Προανακριτική Novartis: Eπιβεβαιώνει ότι είναι δικό του το σημείωμα με τα 90.000 ο διαφημιστής

Επιβεβαίωσε ο διαφημιστής – εκδότης, Μανώλης Βουλκίδης, ενώπιον της Προανακριτικής Επιτροπής, ότι είναι δικό του το ιδιόχειρο σημείωμα με τις παράνομες δοσοληψίες ύψους 90.000 ευρώ που βρέθηκε και κατασχέθηκε από τις Αρχές στο σπίτι του και το οποίο ταυτίζεται με όσα έχει καταθέσει ο προστατευόμενος μάρτυρας, Μάξιμος Σαράφης.

«Είναι καταβολές από τιμολόγια που κόπηκαν. Δικό μου είναι το σημείωμα. Τα χρήματα τα έδωσα στον Δεσταμπασίδη» παραδέχτηκε κατά την κατάθεσή του στην Προανακριτική ο εκδότης – διαφημιστής που έχει περιγραφεί επισήμως από το FBI ως κομβικό πρόσωπο στη διαδικασία του ξεπλύματος χρήματος για μίζες που κατέληγαν σε κρατικούς αξιωματούχους. Η παραδοχή αφορά το ιδιόχειρο σημείωμα που κατασχέθηκε μετά από έρευνα των Αρχών στην οικία του στις 23 Ιανουαρίου του 2017. Στο σημείωμα καταγράφονται ημερομηνίες και ποσά, τα οποία ταυτίζονται με όσα είχε καταθέσει ο «Μάξιμος Σαράφης».

Πέρα από τις αναφορές του FBI στο ρόλο του Βουλκίδη σύμφωνα με το έγγραφο που είχε επανέλθει στη δημοσιότητα κατά την κατάθεση του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γ. Αγγελή, στην Επιτροπή, ο «Μάξιμος Σαράφης» στις καταθέσεις του στην Εισαγγελία Διαφθοράς παρουσίασε τον εκδότη – διαφημιστή ως τον άνθρωπο που αναλάμβανε να ξεπλένει χρήμα για χάρη του Κωνσταντίνου Φρουζή, με το ποσό των 90.000 ευρώ να καταλήγει -κατά τον προστατευόμενο μάρτυρα- στον διωκόμενο πρώην υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδο. «Το ποσό των 90.000 ευρώ που φέρεται να δόθηκε στον Μανιαδάκη, ήταν δώρο για να χειραγωγηθεί ο Λοβέρδος στην περίπτωση τιμολόγησης του GILENYA» κατέθεσε ο «Μάξιμος Σαράφης» ενώ σε άλλη κατάθεσή του είχε μπει σε λεπτομέρειες που επιβεβαιώθηκαν πλήρως από το ιδιόχειρο σημείωμα που ο Βουλκίδης παραδέχεται ότι είναι δικό του: «Συγκεκριμένα την 6.12.2010, ο Βουλκίδης μέσω του μηχανισμού ξεπλύματος επέστρεψε στο Φρουζή, τον οποίο συνάντησε στο γραφείο του στη Novartis, το ποσό των 58.000 ευρώ».

Documentonews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί