Ο επίλογος της τραγωδίας στα Ανώγεια: Το τελευταίο αντίο στον Λ. Καλομοίρη – Στον εισαγγελέα ο 29χρονος (Βίντεο)

Δευτέρα 4 Μαΐου, ημέρα άρσης των περιοριστικών μέτρων από την Κυβέρνηση κάτι που φαίνεται όμως να είναι το τελευταίο που απασχολεί τους Ανωγειανούς, οι οποίοι μετά τον αποχαιρετισμό χθες στον Γιώργο Ξυλούρη, απευθύνουν το ύστατο χαίρε στον Λευτέρη Καλομοίρη. Μια ημέρα θλίψης που θα κλείσει την αυλαία της αιματηρής συμπλοκής που έγινε το βράδυ του Σαββάτου και βύθισε στο πένθος το χωριό.

Δείτε ακόμη: Ισχυρές δυνάμεις της ΕΛΑΣ στα Ανώγεια – Ποια είναι τα θύματα της φονικής συμπλοκής (φωτο)

Διπλό φονικό στα Ανώγεια: Παραδόθηκε ο γιος του 63χρονου μαντιναδολόγου

Τα Ανώγεια αποχαιρέτησαν με οδύνη τον Γιώργη Ξυλούρη

Η σορός του Λευτέρη Καλομοίρη βρισκόταν στα Ανώγεια από τις 11 π.μ και οδηγήθηκε στο περαχώρι και στον χώρο της ταβέρνας του, το περίφημο “Δε Βαριέσαι” που είχε δημιουργήσει ο εκλιπών με πολύ μεράκι και εκεί έκανε και τα μαθήματα χορού στα παιδιά του χωριού μαζί και με την κόρη του Αριστέα. Στη συνέχεια από τις 12 μ.μ εψάλη η νεκρώσιμος ακολουθία στον Ιερό Ναό της Παναγίας στο Περαχώρι και οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία στο κοιμητήριο της Αγίας Παρασκευής.

Την ίδια ώρα περίπου με την κηδεία, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα ο 29χρόνος γιος του που παραδόθηκε χθες στις αστυνομικές αρχές.

Χθες Κυριακή πήρε εξιτήριο και ο 30χρόνος Ανωγειανός που νοσηλευόταν στο ΠΑΓΝΗ με τραύματα στο πόδι από σφαίρα, όταν προσπάθησε να αποτρέψει το κακό ευρισκόμενος τυχαία στο σημείο της συμπλοκής. Του ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση και γρήγορα να επιστρέψει στην εργασία του.

Αξιοσημείωτο το γεγονός ότι αρκετά μέλη της ευρύτερης οικογένειας Καλομοίρη βρέθηκαν χθες όπως είδαμε στην κηδεία του Γιωργου Ξυλούρη, ενώ το ίδιο αναμένεται να συμβεί και σήμερα με μέλη της οικογένειας Ξυλούρη που θα βρεθούν στο Περαχώρι για να αποχαιρετήσουν και αυτοί τον Λευτέρη Καλομοίρη.

Με τις κηδείες των δυο θυμάτων θα κλείσει η αυλαία της τραγωδίας και θα ανοίξει αυτή της προσπάθειας, του διαλόγου και της λογικής ευελπιστούμε ώστε όλα αυτά να τελειώσουν εδώ και τα Ανώγεια να επανέλθουν όσο μπορούν σε κανονικές συνθήκες. Ένα χωριό συγκλονισμένο και βαθιά λυπημένο που όπως έχει αποδείξει όμως πολλάκις στο παρελθόν μπορεί να αναγεννηθεί μέσα από τις ίδιες του τις στάχτες.

Δείτε βίντεο από την κηδεία του Λευτέρη Καλομοίρη στα Ανώγεια:

anogi.gr,βίντεο: eparxies.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί