Εγκαινιάστηκε η έκθεση «Τα νησιά των ανέμων», στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσαράς

Ως τις 31 Αυγούστου 2020, το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσαράς, φιλοξενεί την έκθεση «Τα νησιά των ανέμων», που στοχεύει να ανασυνθέσει την συνολική εικόνα της ναυτικής παράδοσης στο Προϊστορικό Αιγαίο, μέσα από ψηφιακές αναπαραστάσεις, ομοιώματα πλοίων και λιμενικών εγκαταστάσεων, πόστερ και επιλεγμένα αρχαιολογικά ευρήματα από την περιοχή της Μεσαράς.

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 25 Ιανουαρίου, παρουσία βουλευτών, εκπροσώπων της περιφέρειας Κρήτης, δημάρχων, εκπροσώπων της Εκκλησίας, συλλόγων και φορέων, με τον περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, την διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηρακλείου Βασιλική Συθιακάκη και τον καθηγητή του πανεπιστημίου Χαϊδελβέργης Δρ. Διαμαντή Παναγιωτόπουλο, να καλωσορίζουν τους επισήμους και τους επισκέπτες και να μιλούν με θερμά λόγια για το περιεχόμενο και την σημασία της έκθεσης.

«Το Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσαράς ανοίγει τις πύλες του και υποδέχεται μια πολύ σημαντική έκθεση, που θα αποτελέσει πόλο έλξης για μεγάλο αριθμό επισκεπτών. Ο πολιτισμός είναι ο συνδετικός κρίκος με την ιστορία μας και ένας πολύτιμος οδηγός για το σήμερα και το αύριο του τόπου μας» ανέφερε η αρμόδια για θέματα πολιτισμού αντιδήμαρχος, Σοφία Χατζάκη – Σφακιανάκη.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί