Εν μέσω πολλαπλής κρίσης η ΔΕΥΑΗ ξεκινά από την 1η Ιουνίου να κόβει το νερό και να παίρνει υδρόμετρα!

Πολλοί Ηρακλειώτες, πριν καν συνέλθουν από την καραντίνα, και εν μέσω πολλαπλής (και πλέον όχι μόνο υγειονομικής) κρίσης, βλέπουν άμεσο τον κίνδυνο τις επόμενες ημέρες να μείνουν χωρίς νερό! Όχι λόγω των γνωστών προβλημάτων έλλειψης νερού (ή κακού δικτύου) αλλά επειδή η ΔΕΥΑΗ αποφάσισε τώρα να αρχίσει να μαζεύει υδρόμετρα σε όσους έχουν πολύχρονες οφειλές!

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Candiadoc, ήδη οι πρώτες έγγραφες ειδοποιήσεις έφτασαν σε πολίτες που οφείλουν λογαριασμούς για μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι ειδοποιήσεις στάλθηκαν σε ιδιοκτήτες ή ενοικιαστές διαμερισμάτων σε πολυκατοικίες σε όλη την πόλη. Με αυτές η ΔΕΥΑΗ ενημερώνει ότι μετά την 1η Ιουνίου, από την ερχόμενη εβδομάδα, δηλαδή, θα αρχίσει να παίρνει τα υδρόμετρα, χωρίς καν να έχει προηγηθεί έρευνα για το αν πράγματι οι άνθρωποι αυτοί – ειδικά τώρα- βρίσκονται σε οικονομική αδυναμία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Candiadoc, μερικοί από τους δημότες που έλαβαν τις ειδοποιήσεις έσπευσαν να κάνουν ρύθμιση στις οφειλές τους, αλλά η ΔΕΥΑΗ δεν το δέχτηκε.

Μάλιστα η πρωτοβουλία αυτή της διοίκησης της δημοτικής επιχείρησης ξεκινά ενώ εκκρεμούν συζητήσεις και στο δημοτικό συμβούλιο για το πώς θα διευκολυνθούν οι δημότες από το δήμο ειδικά αυτή τη δύσκολη περίοδο και την ακόμα δυσκολότερη που έρχεται.

Αντί όμως να συζητηθούν αυτά τα θέματα στο δημοτικό συμβούλιο, όπως για παράδειγμα έχει ζητήσει ο Ηλίας Λυγερός από τον δήμαρχο Ηρακλείου, σπεύδει η ΔΕΥΑΗ να διαμορφώσει τετελεσμένα, στο όνομα των “κακοπληρωτών” ή κακοπληρωτών και της αδυναμίας της να έχει έσοδα αυτό το διάστημα

One Thought to “Εν μέσω πολλαπλής κρίσης η ΔΕΥΑΗ ξεκινά από την 1η Ιουνίου να κόβει το νερό και να παίρνει υδρόμετρα!”

  1. Δευαη άκου λίγο την λογική

    Έχω ενοικιάσει ένα διαμερίσματακι σε ένα ζευγαράκι 3 χρόνια τώρα.Εχει πληρώσει 40 ευρώ νερό.Εχει αφήσει να πάει 300 ευρώ ο λογαριασμός γιατί ξέρουν ότι η δευαη θα τα χρεώσει στον ιδιοκτήτη και όχι στο ΑΦΜ του ενοικιαστή, όπως ορθά το κάνει η ΔΕΗ.Ουδεποτε η Δευαη ενδιαφέρθηκε να τα εισπράξει.Οταν η λογική ενός κράτους, ΔημοτικήςΑρχής, είναι τόσο χαλαρή και άδικη,ε τότε κάτι δεν πάει καλά.Εαν εμφανιστεί μία ιδιωτική εταιρεία νερού που θα χρεώνει το σωστό ΑΦΜ τότε όλοι όσοι έχουν διαμερίσματα προς ενοικίαση θα πάνε σε αυτήν.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί