Κορωνοϊός: Χωρίς συμπτώματα οι επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου που είχε δέσει και στο Ηράκλειο

Το κρουαζιερόπλοιο MSC Opera, το οποίο θα δέσει την Πέμπτη στο λιμάνι της Κέρκυρας, βρέθηκε σε κατάσταση συναγερμού λόγω κορωνοϊού.

Να υπενθυμίσουμε ότι το συγκεκριμένο πλοίο, την Καθαρή Δευτέρα 2 Μαρτίου 2020, είχε δέσει στο λιμάνι Ηρακλείου.

Δείτε: Στο λιμάνι Ηρακλείου έρχεται το κρουαζιερόπλοιο MSC Opera – Σε επιφυλακή ο ΟΛΗ

Ο καπετάνιος του πλοίου, ενημέρωσε τους επιβάτες για την ύπαρξη κρούσματος κορωνοϊού, από επιβάτη που είχε επιβιβαστεί στη Γένοβα την προηγούμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Mirror και άλλων βρετανικών ΜΜΕ, oι επιβάτες του πολυτελούς κρουαζιερόπλοιου, το πρωί της Τετάρτης και ενώ οι εκδρομείς βρίσκονταν στην Ακρόπολη, τους ενημέρωσαν από το κρουαζιερόπλοιο να επιστρέψουν άμεσα πίσω.

Ανακοίνωση της MSC για το κρουαζιερόπλοιο και το κρούσμα κορωνοϊού

Το κρουαζιερόπλοιο MSC Opera κινείται επί του παρόντος όπως προβλέπεται και συνεχίζει κανονικά το ταξίδι του από τον Πειραιά για την Κέρκυρα. Δεν υπάρχουν επιβάτες ή μέλη του πληρώματος που να έχουν αναφέρει τυχόν συμπτώματα παρόμοια με τη γρίπη, αλλά ούτε χρειάστηκε να ληφθούν κάποια πρόσθετα υγειονομικά μέτρα.

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η MSC αναφορικά με έναν επιβάτη αυστριακής υπηκοότητας, ο οποίος είχε ταξιδέψει με το ίδιο κρουαζιερόπλοιο στην Ανατολική Μεσόγειο από 17 έως 28 Φεβρουαρίου και εξετάστηκε θετικά χθες, 3 Μαρτίου, για το COVID-19.

Για το θέμα ενημέρωσαν την εταιρεία οι υγειονομικές αρχές στην Αυστρία, αναφέροντας ότι ο επιβάτης επέστρεψε απευθείας στην Αυστρία μέσω της βόρειας Ιταλίας στις 28 Φεβρουαρίου αμέσως μετά την αποβίβαση από την κρουαζιέρα του στη Γένοβα της Ιταλίας.

To MSC Opera έφθασε νωρίτερα σήμερα στον Πειραιά και ενημέρωσε για το θέμα τις ελληνικές υγειονομικές αρχές, ενώ ζητήθηκε από τους επιβάτες να παραμείνουν προληπτικά στο πλοίο εν αναμονή της καθοδήγησης των τοπικών αρχών.

Mirror, ΑΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί