείας. 

Παγιώνεται μια άσχημη κατάσταση, χάθηκαν δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας, εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι βρίσκονται υπό την ομηρία της αναστολής σύμβασης. Η εκ περιτροπής, η μερική και η εποχική απασχόληση θα γιγαντωθούν.  Διαμορφώνονται συνθήκες μισής δουλειάς – μισού μισθού – μισής ζωής για την πλειοψηφία των εργαζομένων, με την ανεργία να μεγαλώνει. Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση  χαρίζει πακτωλό δισ. ευρώ και γενναίων επιδοτήσεων στους επιχειρηματικούς ομίλους, χρήματα που προέρχονται από τα ματωμένα πλεονάσματα, δηλαδή από το υστέρημα και τον ιδρώτα του λαού μας.

Είναι φανερό ότι η επόμενη μέρα, η «κανονικότητα», δεν είναι καν μία από τα ίδια, θα είναι ακόμα χειρότερη. Και θα είναι χειρότερη, γιατί η ανάπτυξη για όλους που υπόσχονται, είναι ανάπτυξη για τα σεντούκια των μεγαλοεργοδοτών και των κατασκευαστικών ομίλων, ενώ για τη λαϊκή οικογένεια τα προβλήματα συσσωρεύονται και διογκώνονται.

Όμως οι ανάγκες μας στην υγεία, στην προστασία της ίδιας μας της ζωής, δε μπορούν να περιμένουν. Συνεχίζουμε να εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στο δίκαιο αγώνα των αγωνιζόμενων υγειονομικών για ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας. Πρώτος μεγάλος σταθμός θα είναι η συμμετοχή μας στην πανυγειονομική απεργία στις 16 Ιούνη κι εκεί καλούμε όλα τα σωματεία και φορείς να δηλώσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους .  

Αντίστοιχα δηλώνουμε την συμπαράστασή μας στον αγώνα των εκπαιδευτικών και στην απεργία που πραγματοποιούν 9/6.  Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας και τη στήριξή μας στους ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς στις ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ.

Κουραστήκαμε να μας κουνάνε το δάχτυλο της ατομικής ευθύνης, για να κρύψουν τη γύμνια της κρατικής ευθύνης. Η δική μας ευθύνη είναι στην οργάνωση της πάλης και της διεκδίκησης.

Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο την Πέμπτη 11 Ιουνίου στις 19:00 στην πλατεία Ελευθερίας. 

Ενώνουμε τις δυνάμεις μας, συντονίζουμε τη δράση μας,

Έχουμε πληρώσει πολλά, δε θα πληρώσουμε ξανά!

Άρθρα στην ίδια κατηγορία

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί