Αλ. Τσίπρας: Ο κ. Μητσοτάκης ή να ζητήσει δημόσια συγγνώμη, ή να λάβει την παραίτηση του κ. Πέτσα (βίντεο)

«Ο κ. Μητσοτάκης αφού παρακολουθήσει το βίντεο με τις δηλώσεις του εκπροσώπου του, όπως του υποσχέθηκα, έχει δυο επιλογές: Ή να ζητήσει δημόσια συγγνώμη. Ή να λάβει την παραίτηση του κ. Πέτσα»

Κοινοποιώντας το σχετικό βίντεο των δηλώσεων Πέτσα απαντά ο Αλέξης Τσίπρας στον Κυριάκο Μητσοτάκη που τον κατηγόρησε στην Ολομέλεια της Βουλής ότι ψεύδεται.

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει στο μήνυμά του:

Ο κ. Μητσοτάκης με αποκάλεσε ψεύτη μέσα στο Κοινοβούλιο και ισχυρίστηκε πως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ούτε συμψήφισε το προσφυγικό με τις τουρκικές προκλήσεις σε Αιγαίο και Κυπριακή ΑΟΖ, ούτε είπε ποτέ πως αυξάνοντας τις περιπολίες αυξάνεται και η πιθανότητα ναυαγίων, όπως το τραγικό περιστατικό στην Κω.

Ο κ. Μητσοτάκης λοιπόν, αφού παρακολουθήσει το βίντεο με τις δηλώσεις του εκπροσώπου του, όπως του υποσχέθηκα, έχει δυο επιλογές:

Ή να ζητήσει δημόσια συγγνώμη.
Ή να λάβει την παραίτηση του κ. Πέτσα.

Αν δεν κάνει τίποτα από τα δυο, θα είναι πλέον ολοφάνερο ποιος στ’ αλήθεια είναι ο ψεύτης, με περικεφαλαία μάλιστα…

Οι δηλώσεις Πέτσα που αμφισβήτησε ο Μητσοτάκης

Οι δηλώσεις Πέτσα που αμφισβήτησε ο Μητσοτάκης, επιτιθέμενος στον Τσίπρα ότι ψεύδεται κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής επί του νομοσχεδίου για το άσυλο.

“Καταθέστε (στα πρακτικά) τις δηλώσεις Πέτσα! Καταθέστε τώρα! Περιμένω! Δεν θα καταθέσετε τίποτα γιατί πάλι ψέματα λέτε! Γιατί δεν είπε αυτά ο κ. Πέτσας! Δεν αλλάζει το χούι κ. Τσίπρα! Μια φορά ψεύτης πάντα ψεύτης κ. Τσίπρα!” απάντησε στην τριτολογία του ο πρωθυπουργός με αφορμή την τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε δηλώσει “περισσότερες περιπολίες σημαίνουν περισσότερα τραγικά συμβάντα”.

Δείτε στο βίντεο:

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, το πρωί της Κυριακής (27/10) στον ΣΚΑΪ, δήλωσε ότι «ζητάμε παντού και στην Ευρώπη και στο εσωτερικό την κατανόηση όλων, ότι όταν αυξάνουμε τις περιπολίες […] αυξάνει στατιστικά και η πιθανότητα να έχουμε, δυστυχώς, θέματα, όπως αυτό το τραγικό περιστατικό τις προηγούμενες ημέρες».

Ο Στ. Πέτσας, στο OPEN (19/10) δήλωσε: «Το βασικό ζητούμενο, αυτή τη στιγμή, είναι ότι  έχουμε να περπατήσουμε σε μια λεπτή γραμμή. Ποια είναι η λεπτή γραμμή; Αυτή η οποία από τη μια καταδικάζει την παραβατικότητα της Τουρκίας και στην Ανατολική Μεσόγειο και συγκεκριμένα στην Κυπριακή Δημοκρατία, αλλά και στη Συρία. Και από την άλλη, έχουμε ένα τεράστιο ανθρωπιστικό πρόβλημα. Έχεις την εμπόλεμη περιοχή, έχεις προσφυγικές-μεταναστευτικές ροές, τις οποίες θα πρέπει να προσπαθήσεις να ελέγξεις με τρόπο, ο οποίος θα είναι πάντα προς όφελος των πιο αδύναμων»

Στα πρακτικά της Βουλής κατέθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος δύο απομαγνητοφωνημένα αποσπάσματα από συνεντεύξεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα, τα οποία επικαλέστηκε νωρίτερα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας και ο πρωθυπουργός τον προκάλεσε να τα καταθέσει στη Βουλή. Και τα δύο αντλήθηκαν από την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης.

Όπως είπε ο κ. Τζανακόπουλος, σύμφωνα με το πρώτο απόσπασμα των δηλώσεων του κ. Πέτσα, προκύπτει σαφέστατος συμψηφισμός του προσφυγικού ζητήματος με τα εθνικά θέματα και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Το δεύτερο απόσπασμα, είπε ο κ. Τζανακόπουλος, αφορά τη συσχέτιση της αύξησης των περιπολιών στο Αιγαίο με αύξηση των πιθανοτήτων τραγικών περιστατικών όπως αυτό που έγινε τις προηγούμενες ημέρες στην Κω.

Ο Στ. Πέτσας στον ΣΚΑΪ παραδέχεται τη δήλωση, αλλά επιμένουν ότι ο Τσίπρας ψεύδεται…

Για διαστρέβλωση των δηλώσεων του και άλμα λογικής από τον Αλ. Τσίπρα σχετικά με τις περιπολίες του λιμενικού και συμβάντα με τους μετανάστες έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Στέλιος Πέτσας μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ το βράδυ της Πέμπτης και λίγο αφότου έγινε η συζήτηση στη Βουλή που αφορούσε τις δηλώσεις του. Ο κ. Πέτσας ισχυρίστηκε ότι ο κ. Τσίπρας διαστρεβλώνει τα όσα είπε για να τεκμηριώσει συμψηφισμούς με την Τουρκία στα εθνικά θέματα και μείωση των ροών.

Ωστόσο, παρά τους ισχυρισμούς του κυβερνητικού εκπροσώπου περί “διαστρέβλωσης” ο κ. Πέτσας είπε ακριβώς τα ίδια που είχε πει στο ίδιο κανάλι την περασμένη Κυριακή. Επανέλαβε δηλαδή πως, όταν αυξάνεται στατιστικά η πιθανότητα να έχουμε ατυχήματα, ενώ αρνήθηκε ότι έκανε λόγο για νεκρούς. Με άλλα λόγια, ο κυβ. εκπρόσωπος, στην προσπάθεια του να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, είπε 2 ψέματα: Αφενός έκανε λόγο για διαστρέβλωση, παρόλο που η δήλωση του μεταφέρθηκε επακριβώς και, αφετέρου, είπε πως την περασμένη Κυριακή η αναφορά του δεν περιελάμβανε νεκρούς αλλά μόνο το ενδεχόμενο ατυχήματος. Ωστόσο, την περασμένη Κυριακή, η επίμαχη δήλωση του κ. Πέτσα κατέληγε με αναφορά “στο τραγικό περιστατικό που συνέβη τις προηγούμενες μέρες”, δηλαδή στον θάνατο του 3χρονου βρέφους στα ανοιχτά της Κω.

Δείτε ακόμα: Αλ. Τσίπρας: Δείξατε την επιτελική σας ανικανότητα στη διαχείριση του προσφυγικού (Βίντεο)

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί