Στις καθυστερήσεις έχασε τη νίκη ο ΟΦΗ – Πέτυχε γκολ με πέναλτι αλλά, ακυρώθηκε

Ένας ματς για γερά νεύρα ήταν αυτό ανάμεσα στον ΟΦΗ και την Ξάνθη. Η κρητική ομάδα, αν και έπαιζε εκτός έδρας, ήταν καλύτερη κι έχασε τη νίκη στις καθυστερήσεις, από γκολ στο οποίο, όπως έδειξε το VAR, προηγήθηκε επιθετικό φάουλ. Ακόμα, στο πρώτο ημίχρονο ο ΟΦΗ κέρδισε πέναλτι (το πρώτο από τα δυο), σκόραρε αλλά ο διαιτητής ακύρωσε το γκολ!

Στο 21΄ο ΟΦΗ κέρδισε κόρνερ, στην εκτέλεση του οποίου ο Μεγιάδο θα πιάσει την κεφαλιά αλλά θα φύγει ψηλά άουτ η μπάλα, ενώ ταυτόχρονα υπάρχει μαρκάρισμα του Κασάδο πάνω στον Φιγκεϊρέντο, μέσα στην περιοχή.

Μετά από μερικά λεπτά διαβουλεύσεων, ο διαιτητής Παπαδόπουλος συμβουλεύεται το VAR και δείχνει το σημείο του πέναλτι.

Την εκτέλεση (26′) ανέλαβε ο Νέιρα και έστειλε την μπάλα στα δίκτυα. Όμως το γκολ… ακυρώθηκε καθώς ο Νέιρα γλίστρησε και φάνηκε να ακουμπάει πρώτα την μπάλα με το αριστερό πόδι και στη συνέχεια να εκτελεί με το δεξί. Κι εδώ ο διαιτητής συμβουλεύτηκε το VAR και ακύρωσε το γκολ μετά από μερικά λεπτά, δίνοντας έμμεσο υπέρ της Ξάνθης.

Τα πανηγύρια για το γκολ από πέναλτι του Νέιρα, το οποίο όμως ακυρώθηκε (εικόνα από τη μετάδοση της ΕΡΤ)

Στο 35′ ο ΟΦΗ κέρδισε νέο πέναλτι. Το κέρδισε ο Βαζ από τον Σόσα, όταν επιχείρησε διείσδυση από τα αριστερά.

Το εκτέλεσε ο Φιγκεϊρέντο που έγραψε και το 0-1.

Το δεύτερο πέναλτι που εκτέλεσε ο Φιγκεϊρέντο

Στο 81΄ μεγάλη χαμένη ευκαιρία για τον ΟΦΗ με τον Φιγκεϊρέντο στην κόντρα επίθεση να βγαίνει τετ α τετ από πλάγια θέση, αλλά το σουτ του έφυγε δίπλα από την εστία του Αμπάντ.

Στο 84′ η Ξάνθη ισοφάρισε με τον Φοσέρ.

Στο 87 με τον Φιγκεϊρέντο να κάνει το 1-2 με κοντινό σουτ.

Στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων σκόραρε για την Ξάνθη και πάλι ο Φοσέρ. Ο διαιτητής έκανε χρήση του VAR. Στη φάση υπάρχει επιθετικό φάουλ στον Κοροβέση από τον Κάστρο αλλά ο κ. Παπαδόπουλος αποφάσισε ότι μετράει το γκολ της Ξάνθης, που έτσι ισοφάρισε σε 2-2.

ΞΑΝΘΗ: Αμπάντ, Λισγάρας, Εντουάρντο, Κοβάτσεβιτς, Σόσα (46′ Καρασαλίδης), Μπαξεβανίδης, Κασάδο, Μπαριέντος, Ντουρίτσκοβιτς (65′  Εντουάρντο), Τέρκι (46′ Φοσέρ), Κάστρο

ΟΦΗ: Σωτηρίου, Γιαννούλης, Κουτρουμπής (86′ Νάστος), Κοροβέσης, Μαρινάκης, Μεγιάδο, Στάικος, Νέιρα, Τσιλιανίδης, Βαζ (66′ Μπράουν), Φιγκεϊρέντο

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί