Παραιτήθηκε σύσσωμο το ΔΣ του Γηροκομείου Ιεράπετρας

Μέσα σε φορτισμένο κλίμα

Την παραίτησή του υπέβαλλε σήμερα το πρωί ο πρόεδρος και σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Φίλων Τρίτης Ηλικίας, συλλόγου που διαχειρίζεται τη δομή του Γηροκομείου στην Ιεράπετρα.

Τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Σύλλογος τους τελευταίους μήνες είναι γνωστά,  και το τελευταίο διάστημα υπήρξαν κάποια παράπονα εργαζομένων οι οποίοι είναι απλήρωτοι για κάποιο διάστημα, κάτι που έφερε τη δυσφορία του προέδρου κ. Χατζάκη ο οποίος μπήκε στη διαδικασία να απαντήσει σε υπάλληλο κάτι που δημιούργησε μεγάλη ένταση.

Ο κ. Χατζάκης μίλησε στο Ράδιο Λασίθι, τονίζοντας πως ο Σύλλογος Φίλων Τρίτης Ηλικίας και το Γηροκομείο είναι μια δομή μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που ποτέ δεν πήρε χρήματα από τις συντάξεις των ηλικιωμένων για σκοπούς διαφορετικούς από τη λειτουργία του Γηροκομείου.

Όπως είπε οι εργαζόμενοι έχουν πληρωθεί μέχρι και το πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου οπότε δεν είναι «επί μήνες» απλήρωτοι, όπως έχει ακουστεί από ορισμένους.

Ο κ. Χατζάκης κάλεσε τον Δήμο Ιεράπετρας να αναλάβει τη διαχείριση του Γηροκομείο με τον ίδιο να συνεχίσει να προσφέρει μόνο εάν είτε ο Δήμαρχος είτε ο αντιπεριφερειάρχης είτε κάποιος άλλος φορέας του εγγυηθεί χρήματα για τη λειτουργία του Συλλόγου.

Θυμίζουμε πως ο Σύλλογος έχει ζητήσει οικονομική βοήθεια από το Δήμο Ιεράπετρας, θέμα που έχει συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο κάτι που δεν έχει προχωρήσει με το Δημοτικό Συμβούλιο αφού ο Δήμος δεν μπορεί να νομικά να ενισχύσει το Σύλλογο

Η Χ. Χατζημαρκάκη αντιδήμαρχος της Οικονομικής Υπηρεσίας μιλώντας στο Ράδιο Λασίθι ανέφερε αρχικά πως δεν γνώριζε για τη συγκεκριμένη εξέλιξη, τονίζοντας πως ο Δήμος Ιεράπετρας δεν θα αφήσει τη δομή στην τύχη του, όμως παράλληλα δεν μπορεί να αναλάβει σε αυτή τη φάση καμία ευθύνη για τη λειτουργία για τη διαχείριση που έχει γίνει ως τώρα και τους λόγους που οδήγησαν σε αυτό το σημείο.

Ράδιο Λασίθι

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί