Στο αυτόφωρο οι δύο νεαροί που επιτέθηκαν σε διασώστη του ΕΚΑΒ στο Ηράκλειο – Ζήτησαν αναβολή για τη δίκη τους

Με τη διαδικασία του αυτόφωρου οδηγήθηκαν στα δικαστήρια Ηρακλείου οι δύο νεαροί που τα ξημερώματα της Κυριακής συνελήφθησαν από αστυνομικούς για τις απρόκλητες επιθέσεις σε βάρος δύο ατόμων, ενός διασώστη του ΕΚΑΒ και ενός αλλοδαπού στο Ηράκλειο.

Δείτε: Ηράκλειο: Δυο συλλήψεις για ξυλοδαρμό

Ηράκλειο: Η στιγμή της επίθεσης στον διασώστη του ΕΚΑΒ – Οργή στους εργαζόμενους (βίντεο)

 Στα δύο νεαρά άτομα ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ηρακλείου, άσκησε ποινική δίωξη για επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συρροή, ενώ ζήτησαν και έλαβαν αναβολή για την δίκη τους την επόμενη Πέμπτη, και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Το «παρών» στα δικαστήρια έδωσαν εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ για να συμπαρασταθούν στον συνάδελφό τους.

Το Παγκρήτιο Σωματείο Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ, σε ανακοίνωσή του καταδίκασε την απρόκλητη και άνανδρη, όπως την χαρακτήρισε, επίθεση εναντίον του συναδέλφου τους εν ώρα υπηρεσίας, κάνοντας παράλληλα γνωστά στοιχεία του περιστατικού. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση:

«Το σωματείο μας καταδικάζει την απρόκλητη και άνανδρη επίθεση του συναδέλφου μας εν ώρα υπηρεσίας στον τομέα Αλικαρνασσού δίπλα σχεδόν στο Αστυνομικό Μέγαρο όπου ξυλοκοπήθηκε άγρια από νεαρά άτομα αναίτια.

Σύμφωνα με την καταγγελία του συναδέλφου κατά τις 4:00 το πρωί δύο νεαροί χτύπησαν το ασθενοφόρο αλλά και τα ιδιωτικά τους αυτοκίνητα προκαλώντας υλικές ζημίες τα όποια ήταν παρκαρισμένα έξω από τον τομέα στην περιοχή της Νέας Αλικαρνασσού, σχεδόν απέναντι από το Αστυνομικό Μέγαρο. Όταν τους έγινε παρατήρηση για τις ζημίες εκείνοι άρχισαν με μανία να τον χτυπούν σε όλο το σώμα επικεντρώνοντας την μανία τους στο κεφάλι του συναδέλφου αφήνοντας τον αιμόφυρτο, χωρίς αισθήσεις και έφυγαν. Ακούγοντας η συνάδελφος την φασαρία εντόπισε άμεσα και λίγα μέτρα παρακάτω τον συνάδελφο στην παραπάνω κατάσταση. Σε κατάσταση σοκ ενημέρωσε το ασυρματικό μας κέντρο ζητώντας βοήθεια και στη συνέχεια του πρόσφερε τις πρώτες βοήθειες. Ο συνάδελφος νοσηλεύεται σε άσχημη κατάσταση στην γναθοχειρουργική κλινική. Καλούμε φορείς και απλούς πολίτες να καταδικάσουν το περιστατικό. Ζητάμε την παραδειγματική τιμωρία των δραστών, αφού μάθαμε ότι εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από την Αστυνομία. Για μια ακόμα φορά τίθεται θέμα της ασφάλειας και της προστασίας των συναδέλφων εν ώρα υπηρεσίας. Ευχόμαστε καλή ανάρρωση στο συνάδελφο και να συνεχίσει να προσφέρει με το ίδιο σθένος τις υπηρεσίες του».


Φωτογραφίες: Imageonline.gr

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Στο αυτόφωρο οι δύο νεαροί που επιτέθηκαν σε διασώστη του ΕΚΑΒ στο Ηράκλειο – Ζήτησαν αναβολή για τη δίκη τους”

  1. Anti-logos

    Κοίτα τώρα, κάθε φορά μας τσιγκλάει η ΕΛ ΑΣ. Δυο νεαροί χτυπούν ένα διασώστη και ένα μετανάστη και στα όρια του αυτόφωρου συλλαμβάνονται….! Εύγε ….
    Δύσκολες υποθέσεις, ληστειών, απαγωγών, βιασμών “καθαρίζουν” σε χρόνο DT!!
    Αυτούς τους “κουκουλοφόρους – μπαχαλάκηδες”(!) ……40 ….!! χρόνια τώρα να μην μπορούν να τους ξε-κουκουλώσουν, έτσι βρε παιδί μου να δούμε…..ποιοι είναι.
    Πριν από τον δικτάτορα Μεταξά δουλεύει το παρακράτος της δεξιάς – ακροδεξιάς και ακόμα καλά κρατεί….. Αλλά χρειάζεται ο “δράκος” των αριστερών, των αναρχικών, αυτών δηλαδή που ΠΟΤΕ δεν φόρεσαν κουκούλα, σαν τους δοσίλογους, μαυραγορίτες της κατοχής.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί