Τουλάχιστον 19 οι νεκροί στη χειρότερη επίθεση με πυροβολισμούς στον Καναδά

Σε τουλάχιστον 19 αυξήθηκε ο απολογισμός της αιματηρής επίθεσης που εξαπέλυσε ένας άνδρας στη Νέα Σκοτία του Καναδά, τη χειρότερη επίθεση με πυροβολισμούς στη χώρα.

Ο Καναδός πρωθυπουργός, Τζάστιν Τριντό, έκανε γνωστό πως ο δράστης σκότωσε τουλάχιστον 19 ανθρώπους. «Ολόκληρη η επαρχία και η χώρα θρηνούν καθώς αντιμετωπίζουμε κάτι αδιανότητο», είπε ο Τριντό.

Μεταμφιεσμένος σε αστυνομικό, ο δράστης, που έχει ταυτοποιηθεί ως ο 51χρονος Γκάμπριελ Γουόρτμαν, άνοιξε πυρ σε διάφορα σημεία και έβαλε φωτιές.

Δείτε: Μακελειό στον Καναδά με τουλάχιστον 16 νεκρούς – Ένοπλος είχε μεταμφιεστεί σε αστυνομικό

Ο άνδρας διέφευγε από το Σάββατο το βράδυ όταν η αστυνομία πληροφορήθηκε για την παρουσία ενόπλου στο χωριό Πόρταπικ, 130 χιλιόμετρα βόρεια του Χάλιφαξ, ανακοίνωσε η αστυνομία.Τότε άρχισε η καταδίωξή του. Ο άνδρας, «οπλισμένος και επικίνδυνος» εμφανίσθηκε να οδηγεί όχημα που έμοιαζε με αστυνομικό αυτοκίνητο και στη συνέχεια διέφυγε με άλλο όχημα. Φορούσε επίσης αστυνομική στολή, δήλωσαν οι αστυνομικές αρχές.

Έπειτα από 12ωρη καταδίωξη, ο άνδρας συνελήφθη σε πρατήριο καυσίμων σε απόσταση 30 χιλιομέτρων από το Χάλιφαξ. Αργότερα η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο δράστης ήταν νεκρός, χωρίς να αναφέρει λεπτομέρειες.

Δείτε: Αυτός είναι ο δράστης που εκτέλεσε 16 ανθρώπους στον Καναδά

«Δεν είμαστε ακόμα σίγουροι» ποιος είναι ο απολογισμός, επισήμανε ο Κρις Λέδερ, αξιωματικός της αστυνομίας.

Μεταξύ των νεκρών ο δράστης και ένας αστυνομικός.

Μυστήριο για την ώρα παραμένει το κίνητρο του δράστη με την αρχηγό της αστυνομίας του Καναδά, Μπρέντα Λάκι, να εκτιμά ότι δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο που να κατατείνει στο ότι επρόκειτο για τρομοκρατική ενέργεια.

Η αστυνομία διαπίστωσε ότι είχαν διαπραχθεί φόνοι αργά το βράδυ του Σαββάτου, αφού ειδοποιήθηκε για πυροβολισμούς σε κατοικία στη μικρή, παραθαλάσσια κοινότητα Πόρταπικ. Έξω και μέσα στο οίκημα αυτό βρέθηκαν «πολλοί» νεκροί, εξήγησε αξιωματικός της αστυνομίας.

Οι μαζικοί πυροβολισμοί είναι σχετικά σπάνιοι στον Καναδά. Η χώρα άλλαξε το νομοθετικό πλαίσιο για την οπλοκατοχή μετά την ένοπλη επίθεση στο Πολυτεχνείο του Μόντρεαλ το 1989 με θύματα 14 γυναίκες. Αυτή ήταν η χειρότερη επίθεση στη χώρα μέχρι χθες.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί