Τυφλός τα τ’ ὦτα, τόν τε νοῦν τά τ’ ὄματ’ εἶ…

Του Δημοσθένη Καραγιάννη

Σε προηγούμενο σημείωμα είχα υποσχεθεί πως θα δείξω στον κ. «Αριστότατο» που ψάχνει να βρει «λεφτόδεντρα» για να δώσει όσα δικαιούνται οι εργαζόμενοι και δεν βλέπει.

Πράγματι λεφτόδεντρα – κατ’ αρίστους – δεν υπάρχουν αφού όλα τα μεταμόρφωσε σε «κλεφτόδεντρα» και  μπερδεύει τα κλεφτόδεντρα με τα λεφτόδεντρα (όχι βέβαια πως διαφέρουν και γι  αυτό ίσως δεν τα βλέπει). Φυσικά ο «άριστος των αρίστων» και οι ομοϊδεάτες του δεν μπορούν να δουν γιατί οι ίδιοι τα λιπαίνουν (τελευταία χωρίς αιδώ τα φυτεύουν κιόλας) και κάτω από τη σκιά τους βολεύονται και βουλεύονται!

Ας περάσουμε όμως στη λογική του κι ας δούμε, αν λέει την αλήθεια. Φυσικά κατά την άποψή μου, Μητσοτάκης και αλήθεια (anadam – babadam) είναι ασυμβίβαστα πράγματα και μόνο απ’ αυτό θα έπρεπε να μην ασχοληθεί κανείς με τις εξυπνακιές που κατά καιρούς ξεστομίζει.

Και όντως παρότι η φύση μας δίνει πλούτο, δέντρα τέτοια δεν έχει «γεννήσει». Γεννά όμως μέταλλα, πετρέλαια, ορυκτά, προϊόντα και πλούτο, ναρκωτικά που τον προορίζει για την βελτίωση της ζωής των ανθρώπων (όλων των ανθρώπων) και που ο πλούτος αυτός πρέπει να «κερδηθεί» με την ΕΡΓΑΣΙΑ – πολλές φορές σκληρή κι επικίνδυνη! Με τα χρόνια ο άνθρωπος για να για να κερδηθεί και κόπος μικρότερος και χρόνος περισσότερος για την ποιότητα της ζωής του και με σκληρές προσπάθειες ανακάλυψε τρόπους και εργαλεία για να διευκολύνει την καθημερνότητά του.

Οι άνθρωποι στους αιώνες που πέρασαν δημιούργησαν έθνη, κράτη, κοινωνίες που μεταξύ τους, αλλά και ανάμεσά στα μέλη τους αναπτύχθηκε το εντελώς ανθρώπινο βάρβαρο και απάνθρωπο εκμεταλλευτικό σύστημα το οποίο διαιωνίζεται ως τις μέρες μας. Που σημαίνει δηλαδή πως κάποιοι λίγοι για χιλιάδες λόγους, που δεν είναι της ώρας, απόκτησαν δύναμη, επιβλήθηκαν και κάθισαν στο σβέρκο των πολλών, αποκτώντας πλούτο και δύναμη, ξεζουμίζοντας και κλέβοντας την εργασία των πολλών.

Ο αχαλίνωτος καπιταλισμός – The Analyst

Βέβαια σ’ αυτήν την πολύ απλή αλήθεια, έγιναν πολλές «αναλύσεις», «μεταναλύσεις» και «μεταμεταναλύσεις» που δείχνουν την πολυπλοκότητα των σχέσεων που αναπτύχθηκαν στις κοινωνίες, έθνη, κράτη, αλλά η βασική αλήθεια παραμένει. Η ισχυροποίηση συντελείται πάντα με την κλεψιά της εργασίας και την οικειοποίηση των μέσων παραγωγής από μια χούφτα «ισχυρών» οι οποίοι μαζί με τον πλούτο κλέβουν και την «εξουσία» στις κοινωνίες. Όλο αυτό το σύστημα κλεψιάς και εκμετάλλευσης, άλλοι το θεωρούν άδικο και απάνθρωπο, κι άλλοι φυσικότητα και δικαιοσύνη!

Έτσι υπάρχει εκ των πραγμάτων μια αιώνια σύγκρουση μεταξύ των δύο αυτών – ας πούμε παρατάξεων – που στην πορεία του χρόνου που γράφει και την ιστορία της ανθρωπότητας. Μια ιστορία που ποτέ δε μαθαίνουμε μεν για ευνόητους λόγους, όμως είναι υπαρκτή και αυτή η σύγκρουση είναι η δύναμη που σπρώχνει τις κοινωνίες στην πρόοδο και την εξέλιξη. Όμως θέλουνε δε θέλουνε, η σύγκρουση αυτή και υπάρχει και εκδηλώνεται κατά καιρούς, όσο κι αν οι …πιτήδιοι συσκοτίζουν και διαστρέφουν τις εκδηλώσεις της

Πολλοί προσπάθησαν κατά καιρούς να «καταργήσουν» αυτή τη σύγκρουση – όσων το συμφέρον υπαγορεύει να μη λένε ποτέ την αλήθεια – που ονομάζεται επιστημονικά «πάλη των τάξεων», όπως κάποιος Λάσκαρης, υπουργός της ΝΔ στη δεκαετία του ’70, κάποιοι που φωνάζουν ηλιθίως «όλοι μαζί» στην επανάσταση του ’21, κάποιοι άλλοι – οι πιο συστηματικοί και πονηροί – την λένε «διχόνοια» και τέλος κάποιοι σήμερα με το παμπόνηρο «όλοι μαζί μπορούμε» προσπαθούν να διαγράψουν από την κοινωνία την ασύμφορη γι αυτούς ταξική πάλη. Αμ’ δε!

Σ’ αυτή την διαδικασία εκμετάλλευσης αναπτύσσονται παλαιόθεν τα «λεφτόδεντρα», που φυτεύονται στα κρυφά με ρουσφέτια, χαρίσματα, προνόμια παραθυράκια των νόμων δυσπρόσιτα και μόνο για τους εκλεκτούς, με φωτογραφικές διατάξεις, κ.λπ., κ.λπ. και κάθε απίθανη εφεύρεση που ο απλός πολίτης δεν παίρνει χαμπάρι. Έτσι θάλλουν και αναπτύσσονται τα «λεφτόδεντρα», που βέβαια πολλαπλασιάζονται και αναπτύσσονται όσο η κλεψιά του πλούτου που παράγουν οι εργαζόμενοι νομιμοποιείται και μάλιστα προωθείται και ως … αγαθοεργία.

Ας έρθουμε τώρα στα «λεφτόδεντρα» της χώρας μας που ο «των «αρίστων, αριστότατος» ούτε βλέπει, ούτ’ ακούει, ούτε και καταλαβαίνει!!! Όλα τα στοιχεία που θα παρατεθούν είναι «ψαρεμένα από το διαδίκτυο και μπορεί όποιος θέλει να τα βρει. Μπορεί βέβαια να βρει πολύ περισσότερα, αναρίθμητα σκάνδαλα, κλεψιές, αρπαγές, σκανδαλώδεις παροχές, χρυσοφόρα προνόμια σε ημετέρους που επινοούν και εν μέσω επιδημίας μόνο μπορούν να «περάσουν». Ας μην εφησυχάζουν όμως γιατί «έχουσιν γνώσιν οι φύλακες» (= ο λαός για να μην παρεξηγιόμαστε). Και θα τα πούμε στα … (πρετεντερικά όπως τρομοκρατημένος αναλύει) «γουναράδικα»!!!  

Γιατί όπως φαίνεται κάθε προσπάθειά σας προς τα εκεί εξαναγκάζει.

Ξεκινάμε λοιπόν με τα … «λεφτόδεντρα». Δεν θ’ αναφέρω πολλά. Ενδεικτικά μόνο για να καταλάβουμε τι λέμε και να καταλάβετε πως το κουτόχορτο έχει τελειώσει προ πολλού. Έτσι κα. ΔΥΠΕάρχη Κρήτης;

  1. Από ποιο «λεφτόδεντρο» κόψατε 20 εκατομμύρια κ.κ. «άριστε των αρίστων» και τα χαρίσατε στους σφουγκοκωλάριούς σας των  ΜΜΕ;
  2. Από ποιο «λεφτόδεντρο» αρπάξατε 48 και κάτι εκατομμύρια για να τα δώσετε στους ΚΕΚτζήδες φίλους σας;
  3. Από ποιο «λεφτόδεντρο» «ραβδίσατε» τα 8.500 ευρώ που βρήκατε και διπλασιάσατε τους μισθούς των golden boys στα μουλωχτά;
  4. Από ποιο «λεφτόδεντρο» βρήκατε τα εκατομμύρια για να πληρώσετε τους ιδιωτικού κλινικάρχες φίλους σας, διπλασιάζοντας την τιμή των κρεβατιών που θα διέθεταν;
  5. Από ποιο «λεφτόδεντρο» βρήκανε να παζαρεύετε με ιδιωτική εταιρεία μάσκες και στολές σε διπλάσιες τριπλάσιες και τετραπλάσιες στολές και μάσκες με ημετέρους (κουμπαροφιλιότσους;).
  6. Γνωρίζει άραγε ο κ.κ. «άριστος των αρίστων» πως το «λεφτόδεντρο» – χρηματιστηριακό κλεφτόδεντρο το λέω εγώ –  είχε το 2019 κέρδη κατά  47,5% περίπου από την προηγούμενη χρονιά (καθαρά κέρδη παρακαλώ σε καιρό κρίσης πάνω από 16 δις ευρώ!!!)
  7. Γνωρίζει ακόμα ο κ.κ. ότι τα «κλεφτόδεντρα», οι φτωχούλες και δυστυχισμένες τράπεζες, για τις οποίες αγωνιά, θρηνεί και σπαράζει και ο «ακατονόμαστος» κατέγραψαν καθαρά κέρδη για το 2019 πάνω από 1,5 δις ευρώ;
  8. Αλήθεια γνωρίζει ο κ. «άριστος των αρίστων» πόσα εκατομμύρια φύλλα θάλλουν τα «λεφτόδεντρα» των ελλήνων εφοπλιστών και πόσα κέρδη από τις τόσες χαριστικές ρυθμίσεις κατάληξαν στα βαλάντια των φτωχούληδων. Αν δεν το γνωρίζει (πράγμα απίθανο γιατί αυτός τους τα παρέχει) ας ρίξει μια ματιά στο: (https://www.newmoney.gr/roh/palmos-oikonomias/business-stories/trela-kerdi-gia-tous-ellines-efoplistes-i-kontra-s-aravias-rosias-ektinaxe-tous-navlous/ ).
  9. Γνωρίζει άραγε ο κ. «άριστος των αρίστων» πως μόνο το 2019, το «λεφτόδεντρο» της εταιρείας, των ΕΛΠΕ, απόκτησε καθαρά κέρδη 185 εκ. «λεφτόφυλλα»;
  10. Γνωρίζει επίσης άραγε πως μόνο η «Αττική οδός» («λεφτόδεντρο που εσείς φυτέψατε και ξεπούλησατε) οι ελληνικές κυβερνήσεις σε ημέτερους (και το δικό του χεράκι μέσα σ’ αυτές) είχε καθαρά κέρδη 140 εκατομ. ευρώ μόνο στα τελευταία δυο χρόνια;
  11.  Γνωρίζει ακόμα  πως ο πάλαι ποτέ ελληνικός ΟΤΕ (= λεφτόδεντρο που φυτεύτηκε = ξεπουλήθηκε στα χρόνια διακυβέρνησής σας) υπερδιπλασίασε τα κέρδη του κατά το 2019 σε καιρό μνημονίων και οικονομικής κρίσης, φτάνοντας στα 410 περίπου εκ. ευρώ;

Θέλετε κι άλλα; Ψάξετε κι εσείς θα βρείτε εκατοντάδες…   

Δήμος Σθένης

Υ.Γ. 1. Το «λεφτόδεντρο μαράθηκε» δήλωσε σοβαρά – σοβαρά ο εξυπνάκιας πρωθυπουργός. Δηλαδή πριν υπήρχε και μέσα στις απανωτές κρίσεις; Και γιατί μέχρι τότε δεν το βλέπαμε κι εμεις οι … «θινητοί»; Είναι φυσικό! Ο ηλίθιος μόνο με το δικό του μέτρο μπορεί να κρίνει και τους άλλους. Θράσος χρειάζεται και …παλαμάκια από ομόνοες!

2. Αααα! Οι δηλώσεις και οι υποδείξεις – απαγορεύσεις για πρόστιμα στην ουσία – του κ. Αυγενάκη έγιναν στα πλαίσια της κατανομής ενημέρωσης των τομέων από τους «αρίστους»! Και επειδή – όπως και το, του των αριστοτάτου των αρίστων, διάγγελμα πλήρες πομφολύγων και φληναφημάτων ήτανε, διανθισμένο μ’ ένα βαρύγδουπο ΤΙΠΟΤΑ, ακολούθησε πιστά τον αρχηγό του. Μα αφού δεν έχουν να πούνε τίποτα τι θέλετε; Απλώς διακηρύττουν την ανικανότητά τους ακόμα και στα κατεψυγμένα ευφυολογήματά τους!

3. Το ανέκδοτο της Πρωτομαγιάς η δήλωση (γραπτή) της νεοδημοκράτισσας ΔΥΠΕάρχη Κρήτης !!! «Όσοι ψάχνουν εναγωνίως κάποιο «σκάνδαλο» στην 7η ΥΠΕ Κρήτης, ας το πάρουν απόφαση ότι η εποχή του ρουσφετιού και της κομματοκρατίας έχει περάσει ανεπιστρεπτί». Σώωωωωωπα, ρεεεε!!! Γελάει βέβαια και το παρδαλό κατσίκι μ’ αυτό, αλλά και θαυμάζει το θράσος της κυρίας. Εγώ αναρωτιέμαι: «Σανό νομίζει πως μα μοιράζει ήτρώει η ίδια και δεν καταλαβαίνει;»

4. Βγήκε χθές και ο «έτερος Καππαδόκης», «Βρούτσης τουπίκλην» να απειλήσει εκ νέου για αναπροσαρμογή των προστίμων στους απείθαρχους. Καλό μαστάρι για να βυζαίνουν τον λαουτζίκο δε λέω! Μάνες είναι στο να βάζουν πρόστιμα και να χαρίζουν ευρώ και πρόστιμα στους δικούς τους! Για να χρηματοδοτήσουν την υγεία, την παιδεία, την κοινωνική μέριμνα και τις λαϊκές ανάγκες, καβούρια έχουν στα …μυαλά τους!

Ο ίδιος     

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί