Ιδεοληπτικός και υπερφίαλος Μητσοτάκης, ομολογεί κυνικά: Μονοπώλιο στη βία έχει μόνο η κυβέρνηση!

Στον απόηχο των αντιδράσεων για αστυνομοκρατία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη του στο «Βήμα Της Κυριακής», εκφράζει την στήριξη του στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και την Ελληνική Αστυνομία, για τις ενέργειες τους, υποσημειώνοντας ότι μεμονωμένες συμπεριφορές αστυνομικών ελέγχονται ήδη.

Όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «στηρίζω απόλυτα και τον αρμόδιο Υπουργό και την Ελληνική Αστυνομία στο χρέος που ανέλαβαν να υπηρετήσουν. Κάποια στιγμή πρέπει να αντιληφθούμε ότι σε μία οργανωμένη Πολιτεία το μονοπώλιο της νόμιμης βίας το έχει μόνο το κράτος. Μάλιστα δεν ασκείται από επιλογή αλλά από ανάγκη και πάντα στο όνομα του κοινού καλού.»  Μάλιστα για να στηρίξει το αφήγημα του έκανε λόγο για πολίτες τρομοκράτες   «Η τρομοκρατία, δεν θα παταχθεί, θα τσακιστεί. Δεν διαπραγματευόμαστε με τρομοκράτες, γιατί πιστεύουμε στη Δημοκρατία και η τρομοκρατία είναι εχθρός της»

Δόγμα το οποίο ασπάζεται πλήρως η ακροδεξιά πτέρυγα της ΝΔ, καθώς πριν από μέρες ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, είχε στηρίξει τα λεγόμενα  του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη περί στοιχείου αναγκαστικότητας στην επιβολή της βίας, αναφέροντας: «Από τότε που υπάρχει η έννοια της φιλελεύθερης δημοκρατίας, ο λαός δίνει το μονοπώλιο της βίας σε ένα κράτος διότι κάνει μια δοσοληψία»

Ο πρωθυπουργός και οι βουλευτές του  δηλαδή άμεσα μας λένε ότι ο λαός τους έδωσε το «οκ» για να μπορούν να χρησιμοποιούν βία για το καλό μας. Η λέξη βία αναφέρεται στις πράξεις της επιθετικότητας και της κατάχρησης που προκαλεί ή σκοπεύει να προκαλέσει τον εγκληματικό τραυματισμό ή ζημιά. Η βία σίγουρα είναι μια ασθένεια. Τώρα πως εννοεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης,  οτι θα χρησιμοποιηθεί η βία για καλό δικό μας… μόνο αυτός το γνωρίζει. Εκτός αν πρέπει να τις τρώμε και να λέμε και ευχαριστώ.

Νέος εκλογικός νόμος με επαναφορά του μπόνους

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε επίσης την επαναφορά του μπόνους εδρών στο πρώτο κόμμα με νέο εκλογικό νόμο, που θα φέρει στη Βουλή μέσα στον Ιανουάριο.

«Εντός του Ιανουαρίου θα έλθει στη Βουλή νέος εκλογικός νόμος, που θα επαναφέρει το μπόνους», αναφέρει και εξηγεί πως θα είναι κλιμακωτό.

Προσθέτει επιπλέον ότι το περιέχομενο του νέου εκλογικού νόμου αποτελεί πάγια άποψή του και ότι «υπό κανονικές συνθήκες, ο ΣΥΡΙΖΑ -που ισχυρίζεται ότι είναι κόμμα εξουσίας- θα έπρεπε να αναθεωρήσει τα περί απλής αναλογικής, κι αν πιστεύει ότι μπορεί να είναι πρώτο κόμμα στις επόμενες εκλογές, δεν έχει λόγο να μην ψηφίσει αυτόν τον εκλογικό νόμο, ώστε η χώρα να γλιτώσει και την περιπέτεια των διπλών εκλογών».

Σημειώνει δε, ότι αν εκλογικός νόμος δεν ψηφιστεί με 200 ψήφους, τότε οι επόμενες εκλογές, οι οποίες θα γίνουν το 2023, πολύ πιθανόν να είναι διπλές.

Όσο για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας λέει: «Θα προτείνω το πρόσωπο που θεωρώ πλέον κατάλληλο, πιστεύοντας ότι η εισήγησή μου θα είναι τέτοια που θα πρέπει τα άλλα κόμματα να κληθούν να αιτιολογήσουν γιατί δεν θα την ψηφίσουν».

Ενδιαφέρον έχει και ο τρόπος που αντιλαμβάνεται τις επιλογές δήθεν αριστείας που έκανε στην κυβέρνηση και τον κρατικό μηχανισμό, παρά τις αποκαλύψεις.

Μια κυβέρνηση κρίνεται συνολικά. Κάναμε τις καλύτερες δυνατές επιλογές. Όπου, όμως, εντοπίστηκαν λάθη ή αστοχίες διορθώθηκαν: με δική μου εντολή 13 διοικητές νοσοκομείων πέρασαν ήδη από δεύτερο επίπεδο κρίσης και αντικαταστάθηκαν. Αλλά δεν πρόκειται να δεχθώ σε καμία περίπτωση ότι αυτή η κυβέρνηση κάνει εκπτώσεις ως προς την καταλληλότητα των στελεχών του κρατικού μηχανισμού. Δεν σημαίνει ότι όλοι θα πετύχουν. Κάποιοι στην πορεία ενδεχομένως να φανούν ανεπαρκείς -και τότε θα επαναξιολογηθούν και ίσως και να αλλάξουν», αναφέρει σημειώνοντας ότι κανείς δεν ασχολήθηκε με την ποιότητα των εξωκοινοβουλευτικών στελεχών της κυβέρνησης, των γενικών γραμματέων, για την επάρκεια όσων στελεχώνουν τις Ανεξάρτητες Αρχές ή υπηρετούν τη Δικαιοσύνη.

Επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρωθυπουργός απαντά και στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ ότι η κυβέρνηση εφαρμόζει παλιές τακτικές πελατειακού και κρατικοδίαιτου μοντέλου που χρεοκόπησε τη χώρα.

«Ο λαός ο ίδιος απαντά: “Κοίτα ποιος μιλάει”… Οι κρατιστές δεν μπορεί να μιλούν για κρατισμό και αυτοί που καθήλωσαν την χώρα δεν μπορεί να μιλούν για παραγωγικότητα και για ανάπτυξη. Ο ΣΥΡΙΖΑ απέδειξε ότι δεν είχε και δεν έχει κανένα παραγωγικό μοντέλο, αλλά ούτε και άποψη για το πώς η Ελλάδα θα βαδίσει στη νέα εποχή. Τολμώ να πω ότι παραμένει εκτός τόπου και χρόνου. Δέσμιος των ιδεοληψιών του και μιας εικονικής πραγματικότητας για τη διακυβέρνησή του. Αλλά και του πένθους του για την απώλεια της εξουσίας», δηλώνει.

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ

«Αλαζονικός και σνομπ για τους πολιτικούς του αντίπαλους, υπερφίαλος για την οικονομία, ιδεοληπτικός για την κρατική καταστολή, υποκριτής σε σχέση με τα φαινόμενα διαφθοράς που αναπτύσσονται στην κυβέρνηση του», σχολιάζει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με την συνέντευξη του Κυρ. Μητσοτάκη στο Βήμα.

«Για άλλη μια φορά, με τη σημερινή του συνέντευξη στο Βήμα, ο κ. Μητσοτάκης αποδεικνύει πόσο κατώτερος των περιστάσεων είναι», σημειώνει δηκτικά το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ:

Για άλλη μια φορά, με τη σημερινή του συνέντευξη στο Βήμα, ο κ. Μητσοτάκης αποδεικνύει πόσο κατώτερος των περιστάσεων είναι.

Αλαζονικός και σνομπ για τους πολιτικούς του αντίπαλους, υπερφίαλος για την οικονομία, ιδεοληπτικός για την κρατική καταστολή, υποκριτής σε σχέση με τα φαινόμενα διαφθοράς που αναπτύσσονται στην κυβέρνηση του. Και, το χειρότερο, με πλήρη άγνοια κινδύνου για τα εθνικά μας θέματα.

Σε μια εποχή που η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών ζητά συνεννόηση για την αντιμετώπιση των εθνικών απειλών, ο κ. Μητσοτάκης εξαπολύει επίθεση στους πολιτικούς του αντίπαλους. Εξαγγέλλει την κατάργηση του εκλογικού νόμου που απονέμει την ισοτιμία της ψήφου των πολιτών και ευνοεί τον σχηματισμό κυβερνήσεων στη βάση των προγραμματικών συγκλίσεων. Και, την ίδια στιγμή, συνεχίζει τους χρησμούς και τα καλλιστεία υποψήφιων Προέδρων της Δημοκρατίας, παρόλο που ο Προκοπης Παυλόπουλος είναι αποδεκτός από τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών.

Ελπίζουμε αυτή η αλαζονική συμπεριφορά να μην αποδειχτεί μοιραία για τη χώρα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί