Προανακριτική: Κατεθέτει η εισαγγελέας που βρέθηκε στο επίκεντρο για τους σκιώδεις χειρισμούς της στην πολύκροτη υπόθεση Βγενόπουλου

Τιμωρήθηκε με στέρηση μισθού

Στην Προανακριτική Επιτροπή καταθέτει η εισαγγελέας, Γεωργία Τσατάνη, η οποία βρέθηκε στο επίκεντρο για τους σκιώδεις χειρισμούς της στην πολύκροτη υπόθεση Βγενόπουλου, γεγονός που πιστοποιείται από την πειθαρχική ποινή που της επιβλήθηκε.

Η εισαγγελέας που δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το σκάνδαλο Novartis αναμένεται -σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του συμπολιτευόμενου Τύπου- να εκφράσει τη δυσαρέσκειά της για το πρόσωπο του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, καταγγέλλοντας παρεμβάσεις του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης.

Υπενθυμίζεται ότι η Γεωργία Τσατάνη πρωταγωνίστησε στην παράνομη αφαίρεση της δικογραφίας κατά του Ανδρέα Βγενόπουλου από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς. Εν συνεχεία, αρχειοθέτησε τη συγκεκριμένη δικογραφία χωρίς να γνωρίζει τα συμπεράσματα των Κυπριακών Αρχών για την ίδια υπόθεση ενώ η έρευνα ήταν αρμοδιότητα των Κυπρίων κατόπιν συμφωνίας Ελληνικών και Κυπριακών Αρχών.

Συγκεκριμένα, είχε αποφασισθεί το κομμάτι της έρευνας για το χρηματισμό του πρώην Κεντρικού Τραπεζίτη της Κύπρου, Χριστόδουλου Χριστοδούλου, να διεξαχθεί από τις Κυπριακές Αρχές, αλλά η Γεωργία Τσατάνη το συμπεριέλαβε στη δική της έρευνα και το αρχειοθέτησε.

Για τα παραπάνω, η εισαγγελέας κρίθηκε πειθαρχικά ελεγκτέα και τελικά τιμωρήθηκε με ποινή στέρησης μισθού δύο μηνών. Επίσης, αρνήθηκε να παραδώσει τη δικογραφία Βγενόπουλου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Γεωργία Τσατάνη συνέταξε τη διάταξη αρχειοθέτησης Βγενόπουλου σε τρεις ημέρες. Η διάταξη ήταν 801 σελίδες και ομολογουμένως συντάχθηκε σε… χρόνο ρεκόρ.

Documentonews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί