Χέρι – χέρι με τον Μητσοτάκη το ΚΙΝΑΛ: Ψήφισαν μαζί τη νύχτα τις μαζικές απελάσεις μεταναστών

Με τις ψήφους ΝΔ και ΚΙΝΑΛ υπερψηφίστηκε τη νύχτα το νομοσχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για το άσυλο, υπό τον τίτλο «Περί Διεθνούς Προστασίας και άλλες διατάξεις». Το νομοσχέδιο έχει δεχτεί σφοδρότατες επικρίσεις για τις διατάξεις του που φέρνουν περιορισμό δικαιωμάτων και απειλές μαζικών απελάσεων.

Καταψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ, η Ελληνική Λύση και το ΜέΡΑ 25. 

Το νομοσχέδιο που έφερε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δέχτηκε σφοδρότατες επικρίσεις τόσο για την ολιγοήμερη διαβούλευση όσο και γι’αυτές καθαυτές τις διατάξεις του που εγκυμονούν σοβαρούς περιορισμούς δικαιωμάτων για χιλιάδες ανθρώπους. Η κυβέρνηση επεδίωξε να «βαφτίσει» μεταναστευτικό το προσφυγικό ζήτημα, ένα εκ του πονηρού παιχνίδι με τις λέξεις που επιδιώκει να χαϊδέψει τα πιο συντηρητικά ακροατήρια και τα ακροδεξιά αντανακλαστικά.

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση πως τα έκανε θάλασσα στο προσφυγικό, ενώ από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε προς τον ΣΥΡΙΖΑ ότι έπαιξε τη χώρα κορώνα-γράμματα.

Δείτε: Αλ. Τσίπρας: Δείξατε την επιτελική σας ανικανότητα στη διαχείριση του προσφυγικού (Βίντεο)

Η καταγγελία του Α. Τσίπρα για τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου

Δείτε: Αλ. Τσίπρας: Ο κ. Μητσοτάκης ή να ζητήσει δημόσια συγγνώμη, ή να λάβει την παραίτηση του κ. Πέτσα (βίντεο)

Οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα, σε ΣΚΑΪ και Open TV που αμφισβήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή το απόγευμα της Πέμπτης, αποκαλώντας τον Αλέξη Τσίπρα «ψεύτη». Θα ανακαλέσει ο Κ. Μητσοτάκης ή θα στείλει τον Στέλιο Πέτσα σπίτι του;

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του στη Βουλή, το απόγευμα της Πέμπτης, αμφισβήτησε πως οι δηλώσεις του Στέλιου Πέτσα που επικαλέστηκε ο Αλέξης Τσίπρας, ήταν αληθείς. Δεδομένου ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν διευκρίνισε, απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, ποιες από τις δύο δηλώσεις του Στέλιου Πέτσα είναι ψευδείς, παρατίθενται και οι δύο σε βίντεο.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ανέφερε, μεταξύ άλλων στην εκπομπή «Ακραία Φαινόμενα» στον ΣΚΑΪ: «Ζητάμε παντού και στην Ευρώπη και στο εσωτερικό την κατανόηση όλων, ότι όταν αυξάνουμε τις περιπολίες…. αυξάνεται στατιστικά και η πιθανότητα να έχουμε, δυστυχώς, θέματα, όπως αυτό το τραγικό περιστατικό τις προηγούμενες ημέρες».

Στην εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει» στο Open TV, ανέφερε τα εξής: «Έχουμε να περπατήσουμε σε μια λεπτή γραμμή, η οποία καταδικάζει την παραβατικότητα της Τουρκίας και στην Ανατολική Μεσόγειο, στην Κύπρο και τη Συρία. Από την άλλη, έχουμε ένα τεράστιο ανθρωπιστικό πρόβλημα. Όταν έχεις μια εμπόλεμη περιοχή, έχεις προσφυγικές/μεταναστευτικές ροές, τις οποίες θα πρέπει να προσπαθήσεις να τις ελέγξεις με έναν τρόπο ο οποίος να είναι πάντα προς όφελος των πιο αδύναμων».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν σαφής, απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντάς του πως θα πρέπει να ζητήσει συγγνώμη, η να στείλει τον Στέλιο Πέτσα σπίτι του. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί