Διαμαρτυρία φοιτητών έξω από το υπουργείο Παιδείας – ‘Ένταση με τα ΜΑΤ

«Θα του πιάσεις το κεφάλι. Θέλετε νεκρό στο υπουργείο παιδείας;» 

Ένταση μεταξύ αστυνομικών και φοιτητών έξω από το υπουργείο Παιδείας, όταν διαδηλωτές θέλησαν να μπουν στο χώρο για να μεταφέρουν τα αιτήματά τους καταθέτοντας ψήφισμα στην Νίκη Κεραμέως.

Ομάδα νέων προσπάθησε να εισέλθει στο υπουργείο από ένα άνοιγμα της πύλης αλλά οι αστυνομικές δυνάμεις επέμεναν να την κρατούν κλειστή. «Θα του πιάσεις το κεφάλι. Θέλετε νεκρό στο υπουργείο παιδείας;» είπε ένας φοιτητής, ενώ οι συνάδελφοί του ζητούσαν να φύγουν τα ΜΑΤ από την άλλη πλευρά της πύλης

Στη συνέχεια φοιτητές έσπρωχναν την πύλη και άλλοι ανέβηκαν πάνω στη συρόμενη πόρτα. «Αλήτες είναι τα ΜΑΤ και οι ασφαλίτες», «Ελλάς Ελλήνων Αστυνομικών,ρουφιάνων δολοφόνων και βασανιστών», «η τρομοκρατία δεν μας σταματά, στο δρόμο του αγώνα βαδίζουμε ξανά» φώναξαν οι συγκεντρωμένοι.

«Αυτές οι καταλήψεις είναι η αρχή» έγραψαν στην πύλη οι διαμαρτυρόμενοι δίνοντας μια απάντηση στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την αξιολόγηση των Πανεπιστημίων, που έχει κατατεθεί και συζητιέται στη Βουλή.

Οι φοιτητές διαμαρτύρονται επίσης για τις μεταρρυθμίσεις, όπως το μέτρο του «ν+2» που, σύμφωνα με τους ίδιους, θα φέρει μαζικές διαγραφές, και τη σύνδεση των ΑΕΙ με την αγορά, ενώ ζητούν την επαναφορά του πανεπιστημιακού ασύλου.

Εφημερίδα των Συντακτών

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί