Μητσοτάκης «εξωτερικού» vs Μητσοτάκης «εσωτερικού»

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι katsakos-petros.jpg

Του Πέτρου Κατσάκου

Ευτυχώς που βγαίνει καμιά φορά εκτός συνόρων ο Κυριάκος Μητσοτάκης φορώντας το κοστούμι του φιλελευθερισμού και εξηγεί στους συνομιλητές του πώς κατανίκησε τον λαϊκισμό της Αριστεράς στην Ελλάδα και ηρεμούν και ντόπιοι εκφραστές της Κεντροδεξιάς, της Κεντροαριστεράς και της κανονικότητας.

Ο Μητσοτάκης «εξωτερικού» είναι το μοναδικό ιδεολογικό αποκούμπι και οι εκτός των συνόρων δηλώσεις του πρωθυπουργού είναι το πολιτικό και αισθητικό αντίβαρο για όσα ανατριχιαστικά ξεστομίζει συχνά πυκνά ο Μητσοτάκης «εσωτερικού» και συστηματικά περνούν στα ψιλά της επικαιρότητας μην και φέρουν σε δύσκολη θέση τους φιλελεύθερους και τους κεντρώους της Ν.Δ. και των πολιτικών της πέριξ.

Άλλα λέει λοιπόν ο Μητσοτάκης «εξωτερικού» για το προσφυγικό – μεταναστευτικό πρόβλημα που η Ευρώπη αντιμετωπίζει όταν συνομιλεί με τους δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου ειδήσεων και άλλα είναι αυτά που ο Μητσοτάκης «εσωτερικού» εκφωνεί στο ακροατήριο των εκδηλώσεων για τα 2.500 χρόνια από τη μάχη των Θερμοπυλών και τη ναυμαχία της Σαλαμίνας υποστηρίζοντας πως, όπως τότε με τους Πέρσες, έτσι και σήμερα «μας πολιορκούν οι μετανάστες».

«Επιτύχαμε να εξαλείψουμε την Άκρα Δεξιά και τη Χρυσή Αυγή από το ελληνικό Κοινοβούλιο» δήλωνε χθες με καμάρι στις Βρυξέλλες ο Μητσοτάκης «εξωτερικού», ενώ μια ημέρα πριν ένας χρυσαυγίτης πρώην βουλευτής και κατηγορούμενος στη δίκη της εγκληματικής οργάνωσης έβρισκε διοικητική θέση στον Δήμο Καλαμάτας με την έγκριση και τη σφραγίδα της νεοδημοκρατικής πλειοψηφίας, γεγονός που, παρότι καυτηριάστηκε, ουδόλως ενόχλησε τον Μητσοτάκη «εσωτερικού». Γιατί εύκολο είναι να υπερηφανεύεσαι εκτός των συνόρων πως εσύ πέταξες έξω από την ελληνική Βουλή το νεοναζιστικό μόρφωμα, ειδικά μάλιστα αν το ακροατήριό σου αγνοεί πως το μισό υπουργικό συμβούλιο του Μητσοτάκη «εσωτερικού» συνομιλεί κατ’ ιδίαν με τους πρώην ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής, που οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ γνωρίζουν πολύ καλά πού στεγάζονται πολιτικά μετά τις εκλογές του Ιουλίου.

Και με αυτό το ακροατήριο ξέρει πολύ καλά να συνομιλεί και ο ίδιος ο πρωθυπουργός όταν αυτό κρίνεται αναγκαίο. Με αυτό το ακροατήριο συνομιλεί ο Μητσοτάκης «εσωτερικού» όταν επιβάλλει το μεταναστευτικό προφίλ που τόσο τον βολεύει σε όποια κατατρεγμένη ύπαρξη καταφέρνει να περάσει το Αιγαίο ή τον Έβρο. Με αυτούς τους ψηφοφόρους συνομιλεί ο Μητσοτάκης «εσωτερικού» όταν πουλάει «εθνική συνείδηση» με φουστανέλα για τα 200 χρόνια από το 1821 και χλαμύδα για τα 2.500 χρόνια από τη μάχη των Θερμοπυλών.

πηγή: Αυγή

Άρθρα στην ίδια κατηγορία

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί