Οι μισές αλήθειες των κκ Μητσοτάκη και Τσιόδρα

Του Γιώργου Δημητρίου

Πριν μπώ στο θέμα θα ήθελα να προτείνω στον κ.Πολάκη να αφήσει ήσυχους τον κ.Καμπουράκη

τον κ.Αδωνη Γεωργιάδη και άλλα τέτοια πολιτικά και δημοσιογραφικά ”μεγέθη” που συνθέτουν την

την ρωμαϊκή κοόρτη  που φυλάει τον ”αυτοκρατορικό” πρωθυπουργό κ.Μητσοτάκη.

Από εδώ και πέρα, με την επερχόμενη οικονομική κρίση, θα νιώσει ο Έλληνας και κυρίως η ΤΣΕΠΗ του,

ποιός διχάζει τον Ελληνικό λαό σε ΚΟΡΟΙΔΑ (εργαζόμενοι,άνεργοι, επιστήμονες, έμποροι, ακομμάτιστοι επιχ/τίες και αγρότες),και σε ”ΠΟΝΗΡΙΤΖΗΔΕΣ” (κάποια ΜΜΕ με τους κεντρικούς παρουσιαστές,κολεγιάρχες, κλινικάρχες,κά κρατικοδιαιτους αεριτζήδες)

Ας τους αφήσουν να μιλούν και μάλιστα χωρίς αντίλογο….τώρα που θα λείψουν τα χρήματα απο τις τσέπες των Ελλήνων, η παρουσία τους θα μετράει απολύτως ΑΡΝΗΤΙΚΑ στη σκέψη των ίδιων ανθρώπων που ξαναπίστεψαν ότι αυτή η πολιτική ηγετική ομάδα δεν μπορεί να επαναλάβει τα ίδια λάθη κακοδιαχείρισης που μας έστειλαν στα μνημόνια.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ, σύντομα θα αντιμετωπίσουν  ότι και το 2012. ΔΕΝ ΕΚΤΙΜΗΣΑΝ ΟΤΙ Ο κόσμος ΤΟΥΣ ΣΥΓΧΩΡΕΣΕ…και χρειάστηκαν λιγότερο απο ένα χρόνο για να του ”πάρουν” χρήματα απο τα ταμεία και να τα μοιράσουν σε φίλους και συμπαραστάτες.(ΜΟΙΡΑΙΟ ΛΑΘΟΣ σε πολύ κακό TIMING)

ΤΟ ΨΕΜΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΟΤΙ ΗΡΘΕ ΝΑ ΕΝΩΣΕΙ ΤΟΥΣ  ΕΛΛΗΝΕΣ….τούς χώρισε σε κορόιδα και κολλητούς.

ΟΙ ΜΙΣΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ κ,ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ και κ.ΤΣΙΟΔΡΑ.

1) Στην πυρκαγιά στο Μάτι δεν υπήρξε ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ για τις πολεοδομικές παραβάσεις που έκλεισαν την πρόσβαση στις παραλίες διαφυγής.

Για τον κ.Μητσοτάκη υπήρχε τώρα ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ των πολιτών στην περίπτωση του κορωναιού,και μάλιστα προκαταβολικά θα θεωρούσε τους απείθαρχους πολίτες υπεύθυνους για τους νεκρούς.

2) Ο κ.Τσιόδρας μας δημιούργησε ψευδή εικόνα ότι η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στη διαχείριση του κορωναιού. ΠΉΓΑΜΕ ΚΑΛΆ ΣΧΕΤΙΚΑ είναι η μισή αλήθεια. Η άλλη μισή είναι ότι η Ελλάδα είχε διπλάσιους νεκρούς ανά εκατομμύριο πληθυσμού από τη ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ και περισσότερους και απο την ΑΛΒΑΝΙΑ.

3) Η σύγκριση των στοιχείων μεταξύ Ελλάδας  και Ιταλίας,Γαλλίας,Ισπανίας κλπ για τον ισχυρισμό ότι πήγαμε καλά είναι η ΜΙΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑ… η άλλη μισή είναι οτι με βάση πληθυσμιακά χαρακτηριστικά (ΠΥΚΝΟΤΗΤΑ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ), γεωγραφική θέση,και πολιτισμικές ομοιότητες κουλτούρα κλπ,ο κ.ΤΣΙΌ-

ΔΡΑΣ θα έπρεπε καθημερινά (ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΣΤΑΝΦΟΡΝΤ) να αποδίδει συγκρίσεις ομοίων επιστημονικών δεδομένων, δηλαδή να συγκρίνει την Ελλάδα με τις Βαλκανικές χώρες.

4) Εβαλαν τον κ.Χαρδαλιά να φτιάξει σποτάκια στα οποία περνούν το μήνυμα ότι η Ελλάδα έφτιαξε ”εξαγώγιμο” στρατηγικό σχέδιο πολιτικής προστασίας. Και το γράφει μόνο μία ξένη εφημερίδα…ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΙΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑ.

Η άλλη μισή αλήθεια ότι η Ελλάδα κατατάσεται 5η ή 6η ανάμεσα στις βαλκανικές χώρες στο χειρισμό της κρίσης του κορωναιού.

Η ΚΡΟΑΤΙΑ φέρεται από το OXFORD UNIVERSITY ως το κράτος που από τις 24 Μαρτίου έλαβε τα πιο γρήγορα μέτρα κοινωνικού αποκλεισμού,και τα μέτρα μείωσης των λοιμώξεων σε σχέση με τους μολυσμένους. (Η δράση Χαρδαλιά αγνοείται απο την Οξφόρδη)

Επίσης το forbes ”what do countries with the best response to covid-19” (13 APRIL 2020), αναφέρει τη Γερμανία,την Νέα Ζηλανδία, Φινλανδια, Βέλγιο, Ισλανδία,και Δανία ως παραδείγματα διαχείρισης…Δεν είδα κανένα κ.Χαρδαλιά.

ΟΙ NEW YORK TIMES, ( 11 απιλίου 2020) ΑΝΑΦΈΡΕΙ τις ίδιες ακριβώς χώρες,με την επισήμανση ότι οι χώρες αυτές έχουν κάτι κοινό…γυναίκες για πολιτικούς ηγέτες… Ούτε εκεί είδα καμιά καινοτομία κ.Τσιόδρα-Χαρδαλιά-Μητσοτάκη για εξαγωγή τεχνογνωσίας.

ΠΗΓΑΜΕ ΚΑΛΑ κ.ΤΣΙΟΔΡΑ σχετικώς,όμως δεν ειπώθηκε ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ κατά την ταπεινή μου γνώμη.

Ο κ.Χαρδαλιάς με το ”στρατιωτικό” στυλάκι είναι η επιτυχία της χρονιάς και η βιβλιογραφία της επιστήμης των φυσικών καταστροφών περιμένει τις δημοσιεύσεις του σε επιστημονικό περιοδικό,και γιατί όχι στο NATIONAL GEOGRAFIC.

Να ενημερώσω τον κ.Χαρδαλιά ότι η Βουλγαρία με τους μισούς θανάτους ανά εκατομ. πληθυσμού από εμάς έχει ορίσει επικεφαλής τον ανώτατο στρατιωτικό ιατρό καθηγητή Ventsislav Mutafchiysh,και μία επιτροπή με συμβουλευτικό χαρακτήρα με επικεφαλής τον καθηγητή Kosta Kostov.

Ε αυτοί οι στρατιωτικοί στη Βουλγαρία,με τόση επιτυχία ΔΕΝ ΕΤΟΛΜΗΣΑΝ ΤΗΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ με παραγωγές σποτ τόσο ”ανόητης” πολιτικής προπαγάνδας.

<<Εγώ δεν οφείλω λέγειν τα λεγόμενα, πείθεσθαιγε μεν ότι παντάπει οφείλω>>

”Εγώ οφείλω να πω αυτά που μου είπαν, χωρίς να έχω καμία απολύτως υποχρέωση να τα πιστέψω.”

ΗΡΟΔΟΤΟΣ ,480-420 π.Χ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί