Σε πλήρη σύμπνοια Βρούτσης και Γεωργιάδης: Οι… εργαζόμενοι φταίνε για το φιάσκο της «τηλεκατάρτισης»!

Αλ. Χαρίτσης: Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να δώσει εξηγήσεις για το «Σκοιλ_Ελικικού», αλλά και για τις προκλητικές δηλώσεις υπουργών του

Σε πλήρη σύμπνοια Βρούτσης και Γεωργιάδης τα ρίχνουν στους εργαζόμενους που «δεν ξέρουν να επιλέγουν το σωστό ΚΕΚ» για να τηλεκαταρτιστούν, ενώ θεωρούν υπερβολικό τον σάλο που ξέσπασε μετά τα τραγικά λάθη.

Ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης σε ραδιοφωνική συνέντευξή του φάνηκε να έχει εντοπίσει μόνο «δύο-τρία ορθογραφικά λαθάκια», ενώ τη θέση και στάση αυτή της κυβέρνησης φάνηκε να επιβεβαιώνει και η παρέμβαση του Άδωνι Γεωργιάδη. Ο υπουργός Ανάπτυξης και επενδύσεων είπε ότι το συγκεκριμένο φαινόμενο παρατηρήθηκε καθώς η κυβέρνηση «δεν ορίζει που θα πάνε τα λεφτά», αλλά ο εργαζόμενος με τις επιλογές του κέντρου εκπαίδευσης που θα επιλέξει (βλ. παρακάτω).

Και οι δύο υπουργοί εμφανίστηκαν να υποβαθμίζουν το ζήτημα πετώντας τη μπάλα στην εξέδρα και την ελεύθερη αγορά. Κανείς τους δεν έλαβε υπόψη το ότι τα λάθη εμφανίζονται στην πορεία της «κατάρτισης», όχι στην αρχή, ενώ επίσης, κανένας δεν απάντησε για το τι θα γίνει με τους επιστήμονες που εξαπατήθηκαν.

Συντονισμένη φαίνεται να είναι και η επίθεση στην κριτική που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ, με τους δύο άνδρες να προσπαθούν να προσδώσουν τον χαρακτηρισμό «τρολ του διαδικτύου» στον Αλέξη Τσίπρα, μετά τις εξηγήσεις που ζήτησε από τον πρωθυπουργό.

«Ο κάθε δικαιούχος επιλέγει σε ποιο ΚΕΚ θα πάει»

Πιο συγκεκριμένα τις επικρίσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ότι τα προγράμματα κατάρτισης των επιστημόνων είναι αδιαφανή ο Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε λέγοντας: «Η ιδέα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται να μας πει ότι τα πλαίσια το προγραμμάτων κατάρτισης των επιστημόνων είναι αδιαφανή είναι στα όρια της κωμωδίας» και πρόσθεσε ότι »ο λόγος που αυτά τα προγράμματα είναι εξαιρετικά αδιαφανή είναι διότι δεν αποφασίζει ο υπουργός ή η κυβέρνηση ποιος θα πάρει τα λεφτά. Ο κάθε δικαιούχος επιλέγει σε ποιο ΚΕΚ θα πάει. Δεν επιλέγει ο υπουργός για να έχει υπάρξει κάποιου είδους συμφωνία».

Ένα τρολ πλανάται πάνω από την τηλεκατάρτιση

«Παρασύρανε τον κ. Τσίπρα και τον υποβιβάσανε από πρώην πρωθυπουργό σε τρολ διαδικτύου», ήταν η φράση που επανέλαβε ο Αδ. Γεωργιάδης μετά τον Γ. Βρούτση, μαρτυρώντας πως η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να ρίξει και αυτό το φιάσκο στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν πληρώθηκαν γιατί δεν το είχαν ενεργοποιήσει»

Στη μη ενεργοποίηση της διαδικασίας εκ μέρους των επιστημόνων έριξε το φταίξιμο για τη μη καταβολή πριν το Πάσχα του επιδόματος ο υπουργός. «Πληρώσαμε όσους το είχαν ενεργοποιήσει», είπε ο Γ. Βρούτσης, αναφερόμενος στους κάτι λιγότερο από 18.000 επαγγελματίες που είδαν έστω και αυτά τα χρήματα στους λογαριασμούς τους.

Βέβαια ο υπουργός Εργασίας ανέφερε πως οι συμμετοχές ήταν 160.000, κάτι που «ξεπέρασε τις προσδοκίες της κυβέρνησης.

Απαντώντας στην κριτική ο Γ. Βρούτσης ανέφερε πως «οι επιστήμονες όντως είναι ιδιαίτερα καταρτισμένοι», αλλά πως τα απαράδεκτα και αντεπιστημονικά προγράμματα που είδαμε την προηγούμενη εβδομάδα «δεν είναι μια απλή κατάρτιση». Μάλιστα ο υπουργός προχώρησε στο να απαιτήσει όλοι να καταλάβουν πως η κυβέρνηση «προσπαθεί να ελαφρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό» και πως αυτά ήταν τα χρήματα που μπόρεσε να βρει από το ΕΣΠΑ.

Σε νέο αγώνα δρόμου φαίνεται να μπαίνουν στην κυβέρνηση ώστε να πληρωθούν τα 400άρια και τα 200άρια μέχρι το τέλος του μήνα.

Οργή δικηγόρων κατά Βρούτση: «Όχι» στην τηλεκατάρτιση, άμεση χορήγηση του επιδόματος των 800 ευρώ

Η Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, η οποία συνεδρίασε υπό την Προεδρία του Δημήτρη Βερβεσού, με τηλεδιάσκεψη, με αφορμή δηλώσεις του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Γιάννη Βρούτση σχετικά με την ούτω αποκαλούμενη «τηλεκατάρτιση» επιστημόνων, προέβη στην ακόλουθη ανακοίνωση:

1. Η προσβλητική δήλωση του Υπουργού και η προσπάθειά του να μετακυλίσει την ευθύνη στους «ωφελούμενους» επιστήμονες για τις καθυστερήσεις και τα προβλήματα που αναδεικνύονται κατά την υλοποίηση του προγράμματος της αποκαλούμενης «τηλεκατάρτισης» επιστημόνων, αντί μίας γενναίας ανάληψης της ευθύνης του, ξεχείλισε το ποτήρι της οργής και της αγανάκτησης όλων μας.

2. Από την πρώτη κιόλας στιγμή είχαμε επισημάνει σε όλους τους τόνους και από όλα τα μέσα που είχαμε στη διάθεσή μας και με τις πιο έντονες εκφράσεις τα επιχειρηθέντα από την Κυβέρνηση και τον εμπαιγμό των Ελλήνων επιστημόνων/δικηγόρων μέσω της απόφασης να υποκατασταθεί η ΑΜΕΣΗ χορήγηση της αποζημίωσης ειδικού σκοπού των 800 ευρώ με αυτή την μεθόδευση της «τηλεκατάρτισης». Κάποιοι μέσα στη Κυβέρνηση θέλησαν να καλύψουν την υπαναχώρηση στις αρχικές εξαγγελίες, μέσω μιας έωλης και απάδουσας σε καταρτισμένους πολίτες διαδικασίας αμφίβολης αποτελεσματικότητας.

3. Αυτό όμως, που ζούμε τις τελευταίες μέρες είναι ένα μνημείο απόλυτης προχειρότητας.

• Αθέτηση της αρχικής υπόσχεσης περί άμεσης εκταμίευσης της α’ δόσης της επιταγής τηλεκατάρτισης μέχρι τις 16/4/2020 σε όλους τους ωφελούμενους.

• Πλήρως ποιοτικά υποβαθμισμένο το περιεχόμενο των προγραμμάτων τηλεκατάρτισης των υπερ-πλατφορμών,

• Απύθμενη εμπορική εκμετάλλευση και αθέμιτη διαφήμιση και προβολή των ΚΕΚ.

• Ελλιπής προετοιμασία και εποπτεία τόσο ως προς την ακριβόχρονη υλοποίηση του προγράμματος και την εξασφάλιση της αναγκαίας ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών όσο και ως προς τον έλεγχο της τήρησης των προβλεπόμενων διαδικασιών.

• Πλήρης αποδόμηση της λυσιτελούς υλοποίησης των ευρωπαϊκών προγραμμάτων κατάρτισης, μέσω ΕΣΠΑ.

• Κι ένας ολόκληρος χώρος επιστημόνων να ευτελίζεται μέσα από αυτή τη μοναδική επιλογή που του κατέλειπε η Κυβέρνηση, εκμεταλλευόμενη την βιοποριστική ανάγκη του για επιβίωση μετά από ένα και πλέον μήνα πλήρους δικηγορικής/επαγγελματικής απραξίας.

4. Μόνη και απόλυτα επιβεβλημένη λύση σε αυτόν τον τραγέλαφο που βιώνουμε είναι η ΑΜΕΣΗ:

α) Ανάκληση των δηλώσεων από τον κ. Υπουργό και

β) η έκδοση της σχετικής ΚΥΑ για τη χορήγηση της αποζημίωσης ειδικού σκοπού των 800 ευρώ στους επιστήμονες/ελεύθερους επαγγελματίες και δη στην πλέον πληγείσα κατηγορία τους, τους δικηγόρους.

Αλέξης Χαρίτσης: Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να δώσει εξηγήσεις για το «Σκοιλ_Ελικικού», αλλά και για τις προκλητικές δηλώσεις υπουργών του

«Ο κ. Μητσοτάκης είναι πολλαπλώς εκτεθειμένος. Οφείλει να δώσει εξηγήσεις και μάλιστα άμεσα. Και για τις αθλιότητες του τύπου «Σκοιλ_Ελικικού» που προσβάλλουν τη νοημοσύνη των επιστημόνων αλλά και για τις προκλητικές δηλώσεις των υπουργών του».

Τα παραπάνω σημειώνει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Χαρίτσης με αφορμή τις δηλώσεις των υπουργών της κυβέρνησης Γ. Βρούτση και Α. Γεωργιάδη.

Η ανακοίνωση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Α. Χαρίτση:

Το θράσος των υπουργών της κυβέρνησης της Ν.Δ. δεν έχει όριο. Με σημερινή του δήλωση στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, σχετικά με τη δήθεν κατάρτιση των επιστημόνων στα ΚΕΚ, ο υπουργός Ανάπτυξης, κ. Γεωργιάδης, έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί πως δεν ευθύνεται η κυβέρνηση για τα τραγικά λάθη που περιλαμβάνει το πρόγραμμα, αλλά οι ίδιοι οι επιστήμονες, καθώς αυτοί είναι που επιλέγουν σε ποιο ΚΕΚ θα πάνε!

Στο ίδιο μοτίβο, ο κ. Βρούτσης ισχυρίστηκε, στον τηλεοπτικό σταθμό Μέγκα, πως για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην υλοποίηση του προγράμματος δεν ευθύνεται αυτός αλλά οι επιστήμονες!

Δεν φτάνει που η κυβέρνηση Μητσοτάκη εξευτελίζει το επιστημονικό δυναμικό της χώρας, προκειμένου να χαρίσει 80 εκατομμύρια ευρώ στους φίλους της, ζητάει και τα ρέστα από πάνω! Ο κ. Μητσοτάκης είναι πολλαπλώς εκτεθειμένος.

Οφείλει να δώσει εξηγήσεις και μάλιστα άμεσα. Και για τις αθλιότητες του τύπου «Σκοιλ_Ελικικού» που προσβάλλουν τη νοημοσύνη των επιστημόνων αλλά και για τις προκλητικές δηλώσεις των υπουργών του.


Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί