Ενεργοί Πολίτες: Ευχές για τη νέα σχολική χρονιά

Μια νέα σχολική χρονιά ξεκινά με τις ευχές όλων μας το σχολείο να είναι  μια νέα αφετηρία προσδοκιών, στόχων αλλά και προσπάθειας για ένα καλύτερο αύριο, ως χώρος προόδου, δημιουργίας και ελπίδας.

Ωστόσο, για μια ακόμα χρονιά βρισκόμαστε στην δυσάρεστη θέση να υποδεχόμαστε τη νέα σχολική χρονιά με ελλείψεις σε υλικοτεχνικές υποδομές, τόσο στην προσχολική αγωγή όσο στην πρωτοβάθμια και την δευτεροβάθμια εκπαίδευση στο Δήμο Ηρακλείου. Παρά την δεύτερη ευκαιρία που δίδεται στην υποχρεωτική δίχρονη προσχολική εκπαίδευση, η δημοτική αρχή δεν αναζήτησε τις λύσεις που θα μπορούν να ικανοποιήσουν και να δώσουν επαρκείς επιλογές στους Ηρακλειώτες γονείς. Τα μισά νηπιαγωγεία στεγάζονται σε ακατάλληλες ενοικιαζόμενες αίθουσες, η ειδική αγωγή θα συνωθείται σε containers,  το Καπετανάκειο θα παραμείνει εργοτάξιο για μεγάλο χρονικό διάστημα παρά τα αντιθέτου λεγόμενα, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια της σχολικής κοινότητας . Ουδέν νεώτερον υπάρχει για την πυρασφάλεια των σχολείων ενώ η καταληκτική ημερομηνία είναι ο Δεκέμβριος.

Στο πλαίσιο αυτό ο αγώνας  των Ενεργών Πολιτών, θα είναι στο πλάι των εκπαιδευτικών  των μαθητών και των γονέων, ώστε οι συνθήκες εκπαίδευσης στο Δήμο Ηρακλείου να είναι μια συναρπαστική πορεία για γνώση και μόρφωση . Στα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς οι Ενεργοί Πολίτες, εύχονται καλό ξεκίνημα με δύναμη και υγεία.

Άρθρα στην ίδια κατηγορία

Προσθήκη σχολίου

Η διεύθυνση mail σας ΔΕ θα εμφανιστεί