«Ξέχασαν» να καλέσουν τους βουλευτές της αντιπολίτευσης από την Κρήτη στη σύσκεψη για το προσφυγικό!

Σ. Βαρδάκης: «Η μη πρόσκλησή μας δεν είναι παράλειψη, αλλά πολιτική επιλογή αποκλεισμού»

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στο ΥΠΕΣ, σχετικά με το προσφυγικό και την δημιουργία κλειστών δομών για τους πρόσφυγες.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, από την Κρήτη έχουν κληθεί ο Περιφερειάρχης, μόνο δύο Δήμαρχοι της Κρήτης (οι Δήμαρχοι Ρεθύμνου και Φαιστού) και βουλευτές του νησιού που πρόσκεινται στη Νέα Δημοκρατία.

Ωστόσο, δήμαρχοι των οποίων οι περιοχές υπήρχαν σκέψεις να προταθούν για τη δημιουργία κλειστών δομών, δεν έλαβαν καμμία προσκληση. Επίσης, δεν προσκλήθηκαν βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Με ανακοίνωσή του ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Σωκράτης Βαρδάκης, καταγγέλλει ότι «η μη πρόσκλησή μας δεν είναι παράλειψη, αλλά πολιτική επιλογή αποκλεισμού».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του κ. Βαρδάκη:

  «Είναι απορίας άξιο, ο αποκλεισμός βουλευτών της αντιπολίτευσης της Κρήτης από τις συναντήσεις που έγιναν χτες και σήμερα, με πρωτοβουλία των αρμοδίων υπουργών, με θέμα το προσφυγικό – μεταναστευτικό και τις δομές στην Κρήτη.

Είναι αδιανόητο να εξαιρούνται οι εκλεγμένοι βουλευτές από μία τέτοια συνάντηση, η οποία αφορά ένα τόσο σοβαρό και ευαίσθητο θέμα το οποίο ως κυβέρνηση διαχειριστήκαμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, παρά τις απίστευτα αντίξοες συνθήκες.

Το ακριβώς προηγούμενο διάστημα η σημερινή κυβέρνηση απέδειξε την αδυναμία διαχείρισης του προσφυγικού – μεταναστευτικού. 

 Η μη πρόσκλησή μας δεν είναι παράληψη, αλλά πολιτική επιλογή αποκλεισμού.

  Όσες συναντήσεις και συσκέψεις και να κάνει η κυβέρνηση εν κρυπτώ, σε κάθε περίπτωση δε θα επιτρέψουμε στην Κρήτη κλειστές δομές (φυλακές) ανθρώπων κατατρεγμένων, ανήμπορων να υπερασπιστούν ακόμα και την ίδια τη ζωή τους.»

Δείτε ακόμη: Ηγουμενίδης: Όχι στις αποθήκες ψυχών στην Κρήτη – Ναι στην αξιοποίηση της προηγούμενης εμπειρίας

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί